‘Yeni bir tarz Latif Doğan tarzı’ ismiyle başarılı bir şekilde sanat hayatına atılan Latif Doğan kimdir? Hakkında bilinmeyen detaylar Manşet Gazetesi’nde.

DEKA Müzik yapımcılık tarafından sanat hayatına 2003 yılında çıkardığı ‘Küstüm’ adlı albümüyle başlayan ve milyonlarca kişinin gönlünde taht kurarak sevgisini kazanan ünlü sanatçı Latif Doğan, çocukluğunu, müzik hayatına nasıl başladığına dair önemli açıklamaları Manşet Gazetesi’ne anlattı.

İşte röportajımızın ayrıntıları: Müzik hayatına nasıl başladınız?

Müzik hayatıma ilk olarak 9 yaşında komşumuzun oğlunun düğününde şarkı söyleyerek başladım. 11 yaşında Mustafa hocamın yanında darbuka çalarak devam ettim. 11 yaşından 19 yaşına kadar bir film yaptım. Daha sonra evlendim askere gittim. Tekrar 1991 yılında askerden geldikten sonra profesyonel anlamda kendime bir ekip kurdum. Mahalli olarak orkestramızı yaptıktan sonra düğünlere gitmeye başladık. 1991 yılından sonra 1995 yılına kadar çok iyi bir yol kat ettik. 1995 yılında ise Gaziantep Olay Televizyonunda bir Show programı yaptık. 1991 ile 1995 yılında kendi ilçemizde bir radyo istasyonu kurduk. Mersin’de bir otel restoran çalıştırdık. Bir süre müzisyenliğimiz devam etti.

DEKA ile nasıl tanıştınız?

DEKA ile 1985 yılından bu yana tanışıyoruz. Bizim ise Aslan Deveboynu ile birlikte olmamız da ben o zamanlar kaset satıyordum. Daha sonra 2000’li yıllarda birlikte albüm yapma kararı aldık.  İlk olarak oyun havası ile başladık o günden bugüne ‘Kurtulan Gitsin’,  ‘Küstüm’, ‘Yar Gelecek’, ‘Sözüm Söz’ albümlerini çıkardık ve şu anda bu konumdayız.

Yeni albüm çalışmanız var mı? Albüm yapmayalı 4,5 yıl oldu. Kahramanmaraş’a gelerek te şu anda yeni albümde neler yapabileceğimizi konuştuk. Alt yapılarımız hazır. Eylül ve ekim ayı gibide yeni bir albümle sevenlerimizle tekrar buluşacağız.

Müzik dışında başka bir mesleğiniz var mı?

Müzik dışında işletmecilik işleriyle uğraşıyorum. Adıyaman’da salon ve restoranım var. İstanbul’da yazlık kışlık kullanılan hem salon hem de düğün olarak bir restoranım var. Çocukluktan bu yana da ticaretle uğraşıyorum.

LATİF DOĞAN KİMDİR? 29 Nisan 1967 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdum.Dört erkek,bir kız toplam beş kardeşiz,en büyükleri benim.9 yaşımdayken 1977 yılında babamı trafik kazasında kaybettim.Bu üzücü olaydan sonra okulu bırakıp ailenin en büyük çocuğu olarak çalışmaya başladım.Dokumacılık,taksicilik,pazarlamacılık, araba tamirciliği gibi birçok iş yaptım. Müziğe başlamam 11 yaşımda Mustafa Yasav’ın (kör Mustafa) yanında bir düğünde darbukayla oldu.O günden bu güne tam 25 yıldır müzikle iç içeyim. Zaten şu anki yorumlarımda ve üslubumda rahmetli Kör Mustafa’nın izleri vardır. 1987 yılında evlenip aynı yıl askere gittim.1988 yılında ilk çocuğum Seydi Vakkas dünyaya geldi.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz