Fıtri farklılıkların farkında, sadece tüketen değil aynı zamanda çok yönlü bir üretkenliğe sahip bireylerin yetişmesine katkıda bulunma, kendi öz değer ve medeniyetinin ana unsurlarından beslenerek bir eğitim iklimi oluşturma amacıyla geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ta eğitim serüvenine başlayan Altın Bilgi Okulları, uzman eğitimci kadrosu ve modern kampüsüyle yeni döneme hazırlanıyor. Eğitim vizyonunu, milli-manevi değerlerini özümsemiş ve bununla birlikte modern dünyayı da çok iyi bilen nesiller yetiştirmek olarak belirleyen Altın Bilgi Okulları, öğrencilerin geleceğini aydınlatmak amacıyla kent eğitimine altın dokunuş yapmayı hedefliyor. Modern ve teknolojik kampüsünün yanı sıra kentte ilk ve tek olan Uzay Gözlem Evi’nden, yüzme havuzlarına, kapalı spor salonlarından, robotik kodlama dersleri ve yenilikçi bir eğitim anlayışıyla kent eğitimine damga vuracak olan Altın Bilgi Okulları, ayrıca Türkiye’de hiçbir okulda olmayan KEP eğitim modeliyle de ‘altın’ gibi değerli bir gençliğin oluşmasını sağlayacak. Altın Bilgi Okulları’nın detaylarını Okul Yöneticisi Çağrı Kandemir’den dinledik. Anaokul, ilkokul ve kız öğrencilere özel ortaokulla yeni eğitim-öğretim döneminin hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Kandemir, başlattıkları özel teşvik programı ile öğrenci ve velilere büyük kolaylık sağlayacaklarını kaydetti.

“3 TEMEL MİSYON BELİRLEDİK”

Altın Bilgi Okulları’nın öğrencilerin manevi, sosyal ve akademik gelişimleri çerçevesinde 3 temel misyon belirlediklerini kaydeden Kandemir, “Altın Bilgi Okulları, birçoğu eğitimci olan ve 37 ortaktan oluşan bir okuldur. Misyonumuz 3 temel şey üzerine kurulmuştur. Bunlar: manevi, sosyal ve akademik gelişim. Manevi gelişimde çocukların hem Kur-an eğitimi, hem de ahlaki gelişimi sağlanmaya çalışıyor. Akademik gelişimde de çocukları çağımıza uygun bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda Kur-an, ahlak gibi derslerimiz okulun müfredatı olan derslerde direkt olarak verilirken, akademik gelişimlerde robotik kodlama veya uzay gözlem evleri dersini yine müfredat içinde veriyoruz. Sosyal gelişim açısından da Kahramanmaraş’ta tek olan kişiselleştirilmiş eğitim modelimiz var. Biz buna KEP diyoruz. Bu modelle derse hiç girmeyen, sadece işi bu olan öğretmenlerimiz, öğrencilerin bireysel takiplerini gerçekleştiriyor. Bazı envanterler, formlar ve testler var. Yıl içerisinde bu testleri uygulayarak hangi derslerde sınıf ortalamasının gerisindeler veya ortalamanın ilerisinde olduklarını tespit edip çocuklarımıza buna göre destekler veriyoruz. Sadece geride olan öğrencilere etüt yaptırmıyoruz, ileride olan öğrencilerin de desteğe ihtiyacı oluyor çünkü kendilerini gerçekleştirmek için uygun ortamın ona hazırlanması gerekiyor. Altın Bilgi Okulları bu çerçevede kurulmuş bir okuldur” dedi.

“OKULUMUZDA YÜZDE 95 MEMNUNİYET ORANI YAKALADIK”

Altın Bilgi Okulları olarak başarılı bir dönemi geride bıraktıklarına vurgu yapan Kandemir, yüzde 95’lik memnuniyet oranını yakaladıklarını belirterek, “Öğretmenlerimizin üstün gayreti, personellerimizin özverisi ve hepsinin samimi çalışmalarıyla başarılı bir dönemi geride bırakmış olduk. Tabii ilk yıl Kahramanmaraş bizi tanımıyordu. Bundan dolayı küçük bir öğrenci grubuyla bu işe başlamış olduk. İlk yılımızın sonunda velilerimizin bizzat çevrelerine aktardıkları olumlu görüşler sayesinde okulumuza ciddi bir talep gerçekleşmiş oldu. Biz tabii bu olumlu görüşleri anket çalışmasıyla somutlaştırmış olduk. Bunun sonucunda geçen yıl okulumuza gelmiş velilerin yüzde 95 oranında memnuniyetinin olduğu gördük. Diğer yüzde 5’lik kısım da “okulunuzda şunlar düzeltilse daha iyi olur” diye küçük uyarılar yapan velilerdi ama artık kendini ispatlayan bir okul olduk. Verdiğimiz eğitimle ve kadromuzun verdiği özverili çalışmayla artık Kahramanmaraş’ta ses getirmiş bir durumdayız” ifadelerini kullandı.

“YENİ YILA YENİ ÇALIŞMALAR KATARAK HAZIRLANDIK”

Yeni dönemin hazırlıklarının tamamladıklarını ve öğrencileri beklediklerini kaydeden Kandemir, “Yeni eğitim-öğretim döneminde biz de her okul gibi kendi üzerimize bir şeyler katarak yeni yıla hazırlanıyoruz. Geçen yılın çalışmaları, faaliyetleri, yeni bir vizyon ve çehreyle başlamış olacak. Hayatın hızlı akışı içerisinde yerinde duran, hatta geride kalanlardan olmak istemediğimiz için çok ciddi bir alt yapı çalışması yaparak hazırlanıyoruz. İnşallah sosyal, manevi ve akademik olarak en iyi şekilde yetişmiş ve bu donanımları kazanmış öğrenciler yetiştirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“KEP VE UZAY GÖZLEM EVİ İLE DİKKAT ÇEKİYORUZ”

Altın Bilgi Okulları’nın KEP Eğitim Modeli ve Uzay Gözlem Evi ile diğer okullardan ayrıldığına vurgu yapan Kandemir, Robotik kodlama dersleri ile de gençleri geleceğe hazırladıklarını dile getirerek, “Okulumuzun bayı ayıranları var. Açılmadan önce çok ciddi bir AR-GE çalışması süreç, geçirdik. Bu dönemde hem Kahramanmaraş’ın veli beklentisi, hem de mevcut okulların durumları ve veliye sunduğu şeyleri ve diğer illerimizdeki okullarda yaptığımız farklılıkları harmanlayarak Kahramanmaraş modeli çıkardık. Bu modelde özellikle öne çıkan yanlarımızdan bazılarını söyleyeyim. Birisi kişiselleştirilmiş eğitim modelimiz. Bu sadece kabaca bir rehberlik uygulaması değil, başlı başına bir program. Çocukların gelişiminin doğru işlenip işlenmedikleriyle ilgilenen kadromuz var. Bu kadromuzun da tek işi bu ve buna ciddi bir alt yapı ile çalışmaktalar. Bu 21 yıllık bir tecrübenin ürünü. Bunun yanı sıra uzay gözlem evi Kahramanmaraş’ta tek. Başka hiçbir okulda yok. Çocuklarımızı 21. Yüzyıl bireyleri olarak yetiştirmeye çalışıyoruz ve teknolojiyle, gelecekle çok daha iç içe olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden okulumuzun çatısına kurmuş olduğumuz simülatif bir uzay gözlem evi vasıtasıyla bu dersleri işliyoruz. Robotik kodlama dersini bir klüp çalışması olarak değil, müfredat olarak yapıyoruz. Ayrıca manevi derslerin de diğer dersler gibi önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunları bir kuşun iki kanadı gibi düşünüyoruz. Bir kanadı bilimsel gelişmelerse, diğer kanadı da ahlaki gelişimdir. İnsanın yaratılışının hem maddi gerçeğe, hem de ruh olduğuna dayanarak bunu yapmaya çalışıyoruz. En büyük ayrıcalığımızın da bu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“AHLAKİ VE AKADEMİK GELİŞİMLERİNİ PARALEL OLARAK İLERLETİYORUZ”

Öğrencilerin ahlaki ve akademik gelişimlerini paralel olarak yürüttüklerini anlatan Kandemir, “Altın Bilgi Okullarının anasınıfı, ilkokulu ve sadece kızlara özel ortaokulu bulunmaktadır. Ortaokul dönemi artık öğrencilerimiz için kendi kişiliklerini kazandığı, topluma kazanılacağı ve topluma entegre olacağı bir çocukluktan yavaş yavaş çıkma dönemidir. Bu dönemde biraz daha hassas ve dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Ahlaki ve akademik gelişimlerini paralel olarak ilerletmeye çalışıyoruz. Hem sınırlı kontenjanda aldığımız sınıflara koyuyoruz öğrencileri ve onlarla bu konuda çok daha rahat ilgilenebiliyoruz. Çok ciddi bir ilgi oluyor. Velilerimizin de bu amaç doğrultusunda bizimle iş birliği yapması gerekiyor. Velilerin okullar başlarken, yani hangi okul olursa olsun muhakkak çocuklarıyla daha fazla ilgilenmeliler. Bu iş tek taraflı değil. Sadece okula gönderdiğimiz zaman çocukluk gelişimleri sağlanmıyor ve bu yeterli olmuyor. Velinin bunu desteklemesi ve okulla iş birliği yapması lazım. Burada yapmaya çalıştığımız, geleceğin yetişkinlerini inşa etmek. Bu toplumsal bir çalışmadır. Bu konuda hepimizin bir sosyal sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Velilerimiz de okulla birlikte çocuklarımıza destek olmalı” açıklamalarında bulundu.

“MUTLAKA OKULUMUZU GÖRMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUZ”

Yeni dönem için kayıtların devam ettiğini dile getiren Kandemir, velileri özellikle okulu görmek için çaya davet ederken, “Kayıtlarımız devam ediyor. Elimizde çok ciddi argümanlarımız, sunduğumuz hizmetler var. Bunun yanında Kahramanmaraş’ın gelir dengesini, kültürünü hesap ederek bir politika izliyoruz. Sınıflarımızı çocukları çok sıcak şekilde doldurmuyoruz. Belirli bir kontenjanımız var. Tabii bazı sınıflarda kayıtlarımız doldu, bazılarında da dolmak üzere. Her yıl kendimize bir kontenjan belirleyip, bu hedef doğrultusunda kayıt alıyoruz. Daha düzenli ve istikrarlı gitmesi için her sınıfa kendine göre bir kontenjan veriyoruz. Velilerimizi de bekliyoruz. Hem okulumuzu görüp, tanımaları için kayıt görüşmesi yapmaları önemli değil. Bizi tanıyıp, bizi bizden öğrenmelerini daha çok arzu ediyoruz. Kendimizi Kahramanmaraş’a tanıtmak istiyoruz” dedi.

“ÖZEL OKUL TEŞVİĞİMİZLE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK”

Altın Bilgi Okulları olarak özel okul teşvik programı başlattıklarına dikkat çeken Kandemir, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullarda teşviki kaldırmasıyla birlikte özel Altın Bilgi Okulları olarak biz de Kahramanmaraşlı velilerimizin ve öğrencilerimizin özel okullardan daha fazla faydalanabilmesi adına yönetim kurulumuz kararı sonucunda bir teşvik programı başlatmış bulunmaktayız. Bu teşvik programımız 5 Eylül’de bitecek. Velilerimiz teşvik için hangi belgeler gerekli noktasında kurumumuzun internet sitesine girerek oradan istenilen belgeleri okulumuza getirerek başvuru yapabilirler. Burada öğrencilerimize teşvik verirken çeşitli kriterlerimiz var, bu kriterleri zaten istenilen belgeler çerçevesinde değerlendirmeye alıyoruz. Bu değerlendirme sonucunda da teşvik kazanan velilerimizi arayarak okulumuzdan teşvikle faydalanmalarını sağlıyoruz. Teşvik başvuruları için 1’nci sınıftan, 8’nci sınıfa kadar her velimiz öğrencisi adına başvurabilirler. Teşviklerimiz sadece bir yıl değil, öğrenim düzeyi boşunca geçerli olacak. Örneğin birinci sınıfta teşvik başvurusu kazanan bir öğrencimiz 4’ncü sınıfa kadar sürekli bir şekilde teşvik alabilecek. Yine bir örnek verecek olursak 4’ncü sınıfta başvuran öğrencimiz sadece bir yıl teşvikten faydalanacak. Çünkü 4’ncü sınıftan sonra ortaokula geçmiş olacak. Yine 7’nci sınıfta teşvik kazanan bir velimiz öğrencisi adına da 7 ve 8’nci sınıf teşvikli okumuş olacak” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz