Kahramanmaraş'ta lokantacılık sektörüne kadın eli değdi. Türkiye genelinde genellikle erkeklerin işletmeciliğinde olan lokanta sektörüne kadınlarda el attı.

Kahrmanmaraş Merkez Dulkadiroğlu İlçesi Selçuk Sitesi'nde bir lokantada çalışan Ayşe Bolat, kebapçılık sektöründe çalışmasından dolayı görenlerin takdirini topluyor. İhtiyacı olduğu için iş ayırt etmediğini söyleyen Bolat, ilk etapta biraz zorlandığını ama zaman geçtikten sonra kebapçılığa alıştığını belirtti.


'EKMEĞİMİ KAZANMAK ZORUNDAYIM'

İhtiyacı olduğundan dolayı çalışıp para kazanmasını gerektiğini anlatan Bolat, çalışma ortamlarında erkeklerin çok olmasından dolayı ilk etapda sıkıntı çektiğini söyledi. Bolat, "Çalışıp para kazanmaya ihtiyacım vardı, iş arıyordum ve burada işe başladım. Mecburen ekmeğimi kazanmak zorundayım. Bu dükkan benim değil, ben burada işçi olarak çalışıyorum. Buraya girmem de bana bir arkadaşım tavsiye etti, bende gelip konuştum. İlk etapta her yer erkek dolu sebebiyle çalışmak istemedim. Sonra ihtiyacım olduğundan gelip çalışmaya karar verdim. Zaten ben hep kebabcılık sektöründeydim. Hep bu alanda çalıştım. Aslında önceleri bulaşıkcı olarak başladım, daha sonra ocağa geçtim."

'ÇALIŞMAYI SEVİYORUM'

Çalışmayı sevdiğini ve çalışmadan duramadığını belirten Bolat, şunları kaydetti: "16 yıldır ben çalışıyorum. 4 tane çocuğum var. İki tane kızım benimle beraber yaşıyorlar. Hayat öyle yada böyle devam ediyor. Evde eşi olup çalışmak isteyenlere bir şey diyemem, fakat eşi olmayıpta madur olanlara burdan söylüyorum. Perişan olacaklarına, çalışıp ekmek paralarını kazanmalarını tavsiye ederim. Ben kendimden örnek veriyorum, seviyorum çalışmayı ve boş duramıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber: Emre Akkış

 

 

Editör: Mahmut Beyaz