CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel ile her iki partinin de ilçe başkanları, teşkilat mensupları yenilenen ve dün itibariyle tamamlanan İstanbul seçimini değerlendirmek üzere basınının karşısına geçti. CHP İl Binası önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Esat Şengül, “Evet, kazandık, kazanmak çok güzel bir duygu. Bizlere bu duyguyu yaşatan, Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, sevgili Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ve örgütüne kucak dolusu selamlarımızı ve Saygılarımızı gönderiyoruz” dedi.

İMAMOĞLU’NA DESTEK VEREN AKP VE MHP SEÇMENLERİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”
“Ekrem İmamoğlu’na destek veren AKP ve MHP seçmenlerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Şengül, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul seçimlerinin Vatanımıza, Milletimize ve 16 Milyon nüfuslu İstanbullulara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yenilenen bu seçim üzerine birçok şey söylenebilir ve birçok kahramanı var. Bunların hepsine tek tek teşekkür etmemizde gerekir. Bütün bunları tek tek saymak yerine, seçimin gerçek kahramanları olan 11 Milyon İstanbul seçmenlerini ve onların şahsında emeği geçen her partilimize, ittifak ortağımız olan İyi Partililere, Millet ittifakına destek veren tüm siyasi Parti Genel Başkanlarına ve üyelerine, önceki seçimde Cumhur İttifakına oy veren ama vicdanları yaralandığı için Ekrem İmamoğlu’na destek veren AKP ve MHP seçmenlerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”

BU SEÇİM TÜRK SİYASİ TARİHİNDE HİÇ UNUTULMAYACAK BİR BİÇİMDE YERİNİ ALACAKTIR”
Bu seçimin Türk Siyasi tarihinde hiç unutulmayacak bir biçimde yerini alacağını anlatan Şengül, “Hiçbir şey olmadı desek te, mutlaka bir şey olmuştur.” Söylemiyle “YSK’nın tabiri caizse cebimizde bulunan 20 TL’nin 5 TL’sinin Sahte veya Geçersizdir” kararıyla “Devlete bağlı seçim kurullarının kendi atamasını yaptığı sandık başkanlarının özürlü yani Devlet Kurumu personeli olmadığı demesi gibi”, “YSK başkanının Şubat ayında taşıma seçmen yok deyip Nisan ayında ‘Pardon varmış Ben görmemişim’” demesi gibi, “13 Bin oy farkı için oyları çaldılar diyenlerin, 800 Bin oy farkı için ne diyeceklerini merak etmemiz gibi” Benim unutup, sizlerin aklına gelebilecek daha birçok vardır elbette, tarihe geçecek olan, ama bu söylemlerden bir tanesi hiç belleklerden silinmeyecektir buna emin olun. Küçük bir çocuğun, belki de Türk Siyasetini başka bir noktaya taşıyacak o söylemi, “Her şey çok güzel olacak Ekrem abi” demesiyle Türk Demokrasisi yeniden şaha kalkmıştır” ifadelerini kullandı.

İSTANBULLU SEÇMENLERİMİZE YÜREKTEN ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”
İstanbullu seçmenlere teşekkür eden Şengül, “Bizlere oy vermese bile, tüm Türkiye’ye bu demokrasi şölenini yaşatan tüm İstanbullu seçmenlerimize yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi kazanmanın haklı gururunu yaşayacaksınız, gülüp eğleneceksiniz elbette, hakkınızdır abartmadan bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ama böyle zamanlarda herkesin Atasından, dedesinden tavsiyeler dile Getirirler ya; Benim babamda bizlere hep şunu söylerdi, “Başınız büyüdükçe, siz daha çok küçülmelisiniz” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM İÇİN GEREKLİ BİR SEBEP YOK”
Bir basın mensubunun, “Sizce erken seçim olur mu?” sorusunu yanıtlayan Şengül, şu an için erken seçimin söz konusu olmadığını vurguladı, Şengül, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bir erken seçim söylemi genel başkanlar ifade etti. Genel başkanlar erken seçimin olmaması gerektiğini söylediler. Tabii siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim kendi görüşüm şu; şu an erken seçim yapmayı gerektirecek bir durum asla söz konusu değil. İstanbul’da bizim için çok kıymetli bir belediye başkanlığını aldık ama ülkenin çok ciddi sorunları var. Üniversiteli gençler işsizlik sırasında kuyruklar oluşturuyor. Yine ekonomi dip yapmış durumda. Böyle bir ortamda iktidar ile el ele vererek iktidara farklı bir siyasi çıkar gözetmeksizin her türlü desteğimizi vererek, önce ülkemizi şaha kaldırmamız gerektiğine inanıyorum. Bir erken seçimi iktidar partisi alırsa CHP’de İyi Parti’de seçimden kaçacak değil. Örgütlerimiz her zaman seçime hazırdır.”

İNSANLAR SAYIM YENİ BAŞLAMIŞKEN BİRBİRLERİNİ KUTLAMAYA BAŞLADILAR”
İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, şunları kaydetti: “Hepinizin ihtiyacı olan birleştirici, bütünleştirici, ikiliklerden uzak bir siyaset anlayışının ne kadar başarılı olduğunun, ülkemize ne kadar iyi geleceğinin ve bundan sonra hepimizi bir sonraki aşamaya taşıyacak olan kurtuluşumuzun ilk başladığı günden itibaren yani Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin projesi olan İmamoğlu’nun bir köyden çıkarak, okuyarak çalışarak bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin haklı gururunu yaşadık. Dün İstanbul’daydım. Çalışmalarımızı bizzat yaptık ve dün Şile’de görevliydim. Gittiğimiz bölgede özellikle oy sayımı sırasında vatandaşların tepkileri şu şekilde idi; , “Bu seçim çok farklı bitecek.” Şile gibi AK Parti’nin çok güçlü olduğu bir yerde bile İmamoğlu büyük farklar atıyor, bütün sandıklarda neredeyse önde çıkıyordu. Bu durumda insanlar sayım yeni başlamışken birbirlerini kutlamaya başladılar. Seçim sonucu açıklandığında an itibariyle 802 bin oy farkının olduğunu gördük. Bizim bütün olaylardan çıkarımımız şu oldu; iyiliğin bütünleştiriciliğin, insanları bir araya getirmenin ne kadar önemli olduğunu aslında kazananın her zaman vatandaşlarımız olması gerektiğini ve inşallah bundan sonra da böyle devam edeceğini umut ediyoruz ve öğrendik.”

Haber: Emre Akkış


 


 

Editör: Mahmut Beyaz