Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak, Onikişubat belediyesi tarafından 5 bin kişiye verilecek olan iftar yemeğine katılmak için memleketi Kahramanmaraş’a geldi.

Akşam saatlerinde havayolu ile Kahramanmaraş’a gelen Kaynak, havaalanında karşılandıktan sonra Kahramanmaraş Valiliğine yeni atanan Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dedi. Valilik Şeref defterini imzalayan Kaynak, Türkiye'nin en başarılı kamu yöneticilerinden Vali Vahdettin Özkan'ın Kahramanmaraş'a atandığını belirterek, "Ona hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Vahdettin beyi Kahramanmaraş inşallah çalışmalarıyla da tanıyacak, çok önemli katkılar verecektir Kahramanmaraş’ımıza, kahraman ilimize" dedi.

 

‘22 MİLYONDAN FAZLA İNSAN EVİNDEN UZAK’

Burada 20 Haziran dünya göç günü nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaynak, 22 milyondan fazla insanın evinden uzakta olduğu bir dönem yaşandığının altını çizdi.

Suriye’deki göçmenlerin yüzde 60’ını Türkiye’nin tek başına barındırdığına dikkat çeken Kaynak, "Başka ülkeler birçok pazarlığa tabii tutuyorlar. 'Bin tane alırım, 100 tane alırım, 50 tane alırım,  tahsillisini alırım, güzelini alırım, sağlıklısın alırım' derken Türkiye insani ölçüden başka bir ölçü koymayarak 3 milyon göçmeni ülkesinde misafir ediyor. Onlara bakıyor, doyuruyor, sağlığı ve barınmasıyla ilgileniyor. İnsanları doyduğu yerde doğurmak, doyduğu yerde mutlu etmek bütün yöneticilerin görevi olmalıdır. Bir burada onlara gereken ihtimamı gösteriyoruz ama inşallah kısa sürede kendi evlerinde yurtlarında olurlar. Bütün dünya bu meseleye duyarlı olmalı. Eğer dünyanın önemli ve gelişmiş devletleri, kalkınmış devletleri göç ve göçmen meselesinde başlarını öne koyup ciddi düşünce içerisinde olmazlarsa korkarım sonra yönetemeyecekleri bir sorun karşılarında olacaktır"  şeklinde konuştu. Kaynak, dünyada özellikle zulümden kaçarak başka yerlerde göçmen vasfına düşmüş olan insanların bugün hatırlanmasını, onların sorunlarının çözümü için herkesin bir nebze olsun bu konuda düşünmesini temenni ettiğini belirtti.

Haber: Mahmut Beyaz

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz