Partiden kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevk edilen Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük hakkında karar verecek 11 üyeli MDK'da AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Veysi Kaynak ta yer alıyor.

 

12 Eylül 2015'de yapılan Büyük kongrede MDK'ya yedek listeden giren Kaynak, İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanı seçilerek kuruldan ayrılması üzerine asil üyeliğe yükselmişti.

Bilindiği gibi; Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, ‘7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde parti çalışmalarına kasıtlı olarak katılmayarak, parti aleyhine sözlü ve fiili davranışlarda bulunması’ sebebiyle kesin ihraç için Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gün parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları açıklamış, buna göre; Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün de Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayıp, parti hakkında aleyhte davranışlarda bulunduğu ve AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemesi dolayısıyla tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini ifade etmişti. Bakalım MDK'dan Durmuş Küçük hakkında ne gibi karar çıkacak ve sonrasında neler yaşanacak.

Haber: Tülay Şirin

Editör: Mahmut Beyaz