Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş Senem Ayşe Anaokulu öğrencilerine kaybedilen değerleri anlatmak için kolları sıvadı. Okul bahçesine eğitici ve öğretici oyunların hepsini anlatan üniversiteliler, gelecek neslin bilgisayar oyunlarına mahkum olmasını engelledi.

Konu hakkında bir açıklama yapan KSÜ Eğitim Görevlisi Esra Ağyar Elbistanlı: “Kişisel oyunlarımız, bizim çocuklar için yazmış olduğumuz modern eğitici oyunlar ve aynı zaman da oyun materyalleri olarak 3 aşamadan oluşuyor. Geleneksel oyunlarımız zaten bizim çocuklarımızın ya da büyüklerimizin oynadığı oyunları burada anaokulu öğrencileri ile birlikte oynuyoruz” dedi

Ağyar şöyle konuştu: “Daha sonrasında modern eğitici olarak yazılmış oyunları oynayacağız. Ve en sonunda da ailelere yönelik eğitici materyaller ve oyuncakların seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerin neler olduğu, oyuncak seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiği hususunda onlara yönlendirici bir çalışma içerisinde olacağız. Sabahleyin değerli hocalarımızla burada bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda almış olduğumuz kararlar ve yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ikinci dönem Senem Ayşe Anaokulunda yapacağımız etkinlik çalışmalarını değerlendirip bir karara bağladık. Daha sonrasında hem öğrencilerin burada bilim ve çevre eğitimi konusunda eğitilmeleri, değerler eğitimi konusun da iyi örneklerle karşılaşmaları ve aynı zaman da verilen konferansla ailelerin eğitilmesi hususunda bir arada bulunduğu bir etkinliğin hem çocuklara hem velilere hem de meslek elemanlarına çok büyük katkısı vardır”

Senem Ayşe Anaokulu Müdürü Mehmet Tombul’da yapılan etkinlik hakkında şöyle konuştu: “Burada okul öncesi 4-6 yaş olarak nitelendirdiğimiz öğrencilerimizin normal günlük yaşam içerisinde yaparak, yaşayarak dünyayı keşfetmek adına, hayal güçlerini zenginleştirmek adına, üniversitede ki öğrenci arkadaşlarımızla birlikte koordineli yürüttüğümüz projeler doğrultusunda bir bilim atölyesi, oyun atölyesi ve değerler eğitimi atölyesini şuan okulumuzda sergisini açmış bulunmaktayız. Şuan bizim burada hazırladığımız oyunlar geleneksel, bizim kültürümüze ait oyunların yanında çağımıza uygun olarak, yaparak, keşfetmeye yönelik bilimsel, sanatsal ve doğa etkinliklerinde kendilerine olan güvenini gerçekleştirmek ve kendilerine olan duygularını pekiştirmek adına yapılan oyunlar. Eskiden tabi geleneksel Türk oyunlarına baktığımız zaman günümüz oyunları ile her ne kadar farklılık olsa da biz burada geçmişten gelen oyunlarımızı çocuklarımıza tanıtmak, velilerimize aktarmak amacıyla böyle bir etkinliği gerçekleştirmiş bulunmaktayız”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz