Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç liderliğinde il genelinde içme suyu sorunlarına kalıcı çözümler getirmeye devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu kaynağı noktasında sorun yaşayan 3 mahalleye cazibeli kaynak suyu getiriyor. Toplam 25 km isale hattı yapılacak olan çalışma ile birlikte Süleymanlı, Hacıibrahimuşağı ve Kozcağız mahallelerine kesintisiz içme suyu sağlanacak. Suyun düzenli dağılımının sağlanması ve su alamayan evlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla Hacıibrahimuşağı merkez ve Okkayası Obasına 2 adet içme suyu deposu yapılacak. Okkayası obasında şebekesi bulunmayan evlere yönelik 2 km de yeni şebeke hattı döşemesi yapılacak. Hızla devam eden çalışmaların yüzde 25’lik kısmı tamamlandı. Çalışmaların temmuz ayı içinde tamamen bitirilerek vatandaşlara yeni kaynaktan su verilmesi hedefleniyor.

BAŞKAN BEY’İN TALİMATIYLA BU PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Hacıibrahimuşağı Mahalle Muhtarı Kahraman Baran çalışmalardan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: “Hacıibrahimuşağı’nın içme suyu suyunda sıkıntılar vardı. Bu sıkıntımızı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a ilettik. Kendisi de sağ olsun KASKİ Genel Müdürlüğüne talimat verdi. Başkan Bey’in talimatıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında suyumuz Berit Yaylasından 30 km mesafeden gelmektedir. Hacıibrahimuşağı, Kozcağız ve Süleymanlı olmak üzere 3 mahallenin iştirak olduğu bir hattır. Çalışmalardan dolayı Fatih Mehmet Erkoç’a mahalle halkı adına çok teşekkür ederiz.”

EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Süleymanlı Mahalle Muhtarı Çetin Topal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Süleymanlı Mahallemizde içme suyu sıkıntımızdan dolayı KASKİ Genel Müdürlüğümüze müracaatımızı yaptık. Bunun neticesinde Ağpınarı yaylasından getirilen su; Süleymanlı, Hacıibrahimuşağı ve Kozcağız mahallelerimize müşterektir. Bu çalışmadan dolayı Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Bey’e ve tüm emeği geçenlere mahallem adına çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz