KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, Kaynarca İçme Suyu Terfi Merkezine gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Altunok, 10 tonluk bir klor deposunun patladığını ifade ederken, sudaki klor seviyesini normale döndürmek için gerekli tüm çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü ifade etti.

Elbistan İlçesi Pınarbaşı Mahallesi, Pınarbaşı mevkiinde yer alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kaynarca İçme Suyu Terfi Merkezinde içme suyunu karşılayan su deposunda sabah saatlerinde depo kısmında yer alan 10 tonluk klor deposunun patlaması sonucu keson kuyularına karışan klorun depolara ve bazı mahalle şebekelerine karışması sonrası Elbistan İlçesindeki şebeke suları kesilmiş ve tahliye çalışmalarına başlanmıştı. KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok’ta Elbistan’da bulunan Kaynarca İçme Suyu Terfi Merkezine gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Altunok yaptığı açıklamada, Elbistanlı vatandaşlardan özür dileyerek şebeke suyundaki klorun istenilen seviyeye gelmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ MUSTAFA ALTUNOK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok: Sabah saatlerinde Elbistan İlçesine içme suyu vermiş olduğumuz keson kuyularında bulunan 10 tonluk klor deposunun patlaması sonucu yere dökülen klorun keson kuyularına karışmasının ardından depolara ve oradan da bazı mahallelerimizdeki şebekelere karışmıştı. KASKİ ekipleri de olaya aninde müdahale etti. Klor maddesi suyun temizlenmesi için gerekli olan ve kullandığımız bir madde ancak suda olması gerekenden fazla klor değerinin bulunması nedeniyle anında müdahalede bulunup terfi istasyonlarımızı ve şehre vermiş olduğumuz depoların vanaları kapattık ve vatandaşlarımızı da çeşme suyunu tüketmemeleri konusunda uyardık dedi.

‘KLOR SEVİYESİ GÜN İÇERİSİNDE NORMALE DÖNECEK VE EVLERE YENİDEN SU VERİLECEK’

Altunok, Klor seviyesinin normal seviyelere düşürülmesi için çalışmaların yapıldığını ifade ederken, sudaki klorun istenilen seviyeye geldiği anda şebekelere tekrar suyun verileceğini söyledi. Altunok sözlerinin sonunda Kaynarca İçme Suyu Terfi Merkezi ile ilgili araştırma, inceleme ve düzenleme konusunda çok ciddi bir çalışma yapılacağını da söylerken yaşanan talihsiz olaydan dolayı Elbistanlı vatandaşlardan özür diledi. Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener’de istenmeyen bir olayın yaşandığını ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade ederken vatandaşların yüksek klorlu suya maruz kalmasının tehlikeli olduğunu ancak erken alınan önlemler sayesinde şuan için hiç bir vatandaşın böyle bir durum yaşamadığını belirtti.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz