Başkan Ali Arpasatan öncülüğünde çalışmalarını sürdüren ve güçlü yönetimiyle Kahramanmaraş ekonomisine yön veren kuruluşlardan olan KASİAD, özellikle gençlerin girişimcilikteki rolünü güçlendirmek, iş alanında yeni ufuklar sağlamak, bireysel olarak örnek alınabilecek olan kişilerle söyleşi yaparak yeni nesil iş adamlarına fikir yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği toplantılarına devam ediyor. Bu kapsamda General Mobile’nin kurucu ortaklarından ve Genel Müdürü Kahramanmaraşlı Muzaffer Gölcü’yü Kahramanmaraş’ta ağırlayan KASİAD yönetimi, genel merkezde iş adamları ile Gölcü’yü bir araya getirdi. KASİAD Genel Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide Gölcü, hem girişimcilik hem de teknoloji alanlarında yaşadığı deneyimleri anlattı. Toplantıda Genç KASİAD üyeleri de yer aldı.

TÜRKİYE DE İLK 3 MARKA ARASINDA YER ALIYORUZ
Söyleşinin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan General Mobile Kurucu ortaklarından ve Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, “Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin davetiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda girişimcilik üzerine konuştuk, deneyimlerimi paylaştım ve fikir alışverişinde bulunduk" dedi. General Mobile olarak amaçlarının yüksek kalitede ulaşılabilir, güncel teknolojilere sahip akıllı mobil ürünler geliştiren global bir marka olmak olduğunu anlatan Gölcü, “Bunun için 1400 kişilik ekibimizle çok çalışıyoruz. Türkiye de ilk 3 marka arasında yer alıyoruz ve 32 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şirketimiz çok yalın bir stratejiye sahip, yılda iki ürün üretip iki yıl yaşatıyoruz, hem güncelleme hem de satış sonrası hizmetlerini sağlıyoruz. Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz ürünlerimizi Google iş ortaklığımız ile taçlandırıyor, en güncel en ileri teknolojileri ulaşılabilir fiyata tüketicimizle buluşturuyoruz” diye konuştu.

TOPLANTIMIZ SON DERECE VERİMLİ GEÇMİŞTİR”
KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, kentte bu derecede başarılı bir müteşebbisin çıkmasının ve böyle büyük bir markanın oluşmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Bugün yönetim kurulu ve Genç KASİAD’la beraber General Mobile kurucu ortaklarından ve Genel Müdürü Muzaffer Gölcü’yü derneğimizde misafir ettik. Ülkenin dört bir köşesindeki başarılı Kahramanmaraşlı iş insanlarıyla iletişim ağını arttırma ve şehrimizi bilişim sektörüyle tanıştırma arzusu ile gerçekleştirdiğimiz toplantımız son derece verimli geçmiştir. Ayrıca İstanbul’da bulunan Ar-ge ve üretim merkezlerine davet edildik. İade-i ziyarete KASİAD Bilişim Grubunu da dâhil edeceğiz. Şehrimizden bu derecede başarılı bir müteşebbisin çıkması ve böyle büyük bir markanın oluşması hepimizi gururlandırmıştır. Temennimiz şehrimizden çıkan başarılı insanların ve markaların sayısının artmasıdır” şeklinde konuştu.

KENDİSİ TÜRKİYE’NİN GURURU”
“Böylesine yerli bir markaya destek olmamız, sahip çıkmamız aynı zamanda onların bu hale ulaşırken ne gibi yollardan geçtiğini görmemiz bizler için çok çok önemli” diyen KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Gümüşer’de, “Hepimizin yakından bildiği General Mobile markasının kurucusunun ve genel müdürünün bir Türk ve hatta bir Kahramanmaraşlı olmasını öğrendiğim anda gerçekten çok şaşırmıştım. Akabinde General Mobile kurucusu ve Genel Müdürü Muzaffer Gölcü Beyi tanıdıktan sonra Kahramanmaraş’ta derneğimiz KASİAD’ta kendisiyle bir organizasyon gerçekleştirmek istedik. Özellikle son zamanlarda teknolojik alanlarda istihdamın artması, istihdamın biraz daha kalifiye alanlarda yer alması ve ülkemizin katma değerli üretim sağlaması, birim ihracat fiyatını arttırması yönünden teknolojinin gelişmesini oldukça destekliyoruz. Bu konuda Muzaffer Beyin tecrübeleri, bugüne kadar yaşadıkları bizlere gerçekten çok ilham verdi. Burada birçok arkadaşımızın sorusunu cevapladı ve bize güzel bir yön çizdi. Kendisi Türkiye’nin gururu. Aslına bakarsanız şu anki yaşadığı süreç Steve Jobs’un ilk hallerini çok andırıyor. İlerleyen dönemlerde biz General Mobile markasını bir dünya markası olarak görebileceğimize inanıyoruz ve şu anda Apple ve Samsung’a kafa tutan bir yerli marka General Mobile. Kullandıkları malzemelerin, yazılımların hepsi yerli ve tamamıyla Türkiye’de üretiliyor. Böylesine yerli bir markaya destek olmamız, sahip çıkmamız aynı zamanda onların bu hale ulaşırken ne gibi yollardan geçtiğini görmemiz bizler için çok çok önemli. Bu bağlamda Muzaffer Beye geldiği için çok teşekkür ediyorum. Bizlere akit ayırdı ve tecrübelerini anlattı. İnşallah yine Muzaffer Bey ile toplantılarımız olacak. Ben katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz