Başkan Ali Arpasatan öncülüğünde çalışmalarını sürdüren ve güçlü yönetimiyle Kahramanmaraş ekonomisine yön veren kuruluşlardan olan KASİAD, özellikle gençlerin girişimcilikteki rolünü güçlendirmek, iş alanında yeni ufuklar sağlamak, bireysel olarak örnek alınabilecek olan kişilerle söyleşi yaparak yeni nesil iş adamlarına fikir yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği toplantılarına devam ediyor. Bu kapsamda KASİAD, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da (DOĞAKA) destekleriyle üyelerine ‘İş ve Sistem Analizi’ konulu eğitim semineri verdi. Alanında uzman Doktor Ali Gürbüz tarafından verilen seminerde üyelerle önemli bilgiler paylaşıldı.

EĞİTİMLERİMİZE YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ”
Düzenlenen eğitim semineri sonrası açıklamalarda bulunan KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, “Geçtiğimiz yıl bir eğitim sonucunda üyelerimizden gelen talep üzerine KASİAD Bilgi, Teknoloji Paylaşım grubunu kurduk. O grubun talebi üzerine İş ve Sistem Analizi adı altında böyle bir eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitimlerin devamı gelecek. KASİAD Akademi projemizle birlikte eğitimlerimizi devreye almıştık. Bu eğitimlerimize de yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Tabii ki burada paydaşlarımız var bizim. Fikir ortaya atılıyor, daha sonra proje gerçekleştiriliyor. Bizde bu konuda projelendirme yapıyoruz ve daha sonra bu projeyi DOĞAKA’ya sunuyoruz. DOĞAKA şimdiye kadar hiçbir projeyi reddetmedi. Bu yüzden DOĞAKA Genel Sekreterimiz Onur Beye çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda İl Temsilcimiz Sayın Yusuf Köleli’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİMİ 2 AŞAMADA TAMAMLAYACAĞIZ”
Eğitimi 2 aşamada tamamlayacaklarını belirten Arpasatan, şunları söyledi: “Hocamız Doktor Ali Gürbüz, bu konuda kendisini çok iyi yetiştirmiş ve bu konuda çok önemli kişilere, kurumlara eğitim vermiş bir insan. Yaklaşık 40 üyemiz eğitim almak için başvurdular. Ama takdir edersiniz ki eğitimler 20 kişinin üzerinde verimli olmadığı için şimdilik 20 kişi davet edip bir kere daha yapmaya karar verdik. Açıkçası Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu beni mutlu etti. Çünkü bu kadar talepte beklemiyorduk.”

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM YAPMA KARARI ALDIK”
KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öngel, şöyle konuştu: “Öncelikle KASİAD’ın yeni yönetimi olarak en önemli rekabet gücü olan insan kaynağına yatırım yapma kararı aldık. Bu karar doğrultusunda iş ve sistem analizi eğitimiyle birlikte yeni eğitimlere devam edeceğiz. Bu eğitimleri üyelerimizin çalışanlarının ve üyelerimizin yöneticilerinin aktif bir şekilde katılması için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki dönem Eylül-Ekim ayından itibaren hemen hemen bir ay eğitim gibi aktif, işletmelerin ihtiyacı olan eğitimleri planlayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

ÜYELERE İŞ ANALİZİNİN NE ŞEKİLDE YAPILACAĞI HAKKINDA BİLGİLER VERDİK”
Eğitim veren Dr. Ali Gürbüz ise, “İzmir’den buraya geldi. Pena Akademi bünyesinde çalışıyorum. 1997 yılından 2013 yılına kadar kamuda çalıştım. Bu çerçevede proje yönetimi, iş analizi, süreç yönetimi konularında bilgi birikimim oldu. Bunları şu anda 2014 yılının başından itibaren eğitim ve danışmanlık yoluyla sektörlerle paylaşıyorum. Burada DOĞAKA’nın desteğiyle KASİAD tarafından düzenlenen bu eğitimde İş Analizi ve Sistem Analizi konularında eğitim vermekteyim. Bu eğitimin temel konusu proje hazırlık çalışmalarının nasıl gerçekleştirileceği, bir konu hakkında iş analizinin ne şekilde yapılacağı hakkında bilgiler vermek. Bu tüm personellere yönelik bir eğitimdir. Sektörde şu an buna yönelik ciddi bir eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmekte. İnsanlar bu yönde eğitimler almakta. Bizde bu eğitimi burada vermek için geldik” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz