Kasap esnaflarının mevcut sorunlarını çözme noktasında Kasaplar Odası Başkanlığı’na adaylığını koyan ve geçtiğimiz günlerde yapılan Kasaplar Odası Başkanlığı seçimi ile de mevcut Başkan Abdulkadir Arifoğlu’nu geride bırakarak, kasap esnafının güvenini kazanan ve başkan seçilen Mehmet Uyduran, bundan sonraki süreçte güçlü yönetimi ile neler yapacaklarını hangi projeleri hayata geçireceklerini Manşet Gazetesi’ne anlattı. Kasap esnaflarına kaliteli hizmeti götürebilmek adına bu yola çıktıklarını dile getiren Uyduran, 4 yıllık süreçte esnaflara yaptıkları hizmetlerle verdikleri sözleri yerine getireceklerini söyledi. “Mevcut durumda kasap esnafımızın sıkıntıları var. Bunların en başında kış mevsimlerinde sucuk ve irişkit mevzusu” diyen Uyduran, kuracakları sucuk tesisi ile esnafın bu sorununun çözüme kavuşacağını belirtti. Ayrıca Uyduran, Ilıca’da var olan ve eskiyen mezbahanenin yerine bir ay içerisinde yeni bir mezbahane kazandıracaklarının müjdesini verdi.

EMEĞİ OLAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”
Seçim sürecinde oy veren vermeyen, kendilerini desteleyen, desteklemeyen herkese sonsuz teşekkürlerini sunan Uyduran, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Allah nasip etti ve bu süreçte Kasaplar Odası Başkanlığına seçildik. Biz Abdulkadir Arifoğlu ağabeyimizin yönetimindeydik. Biz burada Abdulkadir ağabeyle 4 yıllık bir yönetim yaptık. Bu yönetim sürecinde Abdulkadir ağabeyin dış güçlerin etkisi altında kaldığını ve dolayısıyla kasap esnaflarına bir şey vermediğini gördük. Bunu da defalarca kendisi ile konuştuk. Ama Abdulkadir ağabey maalesef yine aynı noktada kaldı. Bizde bunun üzerine kasaplarımıza hizmet edebilmek adına genç, dinamik, çalışkan, ufku açık bir ekip kurduk. Kasap esnaflarımızın sorunlarını çözmek için güçlü bir ekip oluşturduk.”

SUCUK TESİSİ MÜJDESİ!
Kasap esnafının en büyük sıkıntılarından biri olan sucuk ve irişkit konusunu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüne ilettiklerini ifade eden Uyduran, esnafın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için bir sucuk tesisi kuracaklarının bilgisini verdi. Uyduran, “Mevcut durumda kasap esnafımızın sıkıntıları var. Bunların en başında kış mevsimlerinde sucuk ve irişkit mevzusu. Bunu biz seçim sürecinde bütün esnaflarımıza anlattık. Ayrıca bu konuyu biz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze de anlattık. Kendisiyle istişare ettik. Sağ olsun müdürümüz bizi güzel bir şekilde karşıladı ve bize destek vereceğini söyledi. Biz müdürümüze bir yıl içerisinde sucuk tesisini kuracağımızı ve bundan sonra tarım il müdürü ile kasap esnafının arasında bu sorunu kaldıracağımızı söyledik” ifadelerini kullandı.

KASAPLAR ODASI OLARAK KASAP ESNAFLARINA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ”
Kasaplar Odası’nın kasap esnaflarına öncülük edeceğinin altını çizen Uyduran, “Sucuk tesisi Kasaplar Odası adına bir tesis, imalathane kurup bütün kasap esnaflarımızın sucuğunu orada yapıp etiketli şekilde bir yer olacak. Burada tüm kasaplarımızın kendine özel etiketi olacak. Biz bunları yapmayı düşünüyoruz. Kasaplar Odası olarak kasap esnaflarına öncülük edeceğiz” şeklinde konuştu.

ILICA’DAKİ ESNAFLARINA MÜJDE VAR
“Ilıca’da 13-14 tane esnaf kardeşimiz var. Orası bizim güzel bir beldemiz. Oradaki mezbahane eski yapı olduğu için rahat çalışılamıyor” diyen Uyduran, bu konuda bir mezbahane sözü aldıklarını ve kısa bir zaman içerisinde o bölgeye yeni bir mezbahanenin kurulacağını kaydetti. Uyduran, “Kasap esnaflarımızın en büyük sorunlarından biri de mezbahanelerde hakkını aramamasıdır. Burada kasap esnafı ayağı, işkembeyi, yağı odaya bağış yapıyordu ama artık bu güzel bir para ettiği için kasap artık bunu kendisi almak istiyor. Bizim de bu konuyla ilgili şu anda çevre illerle çalışmalarımız var. İnşallah en kısa zaman içerisinde Kasaplar Odası olarak mezbahanecilerle kasap esnafı arasında köprü olup bu sorunu da çözeceğiz. Abdulkadir ağabey döneminde biz seçim sürecinde adım atmadık, gezmedik yer bırakmadık. Esnaflarımızın tüm sorunlarını dinledik. Bu süreçte balıkçı esnaflarımız Şazibey Halk Pazarı’nın onarılmasını istiyor. Biz inşallah belediye başkanımızla bir istişare yapıp, balık pazarımızın onarılmasını rica edeceğiz. Bir başka konu da Ilıca’da 13-14 tane esnaf kardeşimiz var. Orası bizim güzel bir beldemiz. Oradaki mezbahane eski yapı olduğu için rahat çalışılamıyor. Biz bu konuda mezbahane sözü de aldık. Bir aya kadar inşallah Ilıca’da ki esnaflarımıza yeni mezbahanesini kavuşturacağız” diye konuştu.

KISA MESAJLI BİLGİLENDİRME
Yaptıkları tüm faaliyetleri oda üyelerine kısa mesaj yoluyla anlatacaklarını aktaran Uyduran, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Biz yönetimimizle birlikte seçim sürecinde verdiğimiz sözü tutacağız ve esnafımızın her zaman arkasında olacağız. Bir oda başkanının görevi ne ise biz onu yapacağız. Esnaflarımıza da bu 4 yıllık süreçte icraatlarımızla, ekibimizin güzel çalışmalarıyla güzel projelerimizi yapacağız. Ayrıca Kasaplar Odası olarak ne yaparsak yapalım esnaflarımıza kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapacağız.”

Başkan Uyduran, açıklamalarının ardından yeni yönetim ile ilk istişare toplantısını gerçekleştirerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Emre Akkış


 


 

Editör: Mahmut Beyaz