AKDO Tekerek Şubesi’nde yapılan toplantıya; Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Mustafa Semerci, AKDO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu ile kentte görev yapan basın mensupları katıldı. Basın mensuplarına karnavalın detaylarıyla ilgi bilgi verildiği toplantı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammed Kasap, karnavaldaki amaçlarının hem kent tanıtımına destek sağlamak hem de Yedikuyular Kayak Merkezi’ni uluslararası platforma taşımak olduğunu söyledi. Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Mustafa Semerci ise böyle bir etkinliğin yapılmasının Yedikuyular’a değer katacağını belirtti.

KAHRAMANMARAŞ HALKINI BU GÜZEL PROGRAMA BEKLİYORUZ”
Karnavalda 40’a yakın yarışmanın yapılacağını ifade eden Muhammet Kasap, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Öncelikle Afrin’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk milletine ve ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Simya Eğitim Kurumları, Büyükşehir Belediyesi ve AKDO işbirliği ile 2’ncisi düzenleyeceğimiz karnavalımız büyük bir heyecanla hazırlıkları devam ediyor. Karnavaldaki amacımız hem Kahramanmaraş’ın tanıtımına destek olmak hem de Yedikuyular’daki bu güzellikleri hem ulusala hem de uluslararası platforma taşımak istiyoruz. Biz bundan dolayı bütün velilerimizi Kahramanmaraş halkını bu güzel programa bekliyoruz. Destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne ve AKDO Yönetim Kuruluna da teşekkür ediyoruz. Programda normalde canlı müzik etkinliği düşünüyorduk ama şehitlerimizden dolayı eğlence kısmını programdan çıkardık. Programda yarışmalarımız var. Bilim yarışmalarımız var. Kardan adam yarışması var. Bunun gibi 40’a yakın yarışmalarımız var ve öğrencilerimizde bir yıldan beri bu güzel yarışmalara hazırlanıyorlar.”

YEDİKUYULAR TÜRKİYE’YE HİTAP EDEN BİR TESİS HALİNE GELDİ”
Yedikuyular’ın Türkiye’ye hitap eden bir tesis haline geldiğini dile getiren Mustafa Semerci’de, “Büyükşehir Belediyemizce Yedikuyular’da çok güzel bir kayak tesisi yapıldı. Dolayısıyla bu kayak merkezi ile birlikte Kahramanmaraş’ın adı hem turizm de hem de sosyal medyada yankılanmaya başladı. Yedikuyular Türkiye’ye hitap eden bir tesis haline geldi. Akın akın bölgeden çevre illerden insanlar geliyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz