13 Mart 1975 tarihinde dönemin Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Dr. Tayyar Altıkulaç ve Yakup Üstün ile Özlük İşleri Müdürü Ahmet Uzunoğlu tarafından kurulan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerine destek olmanın yanı sıra din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve dini hizmetlerde görev alacak neslin yetiştirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza atıyor. Türkiye’de bin 3 şubesi bulunan ve dünyanın 149 ülkesinde eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme ve uluslararası yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda çalışmalar yapan TDV, büyük bir sivil toplum hareketi haline geldi. Yaptığı çalışmalarla din, dil, renk ve cinsiyet ayrımı yapmadan mazluma umut olan TDV, yeryüzünde iyiliğin egemen olması misyonu, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olma vizyonu ile hareket etmeye devam ediyor. TDV’nin faaliyetleri Kahramanmaraş’ta da başarılı bir şekilde yürütülüyor. Kentte sayısız çalışmaya imza atan TDV Kahramanmaraş Şubesi ve Kahramanmaraş İl Müftülüğü, koronavirüs salgınının yaşandığı şu günlerde yaptığı yardım çalışmalarıyla gündeme geliyor.

ERENLER DERNEĞİ’NE ZİYARET

2019’un Aralık ayında Çin’den yayılmaya başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde ülke genelinde sürdürülen; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti" yardım kampanyası kapsamında, din görevlileri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi iş birliğinde hazırlanan Ramazan yardımı kolileri, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği rehberliğinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

“BİRBİRİMİZİN KARDEŞİYİZ, BU SEBEPLE BİRBİRİMİZE EMANETİZ”

İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla Kahramanmaraş Alevi-Bektaşi geleneğinin en önemli merkezlerinden biri olan Erenler Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden İl Müftüsü ve TDV Kahramanmaraş Şube Başkanı Celal Sürgeç, Dernek Başkanı Müslüm İbili’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Müftü Sürgeç; “Bu ay rahmet ayıdır. Bu ay, yanı başımızda yaşayan tüm varlığın farkına varmamız gereken bir aydır. Zira Efendimiz; ‘Her ciğeri yaş için size ecir ve mükâfat vardır.’ ve 'Yeryüzünde bulunan her canlıya rahmet ve merhametli olun ki Allah da size merhamet etsin.'' buyurmaktadır. Bizler sizlerin kardeşiniz olarak her daim yanınızdayız. Çünkü birbirimizin kardeşiyiz, bu sebeple birbirimize emanetiz. Milli birlik ve beraberliğimizi karşılıklı sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışma gibi güzel davranışlarla güçlendirmeliyiz” dedi.

“BU ZİYARET BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ÖNEMLİ BİR KATKIDA BULUNDU”

Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İl Müftümüzün Ramazan ayında bizleri unutmayıp ziyaret etmesi, Derneğimizce belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize Diyanet Vakfımızın hazırladığı yardım kolilerini bizzat gelip dağıtması, bizi son derece duygulandırmış ve onure etmiştir. Allah Müftümüzden razı olsun, devletimize zeval vermesin. Bu ziyaret birlik ve beraberliğimize önemli bir katkıda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dernek tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi aileler tek tek ziyaret edilerek Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesince hazırlanan Ramazan yardımı kolileri takdim edildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz