İddiaya göre; aynı daireyi iki ve daha fazla kişiye sattığı öne sürülen müteahhit Dursun Karcıoğlu ve çocukları kayıplara karıştı.
Ev sahibi olma umuduyla dolandırıldıklarını belirten onlarca kişi, inşaat firmasının işlerini yürüttüğü bina önünde toplanarak, seslerini duyurmak istedi.
Elbistan'ın en büyük inşaat firmaları arasında yer alan ve yaklaşık 300 aileyi mağdur eden firma sahiplerinden şikayetçi olan vatandaşlar, kendilerini dolandıran firma yetkililerinden hesap sorulmasını istediler.
Mağdur edildiğini belirten Tuncay Çiçekli, "Karcıoğlu'ndan ev alabilmek için hali hazırdaki iki dairemi verdim. Yeni bir ev sahibi olmayı planlarken elimizdeki evlerden olduk. Bizleri mağdur eden müteahhit hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bizleri bugün yarın diyerek oyalıyor. Bu kadar insanı dolanduran müteahhitin elini kolunu sallayarak dışarda dolaşması bizleri çok üzüyor. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.
Müteahhitin mağdur ettiği kişiler arasında yer aldığını belirten Hasan Hüseyin Basut'ta," Oğlum bu müteahhitten para verip karşılığında ev aldı. Sonra müteahhit çıkıp oğlum hakkında şikayette bulundu. Kimse kimseden zorla bişey almadı. Bu kadar insanı ev sahibi yapacağım diyerek dolandıran kişi şimdi çıkmış mağdurları oynuyor. Bu konuda adalete güveniyoruz. Oğlumun şirketlerinde yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Bu kadar insanı bir müteahhit perişan etmiştir. Adalet önünde hesap vermesini ve mağdur olan insanların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" dedi.
Mağdurlar, firma sahiplerinin elbistan ekonomisine de ciddi anlamda zarar verdiğini iddia ettiler.
Müteahhitin işyeri önünde toplanan kalabalık basın açıklmasının ardından sessizce dağıldı.

Haber:Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz