Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kahramanmaraş 2.Sıra milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora, dün akşam saat 22.00’de Bengütürk TV'de yayınlanan Seçim Meydanı programının konuğu oldu.

Zuhal Karakoç Dora, programın sunucusu Alper Tunga Aktaş’ın sorularını içtenlikle yanıtladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş milletvekili adayı Karakoç Dora’nın konuk olduğu Seçim Meydanı programı, izlenme rekoru kırarak zirvede yer aldı.

Sosyal medyada da çok ses getiren program, diğer haber kanalları arasında zirvede yer aldı.

Bengütürk Tv’de canlı olarak yayınlan Seçim Meydanı programına konuk olan ve sunucu Alper Tunga Aktaş’ın sorularını büyük bir olgunlukla cevaplayan Karakoç Dora, şunları anlattı:“Öncelikli olarak Kahramanmaraş’taki siyasi atmosfer beni çok heyecanlandırdı. Çünkü ben hep bürokratik deneyimimi siyasi düzleme taşıma hayalini taşıyordum. Fakat böyle güzel bir coşkulu bir ortamda aday olmanın ayrıcalığını da sürekli hissediyorum. Gece gündüz çalışıyoruz çünkü zaman dar, yapacak çok iş var amacımız sıkmadık el bırakmamak, çalmadık kapı bırakmamak ziyaret etmedik yanlarına gitmedik insan bırakmamak. Bu doğrultuda gece gündüz çalışıyoruz çok da güzel keyifli gidiyor. Rabim faklı bir enerji veriyor aslında. İnsanlara cumhur ittifakını anlatıyoruz. Ama gördüğümüz şey genel itibariyle şu cumhur ittifakının halkta harika bir karşılığı var, bu bizi mutlu ediyor tabi ki. Fakat tabi biz yinede her şekilde cumhur ittifakının önemini, TBMM’de milliyetçi Hareket Partisinin güçlü bir şekilde temsil edilmesinin önemini sürekli olarak anlatıyoruz. Biliyorsunuz cumhur ittifakı özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yeni kapı mitingiyle Türk milletinin dünyaya haykırışı olan yeni kapı mitingiyle aslında ilk tohumları atıldı. Hem içeriden, hem dışarıdan iki farklı terör örgütünün şer odaklarıyla yapmış olduğu her türlü birlik ve beraberliğe karşı Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli bey efendinin elini taşın altına koyarak, hiç bir hesap kitap içerisinde bulunmadan, ucuz siyaset peşinden koşmadan bir devlet adamı gibi davranarak ortaya attığı bir ittifak. Ve bunun karşısında maalesef çünkü cumhur ittifakın ruhu milli birlik ve beraberliğin ruhu. Halkımıza bunu anlatıyoruz, onlarında buna karşılık verdiğini görüyoruz. Fakat tabi bu ittifakın karşısında yeralan biliyorsunuz ülkemizi hem içerden hem de dışarıdan saran bir takım şer güçlerinin normal şartlar altında aynı safta namaza bile durmayacak beş benzemezin kurmuş olduğu bir ittifak var. Buna ittifak bile denmesi tabi ki çok doğru olmaya bilir. Çünkü sadece ve sadece partilerini baraj altında bırakmamak için küçük hesaplarla bir araya geldikleri bir ittifaktan söz ediyoruz, halkta da bunun karşılık bulmadığını görüyoruz. Bu özellikle hem uluslararası alanda, hem içeride tüm tehditlere karşı bizim nasıl milli birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu halkımızın milli bekanın teminatı olarak cumhur ittifakını nasıl önemsediğini çok güzel gösteriyor. Fakat tabi cumhur ittifakının yanı sıra bizim için aynı şekilde önemli olan diğer bir husus az öncede vurguladığım gibi, milliyetçi Hareket Partisinin TBMM’de güçlü bir şekilde temsili. Çünkü yeni sistemde özellikle denge ve denetim olarak MHP çok önemli bir işlev üstlenecek ve milli bekanın bir teminatı olarak Allah’ın izniyle mecliste yer alacak. Bizde mümkün olduğunca güçlü çıkması için bu sesin elimizden geldiği ölçüde sahada bunu anlatmaya çalışıyoruz…”

SURİYELİ KONUSUNA DA DEĞİNDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora,çıktığı televizyon programında,ülkemizde bulunan Suriyeli konusuna da değindi. Karakoç Dora,” Görevlerim arasında göç koordinasyonun bağlamında görev almış bir insan olarak şunu söyleye bilirim Kahramanmaraş’ta yüz binin üzerinde Suriyeli misafirimiz var. Aslında Ankara da da çok sayıda var, fakat bunu nüfus üzerinden yüzdeye vurduğunuz zaman özellikle güneydoğu illerimizde çok daha farklı bir oran çıkıyor karşımıza. Biliyorsunuz ikinin on bir yılının Nisan ayında biz ilk Suriyelilere kapımızı açtık, açık kapı politikası uyguladık. Bizler bunu her yerde dile getiriyorum, yaralı gözmen kuşlar için dernek kurmuş bir Osmanlının aslında torunlarıyız. Biz Ensar kültürüne sahip bir dinin devam ettiren kuşaklarıyız. Bu anlayışı devam ettiren bireyleriyiz. Elbette kapımızı açacaktık. Yanı başımızda bir ateş devam ediyorken, fakat iki bin yılında liderimiz Devlet Bahçeli, henüz hiç kimse Afrin’in adını bile telaffuz etmiyorken, şöyle söyledi: Afinden-kandile kadar güvenli bir hilal bölgesi oluşturalım ve Suriyelileri bu savaştan zarar görecek, zarar görmüş ve zarar görme potansiyeli olan insanları bu güvenli bölgede muhafaza ederek sorunu kendi topraklarında çözelim. Bu bizim seçim beyannamemiz de aynen mevcut. Uluslararası sorunların kendi topraklarında çözülmesi şeklinde ifade ediyoruz. Ve artık Suriyeli misafirlerimizi vatanlarına kavuşturma biz bunu vaat ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Haber merkezi
 


 

Editör: Mahmut Beyaz