Göreve geldiği günden bu yana eksikliği hissedilen noktalara Kapalı Pazar Yerleri kurarak, hem vatandaşları hem de pazarcı esnaflarını karmaşadan kurtaran Onikişubat Belediyesi, yapımını tamamladığı Kapalı Pazar Yerlerinde yer almak isteyen pazar esnaflarının başvurularını almıştı. Yol üstünde kurulan pazaryerlerini bir bir kaldırarak vatandaşlara daha temiz ve güvenilir bir alışveriş ortamı sağlamak amacıyla inşa edilen Kapalı Pazar Yerleri’ndeki tezgahlar için pazarcı esnaflarının yoğun başvurusuyla karşılaşan Onikişubat Belediyesi, esnaflar ve noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirdi. 60 asil ve 40 yedek olmak üzere toplamda 100 kişilik liste ile yapılan 3. Pazar Grubu çekilişi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kura çekilişine Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları Havva Ece Saygaz ve Ali Ünsal, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ile çok sayıda pazarcı esnafı katıldı. 

“KAHRAMANMARAŞ BİR DÜNYA KENTİ OLACAK”

Kura çekilişi öncesinde Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2023 yılında gerçekleştirilecek olan EXPO 2023 Fuarı’nın tanıtım filmi katılımcılara izlettirildi. Tanıtım filmlerinin ardından kürsüye gelen Başkan Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 hakkında bilgiler verdi. Başkan Mahçiçek, “Gördüğünüz bu sunumlar Kahramanmaraş’ı inşallah bir dünya kenti yapacak. O sunumların birincisi Türkiye’nin tanıtımıydı, ikincisi Kahramanmaraş’ın tanıtımıydı, üçüncüsü de işte Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapacak o EXPO projesiydi. Bir kısmınız EXPO’yu bilemeyebilirsiniz. Bu EXPO, uluslararası bir organizasyondur. Bir misalle kolaylaştıracak olursak, biliyorsunuz dört senede bir dünyada olimpiyatlar yapılır, ya da dünya şampiyonaları yapılır, işte bu EXPO’larda böyle çok sayıda ülkelerin, devletlerin katıldığı bir organizasyondur. Söylediğim organizasyonlar toplamda bir ay sürer yani dört sene beklersiniz, bir ayda o organizasyonlar biter. Ama bu EXPO organizasyonuna en az 50 ülke gelecek, toplamda iki milyon insan katılacak İnşallah. Kahramanmaraş’ın ekonomisine de 1 milyar 200 milyon TL katkı sağlayacak İnşallah. Onbinlerce insanımıza ekmek kapısı olacak, iş sahası olacak. Kahramanmaraş’ta bundan sonra göğsünüzü gere gere, Kayseri’de şu var, Gaziantep’de şu var, Kahramanmaraş’ta bir şey yok dedikleri zaman Türkiye’de Antalya’dan sonra Kahramanmaraş’ta EXPO var diyeceksiniz İnşallah. Bu EXPO ne Gaziantep’te, ne Adana’da ne de başka şehirde yok, ikinci kez Kahramanmaraş’ta olacak Allah’a şükür. Bu EXPO ile İnşallah Kahramanmaraş bir dünya kenti olacak. Tanıtım diye bir eksiğimiz, sıkıntımız kalmayacak. Bir memlekete damga vurmanın yolu bu işte. Bir proje üreteceksiniz, o kenti dünya kenti yapacaksınız. Bunun başka yolu yok. Allah izin verirse 2023 yılında, yani Cumhuriyet’in ilanının 100. Yılında bu proje yıldızlar gibi parlayacak” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI OKUTMALIYIZ Kİ GELECEKTE...”

Onikişubat Belediyesi olarak gençlerin eğitimine önem verdiklerini anlatan Başkan Mahçiçek, “Ama bunun yanında bakın bizler hep dar gelirli insanlarız ama en çok o kesimler için çalışıyoruz. 65 tane köyümüze Bilgi ve Kültür Evi yaptık, çocuklarımız oralarda ders çalışabilsin diye. Oralarda düğün, nişan ve cenaze merasimlerimiz olduğunda da kullanabilelim istedik. Onikişubat İlçemizde 7-8 tane havuz yaptık, o havuzları 3 gün bayanlara, 3 gün de beylere tahsis ettik. Yazları da iki ay boyunca gençlerimizin hizmetine verdik. Bir başka yaptığımız çok önemli bir şey var. Bir kimse, ‘bizim imkanımız yok, gelirimiz düşük, çocuklarımızı okutamıyoruz’ dedi. Bu ülkenin geleceği bizim çocuklarımızın elinde olmalı. Biz çocuklarımızı okutmalıyız ki İnşallah gelecekte o çocuklar bu ülkeyi yönetmeli. Memleketine, milletine, dinine, ibadetine, inancına bağlı çok iyi gençler yetiştirmemiz lazım. Bu gençlerin de sizin çocuklarınız olması lazım” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKENİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZE BAĞLI”

Türkiye’nin iyi yetişmiş nitelikli insanlara ihtiyacının olduğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Hem geçen sene hem de bu sene devam ediyoruz, dar gelirli ailelerin çocuklarının bütün masraflarını biz karşılıyoruz. Öğretmenlerin parasını biz vererek, kitapların parasını biz ödeyerek üniversite hazırlık kursları düzenliyoruz. TEOG sınavları kalktı ama oralarda da tekrar kurslarımız var son sınıftaki öğrencilerimiz. Ne için? Sizin çocuklarınız daha iyi okusun diye. Geçen sene 2 bin 400 öğrencimiz vardı, bu sene 2 bin 750 öğrencimiz var. Önümüzdeki sene yeni yaptığımız Bilgi ve Kültür Evleri ile beraber 4-5 bin öğrenciyi okutacağız, başka çaremiz yok. Bu seneki başarımız yüzde 70’lerde, yani bizim kurslarımız piyasadaki diğer kurslardan daha başarılı. Kurslarımıza katılan öğrencilerin yüzde 70’i üniversiteyi kazandı çok şükür. Bu ülkenin geleceği bu gençlerimize bağlı. Yolu yaparız, her şeyi yaparız ama bu ülkenin iyi yetişmiş nitelikli insanlara ihtiyacı var. Bu ülkeyi uluslararası alanda çok öne çıkartacak, bu ülkenin menfaatlerini, haklarını çok iyi koruyacak, iyi yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Bu insanlar İnşallah sizin çocuklarınız olmalı. Sizler onlarla iftihar etmelisiniz.”

“BU ÜLKEYİ ASIL SAHİPLERİ YÖNETECEK”

Türkiye’nin geçmişte zor günler geçirdiğine dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Bu devlet ve bu belediyeler bütün imkanlarıyla sizin yanınızda olacak İnşallah. Artık bu ülkeyi, bu ülkenin asıl sahipleri yönetecek. Geçmişte bizim çocukları okutun dediler, okulların kapısından geri çevirdiler değil mi? Hem oku diyorsunuz, hem de kapıdan geri çeviriyorsunuz. Utanmadan oku dedikleri çocukları başörtülü oldukları için okulların kapısından geri çevirdiler. Başörtülü hanım kızlarımızı yerlerde sürüklediler. Bütün bunları aştık elhamdülillah” şeklinde konuştu.

“KURADA ÇIKARSANIZ KİMSEYE YERİNİZİ SATMAYIN”

Kapalı Pazar Yerleri için noter huzurunda kura çekilişi yaptıklarını dile getiren Başkan Mahçiçek, “Bugün buradan Noter bile çağırdık, herhangi bir dedikodu olmasın diye. 60 tane arkadaşımız asil, 40 tane de yedek kura çekilecek. Daha önce pazarlarımızda yeri olan arkadaşlarımız bu kuraya tabi ki katılamayacaklar. Ama şunu da söylemek isterim, lütfen kurada çıkan arkadaşlarımız yerlerini başka birilerine satmasın. Çünkü buna müsaade etmeyeceğiz. Bundan üç-beş kuruş kazanım, başkasına devredeyim demeyeceğiz. 2014’den bu yana 6 tane kapalı Pazar yeri yaptık. Pazarcılarımız eskiden yağmurun altındaydı, çamur içindeydi. Ama şimdi çok daha iyi şartlardayız Allah’a şükürler olsun. Bunları da mümkün mertebe çoğaltmaya devam ediyoruz. 2014 yılında kapalı Pazar yerimiz neredeyse yoktu, Dumlupınar Mahallesi’nden başladık Binevler’e, Yirmiikigün Mahallesi’ne, Piri Reis Mahallesi’ne kadar bulduğumuz yerlerde pazarcılık yapan arkadaşlarımız daha iyi şartlarda, daha iyi imkanlarda çalışması için gayret ettik” dedi.

“ÇOK BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

Onikişubat Belediyesi olarak dört buçuk senede büyük mesafeler kat ettiklerini anlatan Başkan Mahçiçek, “Bunlar geçmişte yoktu, dört buçuk senede ciddi anlamda çok büyük mesafe kat ettik. Bundan böyle de yer buldukça yapmaya devam edeceğiz İnşallah. Sizlerin daha rahat ortamda çalışmanızı, daha kolay ekmek parası kazanmanızı temin etmek istiyoruz. Kurada isimleri çıkan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Yeni kuracağımız Pazar yerleri için de İnşallah tekrar kayıt alacağız ve oralarda da sizlere ekmek kapısı açmaya gayret edeceğiz. Allah hepinizden razı olsun, sizleri gönülden seviyoruz. Sizler bu ülkenin güzel insanlarısınız, hepiniz emeğinizle, alnınızın teriyle evinize ekmek götürüyorsunuz. Bu götürdüğünüz ekmekler, yaptığınız kazançlar bizim için mukaddestir emin olun ki” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek’in konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. Kura sonucunda 60 asil ve 40 yedek olmak üzere toplamda 100 kişilik liste belirlendi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz