Yüzyıllardan bu yana onca toplumunun ticaret ağını kurduğu Kapalı Çarşı’da da esnaf geleneği bozmadı. Çarşıda ayakkabıcısından giyimcisine, aktarından hediyelik eşyacısına varana kadar birçok esnaf, kış ayları için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Kış konsepti içerisinde yer alan renk renk ayakkabı, giysiler tezgahlardaki yerini alırken, yazlık ürünlerde bir bir rafa kalktı.

“HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ”

Alican Akpınar
Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kış hazırlığı olarak kazaklarımızı, montlarımızı raflara yerleştirdik. Fiyatlarımızı geçen yıla göre yüksek diyebiliriz. Sebebini ise doların yükselmesine bağlıyoruz. Şunu da eklemek istiyorum; her geçen yıl işlerimiz biraz daha düşüyor. Geçen yıla oranla bu yıl satışlarımız çok düşük. Bu satışların düşmesi bizi olumsuz yönde çok etkiliyor.

“BU YIL UMUTLUYUZ”

Hasan Gündoğdu
Şu an eksik olan ürünlerimizi İstanbul’dan tamamlamaya başladık. Kışlık ürünlerimiz geldiğinde yazlık ürünlerimizi rafa kaldırırız ve raflarımıza kışlık ürünleri dizeriz. Daha sonra ise satışlarımıza başlarız. Bu yıl çok umutluyuz. Geçen yıla oranla bu yıl fiyatlarda çok artış olmadı. Geçen yıl fiyatlar daha yüksekti ve satışlarımızda da o kadar artış yoktu.

“KIŞ İÇİN BU YIL YENİ ÜRÜNLERİMİZ VAR”

İbrahim Erdoğan
Kışa girmediğimiz için satışlarımız da tam olarak açılmadı. Şu an satılan ürünlerimiz ince tabanlı ayakkabılarımız, baharlık botlardır. Kış için bu yıl yeni ürünlerimiz var. Yağmur için, kar için ayrı ayrı sezonlara göre botlarımız geliyor. Bot giyemeyen anneler için kışlık ayakkabılarımız geldi. Şu an anneler için, çocuklar için her yaştan müşterilerimize kışlıklarımız hazır vazıyette.

Haber : Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz