Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da binlerce esnafı kış telaşı sardı. Yüzyıllardan bu yana onca toplumunun ticaret ağını kurduğu Kapalı Çarşı’da da esnaf geleneği bozmadı. Çarşıda ayakkabıcısından giyimcisine, aktarından hediyelik eşyacısına varana kadar birçok esnaf, kış ayları için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Kış konsepti içerisinde yer alan renk renk ayakkabı, giysiler tezgâhlardaki yerini alırken, yazlık ürünlerde bir bir rafa kalktı. Yaz sezonundan umduğunu bulmayan kimi esnaf, kışlık ürünlerini “Acaba bu kış iyi satış yapabilir miyim?” umuduyla raflara dizerken, yaz sezonu iyi geçen kimi esnafta, kışlık ürünlerini rafa “Umarım kış sezonunda da iyi satış yapabilirim” düşüncesiyle dizdi. Her zaman olduğu gibi yine sokağa çıkarak, vatandaşın ve esnafın sesine kulak veren Manşet Gazetesi haber ekibi, bu kez gündemine Kapalı Çarşı esnaflarını alarak, kış hazırlıklarını yerinde inceledi.

FİYATLARDA BİRAZ YÜKSELİŞ VAR”
Giyimci esnafı Mehmet Çuhadar, şunları kaydetti: “Kış ayının gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş halkı giyim konusunda mağazalara büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yılla bu yıl arasında fiyatlarda biraz artış söz konusudur. Kış hazırlıklarına artık bugünden itibaren başladık. Fiyatlarda anormal bir artış var.”

HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR”
Bir başka çarşı esnafı Murat Engizek ise, şöyle konuştu: “Kış ayında her vatandaşın ihtiyacı olan ürünlerimiz var. Geçen yıl ile bu yıl arasında fiyatlarda biraz yükseliş var. Ekonominin zor durumda olmasıyla birlikte bu zammı fiyatlara geçiremedik. İnşallah önümüzdeki dönemde fiyatların daha iyi durumda olacağına eminiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz