Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da binlerce esnafı kış telaşı sardı. Yüzyıllardan bu yana onca toplumun ticaret ağını kurduğu Kapalı Çarşı’da da esnaf geleneği bozmadı. Çarşıda ayakkabıcısından giyimcisine, aktarından hediyelik eşyacısına varana kadar birçok esnaf, kış ayları için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Kış konsepti içerisinde yer alan renk renk ayakkabı, giysiler tezgahlardaki yerini alırken, yazlık ürünlerde bir bir rafa kalktı. Pandemi dolayısıyla yaz sezonundan umduğunu bulmayan kimi esnaf, kışlık ürünlerini “Acaba bu kış iyi satış yapabilir miyim?” umuduyla raflara dizerken, yaz sezonu iyi geçen kimi esnafta, kışlık ürünlerini rafa “Umarım kış sezonunda da iyi satış yapabilirim” düşüncesiyle dizdi.  

İşte Kapalı Çarşı’da esnaflarla yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları…

“KIŞ HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK”

Alican Akpınar
Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kış hazırlığı olarak kazaklarımızı, montlarımızı raflara yerleştirdik. Fiyatlarımızı geçen yıla göre yüksek diyebiliriz. Sebebini ise doların yükselmesine bağlıyoruz. Şunu da eklemek istiyorum; her geçen yıl işlerimiz biraz daha düşüyor. Geçen yıla oranla bu yıl satışlarımız çok düşük. Bu satışların düşmesi bizi olumsuz yönde çok etkiliyor. Bu yıl kış sezonu dan dan çok fazla umudumuz yok ama yine de kış hazırlıklarımızı tamamladık.

“SATIŞLARIMIZDA ARTIŞ OLMADI”

Hasan Gündoğdu
Kış için hazırlıklarımıza tamamlamaya çalışıyoruz. Şu an eksik olan ürünlerimizi İstanbul’dan tamamlamaya başladık. Kışlık ürünlerimiz geldiğinde yazlık ürünlerimizi rafa kaldırırız ve raflarımıza kışlık ürünleri dizeriz. Daha sonra ise satışlarımıza başlarız. Kış sezonunun başlamasıyla birlikte satışlarımız şu an iyi gidiyor. Bu yıl çok umutluyuz. Geçen yıla oranla bu yıl fiyatlarda çok artış olmadı. Geçen yıl fiyatlar daha yüksekti ve satışlarımızda da o kadar artış yoktu.

“KIŞ İÇİN BU YIL YENİ ÜRÜNLERİMİZ VAR

İbrahim Erdoğan
Kış sezonuna adımımızı atmakla birlikte bir önceki yerimizde kalan botlarımızı ve yeni sipariş verdiğimiz ürünleri tezgâhlarımıza yerleştirdik. Kışa girmediğimiz için satışlarımız da tam olarak açılmadı. Şu an satılan ürünlerimiz ince tabanlı ayakkabılarımız, baharlık botlardır. Kış için bu yıl yeni ürünlerimiz var. Yağmur için, kar için ayrı ayrı sezonlara göre botlarımız geliyor. Bot giyemeyen anneler için kışlık ayakkabılarımız geldi. Şu an anneler için, çocuklar için her yaştan müşterilerimize kışlıklarımız hazır vazıyette.

“EN KALİTELİ ÜRÜNLERİ SATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İhsan Tanış
Kışlık hazırlıklarımızı yaptık ve hemen hemen eksiğimiz kalmadı. Çeşit çeşit ürünler geldi ve raflarımıza yerleştirdik. İşlerin hareketlenmesini bekliyoruz. Ürünlerin en gözdelerini seçiyoruz. Gerek biz gidiyoruz İstanbul’a almaya gerekse buradan sipariş veriyoruz. Müşterilerimiz için en uygununu, en güzelini ve en kalitelisini almaya ve getirmeye gayret gösteriyoruz. Fiyatlar acısında şu an normal durumda. Çok bir artış olmadı.

“HAZIRLIKLARI TAMAMLADIK”

Muhammet Akkök
Kış hazırlıklarımızı hemen hemen tamamladık diyebilirim. Şu anda iş yerimizde anız pekmezi, adaçayı, ıhlamur gibi başlıca kış konseptli ürünlerimiz var. Bunların yanında Nane çayımız da yaptığımız hazırlıkların başında geliyor. Müşterilerimizin isteğine göre de karışık ürünlerimiz var. İnşallah bu kıştan umutluyuz.

HABER: MESUT BENLİ

Editör: Mahmut Beyaz