Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı, KMESOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 2014 seçimlerinde 4. Dönemi için yeniden seçilen ve esnaf camiasının tanınmış simalarından Mehmet Ali Fidan’ın bir süre sonra başkanlığı bırakmasının ardından yerine getirilen Erdal Kanbur’un tek aday olarak katıldığı seçimde Divan Başkanlığını KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu yaptı. Bakkallar Odası Başkanvekili Eyyup Zıba’nın başkan yardımcısı olarak yer aldığı divanda, kâtip üyelikleri ise; Teyfik Karaman, İsmail Kulaş ve Adnan Dalkıran yürüttü.

Kongrede bir konuşma yapan mevcut Başkan Erdal Kanbur, şunları ifade etti: “Siz esnaflarımız için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Odanın başkan yardımcısıyken, Mehmet Ali Fidan başkanımız, 4.cü dönemini kazandıktan sonra gençlerinin önünün açılmasını isteyerek istifasını verip başkanlığı bana bırakmıştı. Ben de bugünkü seçime kadar getirdim. Esnafımın tekrar aday olmamı istedikleri için aday oldum. Bundan sonra emanetinizi aldığım odamızda birçok yenilik ve çalışmalar yaparak adından söz ettiren, öncü odalardan birisi olması için çabalayacağım. Kahramanmaraşımızın Milli yemegi Kelle Paçayı odamız adına aldığımız patentle odamıza ait kıldık. Artık ‘MARAŞ KELLE PAÇA’ olarak patentlidir. Bir de ‘GASTOROMİ’ kitabı çıkaracağım. İçeriğinde ise Maraş’a ait yemekler ve şıralardan oluşacak. Konularıyla ilgili eski ustalarımızdan yararlanarak güzel bir kitap piyasaya çıkararak Maraş’ı tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Yönetim kurulu adına ve şahsım adına bu kongremizin esnafımıza ile Kahramanmaraş halkına hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan diler, saygılar sunarım.”

483 üyeli odanın kongresinde daha sonra gündem maddeleri tek tek ele alınıp görüşülerek karara bağladı. Tek listeli olarak yapılan seçimde ise şu isimler seçildi:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Erdal Kanbur (Başkan), Abdullah Kılıççalan, Tevfik Karaman, Ahmet Önyurt, Ali Kaptanoğlu, Adnan Dalkıran, Hacı Fidan.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Fahri Tokgöz, Ufuk Gümüşkemer, Ali Büyükbenli, Necdet Adanalı, Mustafa Cambaz, Fatih Temirci, İsmail Kutas.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ahmet Türksayar, Zafer Ayranpınar, M. Gökhan İşler.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Kübra Us, Mehmet Sütsatan, Mustafa Karagün.

(LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz