Kahramanmaraş’ın en eski yerleşim birimlerinin bulunduğu ilçesini hayata geçirdiği projelerle yeniden canlandıran Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yine en önemli projeleri arasında yer alan Kamu Külliyesi’ni kısa sürede hizmete açmak üzere şaşına yakışır bir temel atma töreni gerçekleştirecek.
 

İLÇE STANDARDI YÜKSELECEK
Açılışı yapılacak olan külliye binası hakkında gazetemizi bilgilendiren Başkan Okay, ilçede bulunan tüm kamu binalarını bir araya toplayarak vatandaşın daha kolay hizmet alabilmesi için gayret sarf ettiklerini belirtti. Başkan Okay, “Seçim vaatlerimizin bir numarasında bulunan Kamu Külliyesi yapacağız, tüm kamuyu aynı yere toplayacağız ve bu bina şehrin doğusuna yapılacak. Bu kamunun gücü ile de oluşacak sinerji ve enerji ile de ilçemizi değiştirip dönüştüreceğiz demiştik ve çok şükür, 3 yıllık emek neticesinde bu kamu külliyesi alanımızı vatandaşlarımızdan hibe ile yaklaşık 50 dönem alanını vatandaşlarımızdan hibe ile elde ettik. 2 ay önce ihalesini bitirdik ve müteahhitte teslimini yaptık. 2 aydır da yoğun bir şekilde müteahhittiniz çalışmalarını sürdürüyordu. İnşallah tarım bakanımızın da iştiraki ile temel atma törenini de yapacağı 11 ay sonra külliyenin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu kamu külliyesi ilçemizin standardını bir kat daha yükseltecek bir projedir” dedi.

KÜLLİYE’DE KAMU BİNALARI

Külliye içerisinde yer alacak olan kamu binalarını da anlatan Başkan Erkoç, şöyle devam etti: “Bu külliye de 5 tane binayı biz yapıyoruz, en öndeki binamız sergi ve nikah salonumuz, hemen arkasında bir meclis binamız olacak, ana binamız ise büyük bir binamız, hemen bitişiğinde lojistik merkezi ve yemekhane binamız var. Hemen bitişiğinde bir binamız var. Belediye binamızın hemen bitişiğinde ise kaymakamlık binamız mevcut, bununla ilgili de gerekli izinler alındı. İnşallah kaymakamımızın da gayretleri ile bir ay içerisinde oranın da ihalesini yapmayı planlıyoruz. Yine külliyemizde ilçe emniyet müdürlüğü binamız var ve bu ilçe emniyet müdürlüğü binasının da projesi bitti. Aynı şekilde müstakil bir bina olarak tarım ilçe müdürlüğü içinde ayrı bir yer verdik. Tarım ilçe müdürlüğü de kendi binasını yapacak. Hedefimiz bir yıl içerisinde kamu külliyesini tamamlamak ve Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız yüksek standartta, verimli bir şekilde, başka herhangi bir yere gitmeye gerek kalmadan her türlü hizmeti bu külliyede alacak. Bizim en önemli hedefimiz buydu ve bu hedefimize de hızlı bir şekilde ilerliyoruz.”
Kamu Külliyesi’nin açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kahramanmaraş milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi, Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz