İŞKUR, Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Onikişubat Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, KMTSO ve KMESOB destekleri ile önde gelen 65 firmanın katılacağı Kahramanmaraş İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı yarın saat 10.00 itibariyle Fuar Merkezi’nde başlayacak. İş arayan ve işvereni buluşturmak, işverenin kalifiyeli eleman ihtiyacını temin etmek, öğrencilere, gençlere, işsizlere yardımcı olmak amacıyla düzenlenen KAMİF fuarını tanıtmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, düzenlenecek olan fuarda işverenlerle işçileri buluşturacaklarını söyledi. Yılın ilk çeyreğinde olmalarına rağmen hedeflerinin yarısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüce, 2017 sonu itibariyle 15 bin ek istihdam beklediklerini kaydetti.

2016’DA İSTİHDAMDA CİDDİ BİR AZALMA OLDU’
2016 yılında istihdamda ciddi bir azalmanın olduğuna dikkat çeken Yüce, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız Milli Seferberlik projesi başlattı. Bununla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, 7 Şubat 2017’de Konya’da Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesini sundu. Mevut istihdama ek istihdamla ilgili devletimizin hükümetimizin yayınladığı Kanun Hükmünde Kararname ile 31 Aralık 2016 tarihindeki çalıştırılan işçiye ilave olarak çalıştırılacak her işçiye kişi başına 773 TL, bu da asgari ücretle çalıştırılan bir işçinin SGK pirimi ve vergilerinin devlet tarafından karşılanması anlamına geliyor. İşsizlik ülkemizin dünyanın Avrupa’nın ciddi bir sorunudur. Bunu aşabilmek için gerek dış etkenler gerekse 15 Temmuz olayları gibi nedenlerden dolayı 2016 yılında istihdamda ciddi bir azalma oldu.”

ARTI 2 MİLYON İSTİHDAM PROJESİ VAR’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2017 yılı için artı 2 milyon istihdam projesinin olduğunu vurgulayan Yüce, bu kapsamda bir dizi yasal düzenlemelerin ve teşviklerin çıkarıldığını belirtti. Yüce, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Biz bunları hem kamuoyuna duyurmak hem bu noktada bir farkındalık oluşturmak, bu faaliyetlerimizin Kahramanmaraş’ta istihdamı arttırmaya yönelik toplantı, panel iş yeri ziyaretlerini SGK müdürlüğümüzle beraber valimizin başkanlığında milletvekillerimizin destekleriyle birlikte çalışmalarımızı südrüyoruz. Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’ı ziyaretinde de 7 bin civarında iş adamımız istihdam taahhüdünde bulundu. Dün Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürümüzle birlikte bakanımızla beraber yaptığımız telekonferans toplantısında 3 bin 700 civarında bu hedefi 2017 yılında artı istihdam olarak gerçekleştirmiş durumdayız. Biz bu hedefin çok üzerine çıkılacağını gördük.”

FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR’
İŞKUR İl Müdürlüğü olarak Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yüce, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Yılın ilk çeyreğinde olmamıza rağmen neredeyse hedefin yarısını gerçekleştirmiş durumdayız. İnşallah 2017 yılı sonu itibariyle bu rakamın 15 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu vesile ile de gerek sahada gerek iş yerlerimizde gerek üniversitemizde gerek ticaret odamızda ofisler açarak, iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımızı görevlendirerek, bu yeni ek istihdam teşviki ile ilgili iş yerlerine bu çalışmalarımızı anlatıyoruz. Ancak bununla birlikte faaliyetlerimiz devam ediyor. 2017 yılında da 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş’ta yaklaşık 67 önde gelen büyük firmamızın katılacağı 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarını düzenleyeceğiz. Buradaki amacımız iş arayan ve iş vereni buluşturmak iş verenimizin hep dile getirdiği kalifiyeli eleman ihtiyacını temin etmek, öğrencilerimize, gençlerimize, işsizlerimize yardımcı olmak. İşverenlerle işçilerimizi buluşturacağımız bir fuar düzenliyoruz. Fuarımız bugün saat 10.00’da geniş bir katılım ile düzenleyeceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz