2015'te kurulan KAMEK, Kahramanmaraş merkez ilçeleri başta olmak üzere Elbistan, Afşin ve Türkoğlu İlçeleri'nde de hizmet veriyor. KAMEK Özel İdare İş Merkezi şubesindeki Kurs Merkezi Sorumlusu Ali Kulyu, yeni açtıkları kursla ilgi görmeye devam ettiklerini dile getirdi. Kulyu, “Çeşitli kurslarımız var, bu kursları halkımıza duyuruyoruz, onlarda gelip kayıtlarını yaptırıyorlar. Hangi kursa devam etmek istiyorlarsa, açılan kurslarda severek işlerini yapıyorlar. Biz halkımıza meslek öğretmek için Büyükşehir olarak elimizden geleni yapıyoruz. Mağazamızdaki bütün eşyalar atölyemizdeki kursiyerler tarafından yapılıyor ve satışa çıkarılıyor. Kursiyerlerimiz bu ürünleri hocalar eşliğinde çalışarak öğreniyorlar. Ürünleri yapan kursiyerlerimiz kendi yaptıkları ürünü satarak para kazanıyorlar. Halkı bu mesleklere davet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Özelliklede bayanlar, evde boş vakit geçirdikleri için bu meslekleri tercih ediyorlar. Enstrüman, takı tasarım, nikâh şekeri, pastacılık, Arapça, bağlama, klarnet ve ney kurslarımız mevcut. Önümüzdeki günlerde birkaç tane daha kurs açmayı hedefliyoruz” dedi. Yaz tatiline yönelik “Genç KAMEK” kursu açıldığını söyleyen Kulyu, “Yaz tatiline yönelik çocukların boş kalmaması için, Kuran-ı Kerim, İngilizce, bağlama ve keman kursları açıldı. 8-16 yaş grubu öğrenciler bu kursa gelmektedirler, halkımızı bu kurslara yöneltmek için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.


“KADINLARIMIZ HEM ÜRETSİN HEM DE PARA KAZANSIN”


(KAMEK) El Emeği Çarşı Mağazasının Satış Danışmanı olan Deniz Uzun, kadınlarımıza böyle bir imkân verdiğimiz için çok mutlu olduklarını dile getirerek, ”Büyükşehir Belediyemizin verdiği bu imkân doğrultusunda kursiyerlerimiz işlerini severek yapıyor. Kadınlarımız hem kursa gelsin, hem üretsin hem de para kazansın mantığı ile yola çıktık ve her şey istediğimiz gibi gidiyor. Buraya gelen kursiyerler gerçekten de ihtiyacı olan kursiyerler, biz onlara umut olduğumuz için çok mutluyuz. Kendi ekmeğini kazanmaya başladı. Kadınlarımız herkes yaptığı işten çok memnun, kadınlar için çok iyi bir teşvik. Temennimiz daha çok kursiyerimizin olmasıdır” dedi.

HOBİ OLARAK BAŞLADI MESLEK SAHİBİ OLDU

Atölyede çalışan kursiyerlerden biri olan Elif Bayraktar, hobi olarak kursa başladığını ve kurs sonrası kendine bir meslek edindiğini söyledi. Elde edilen gelirlerle ailesine destek olduğunu dile getiren Bayraktar, “4 yıldır bu işi yapıyorum. Diğer arkadaşlarının işlerinden çok memnun. Müşteri hangi ürünü talep ederse ona göre çalışıyoruz. Kurstaki arkadaşlarımız da ona göre yapıyorlar işlerini bende evime aileme katkı yapmak için başladım bu işe atölyemizde farklı ürünler yapan arkadaşlarımız da var müşterinin isteğine göre yapıyoruz işi. Hocalarımız yapamadığımız yerde bize yardımcı oluyorlar. Takım olarak çok iyi çalışıyoruz ve daha iyi işler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz