Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından mikro kredi kullanan kadınlara yönelik oluşturulan kermese ilgi oldukça yoğun oldu.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kermeste açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş:  “Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü olarak bayanlara yönelik kurslarımız ve eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. İl Özel İdarelerinin kapanmasının ardından Büyükşehir Belediyemiz bünyesine geçen mikro kredi uygulamamız günden güne gelişmekte ve artış göstermektedir. Mikro kredi kullanarak aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışan bu kardeşlerimizin gayretlerine ortak olmak amacıyla burada stand açarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün burada 130 stand açtık ve bayan kardeşlerimizin el emeği göz nuru ürünleri sergilemeleri ve vatandaşlarımızla buluşmalarını sağladık” dedi.

‘BAYANLARA YÖNELİK HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK’

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, AK Parti hükümetinin kadınlara yönelik hizmetlerinin artığına işaret etti. Milletvekili Reyhanlıoğlu yaptığı konuşmada: “ Kadınlarımız en iyi ve en güzel hizmeti AK Parti Hükümetimiz döneminde almaya başlamıştır. Kadınlarımıza yönelik hizmetlerimiz daha da artarak devam edecektir. Çünkü Türk kadını her zaman ülkesine hizmet etmiştir ve etmeye de devam etmektedir. Bunun en son örneğini 15 Temmuz’da yaşadık. Kadınlarımız, analarımız, bacılarımız erkeklerle omuz omuza vererek hainlere karşı dik duruşlarını sergilediler. Malumunuz önümüzde bir referandum var ve bu referandumda Kahramanmaraş’ın en yüksek oranda evet diyeceğine kanaatim tamdır. Bu vesile ile burada bulunan ve stand açan tüm kadınlarımızı başarılarından dolayı bir kez daha kutluyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından standlar gezilerek ürünler incelendi. Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar ile kadınlar katıldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz