Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Kahramanmaraş Tarihi Kalesi, 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmişti. Restorasyon çalışmaları tamamlanmasına karşın kapısına kilit vurulan ve bir türlü açılmayan Kale’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşirken,  5 Haziran 2020 günü Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kapsamında kılınan cuma namazıyla açılışı gerçekleşmişti. Tamamen Büyükşehir Belediyesi uhdesine geçen Tarihi Kale’nin içinde yer alan kafeteryanın kiraya verilmesi için ilana çıkıldı.

9 ADET TAŞINMAZ KİRAYA VERİLECEK

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ihale ilanında aralarında Kahramanmaraş Tarihi Kale içinde yer alan kafeteryanın da bulunduğu 9 adet taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale kanununun 45. Maddesi doğrultusunda ihaleye verilecek.  İhaleye verilecek taşınmazlar ise şu şekilde, Tarihi Maraş Kelesi içindeki kafeterya, Şazibey Halk Pazarı içindeki işyeri 4 adet, Afşin Otogar binası dışında yer alan 3 adet işyeri ve Kahramanmaraş yeni halde bulunan bir adet işyeri. Kale içinde yer alan kafeterya 10 yıl diğer 8 işyeri ise 3 yıllığına kiralanacak. Tarihi Maraş Kalesi içindeki kafeterya için ihale şartname bedeli 250 TL olup diğer ihalelerle ilgili şartname bedeli 30 TL karşılığında Mali Hizmetler Daire Başkanlığından alınabilecek.

İHALEYİ KİM ALACAK?

İhaleler, 18 Ağustos Salı günü gerçekleşecek. Tarihi Maraş Kalesi kafeterya ihalesine katılacak olan özel ve tüzel kişilerin en az kesintisiz 5 yıl bir fiil kafeterya ve pastane işletmeciliği yaptığına dair ilgili odadan ve maliyeden belge sunacak. Kahramanmaraş’ın ulusal ve uluslararası düzeyde marka değeri olan Maraş dondurmasının imalatı ve satışı konusunda kesintisiz en az 5 yıllık deneyimi olduğunu gösteren belge ibraz edilecek. İhalede şartnamesinde yer alan bu durama göre, Kahramanmaraş’ın dondurma üretiminde kentin değerleri olan MADO, KERVAN, FERAH, AKDO, KARMEN, KARPEDO ve ASMAY gibi firmaların ihaleye girebileceği öngörülüyor.

Haber: Ege Özdemir

Editör: Mahmut Beyaz