Kahramanmaraş’ın simgesi olan tarihi Kale’yi deyim yerindeyse gölgeleyen Türk Telekom binası için uzun uğraşlar sonucu yıkım kararı verilirmiş, Kale’nin çevresini genişletilmesi ve daha güzel bir görüntüye kavuşması adına restore çalışmaları başlamıştı. Bu kapsamda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yıkım çalışmaları devam eden Türk Telekom binası önünde basın açıklaması yaptı. Tarihi bir ana şahitlik ettiklerini dile getiren Başkan Erkoç, Kahramanmaraş Kalesi’nin aslına uygun bir şekilde restore edilebilmesi adına ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi. Kalenin güzelliğini gölgeleyen binaları teker teker yıktıklarını belirten Başkan Erkoç, yıkım kararının verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

“KAHRAMANMARAŞ KALESİ DÜNYANIN EN ESKİ ESERLERİNDEN BİR TANESİ”
Kahramanmaraş Kalesi’nin dünyanın en eski eserlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç, “Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Göreve geldiğimizde Kalemizin etrafındaki işgalci konumundaki kalenin siluetini bozan yapıları tek tek temizledik. En son Türk Telekom binası kalmıştı. Çok uzun bir bürokratik bir süreçten sonra hamt olsun burayı da yıkıyoruz. Tabii Kahramanmaraş Kalesi dünyanın en eski eserlerinden bir tanesi. Kahramanmaraş Kalesi Kahramanmaraş’ın tarih ve turizmine çok önemli katkısı olan bir zenginlik. Bizde bunu gün yüzüne çıkarmak için kalenin tam anlamıyla algılanması için etrafında siluetini bozan binaları hamt olsun temizledik. Çok şükür Çukur hamamdan Telekom binasına kadar olan bölgenin peyzajını da çok güzel yaptık. İnşallah Telekom binasının yıkılmasıyla beraber hem Ulu Camii, Boğazkesen Camii, Acemli Camii ve Kapalı Çarşı aksıyla beraber mükemmel bir görüntü yaratacağız. Tabii Telekom binasının yıkılmasıyla birlikte Ahır dağı ile kalede birbirini tamamlayacak” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ MÜKEMMEL BİR GÖRÜNTÜYE ULAŞACAK”
Kahramanmaraş’ın yeni dönemde mükemmel bir görüntüye ulaşacağını söyleyen Başkan Erkoç, “Kahramanmaraş’ımız bizim kadim medeniyetimizin önemli merkezlerinden bir tanesi. Dünyanın en eski merkezlerinden biri. Biz şu an Tekke’yi de yıkıyoruz. Orada 200 civarında evi yıktık. İnşallah gelecekte dönemde yeni göreve gelecek arkadaşımızın da çaba ve gayretiyle Kahramanmaraş mükemmel bir görüntüye ulaşacak. Kahramanmaraş’ımız gerçekten Türk medeniyetinin ilham kaynağı olan merkezlerinden bir tanesi. Özellikle Türk edebiyatında Türk kahramanlığında birçok ünlü ismi yetiştirmiş bir kent. Bizde bu şehre hizmet etmenin gayreti ve mutluluğu içindeyiz. Özellikle bürokratik süreçte bize yardımcı olan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’a, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi, Cumhurbaşkanımızın baş danışmanı Sefer Turan’a, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Hep beraber Kahramanmaraş’ın bir sorununu daha çözdük” ifadelerini kullandı.  

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz