Eski futbolcu Yahya Canlı tarafından kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu misyonla kent futbolunun ileri seviyelere gelmesini amaçlayan ve bu yönde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Kahramansarayspor ve Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu antrenörleri ve sporcuları iftarda buluştu. Her sene olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da Mado Sarayı’nda düzenlenen iftar programına Kahramansarayspor ve Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu antrenörleri ve çok sayıda sporcu katıldı. İftar sonrası antrenörler ve sporculara seslenen Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu Koordinatörü Yahya Canlı, sporcularını başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Galatasaray Futbol Okulu’nun 13 yaş grubunun müsabakalarını başarılı bir şekilde sürdürdüğünü dile getiren Canlı, 11-12 yaş grubunun ise yakın zamanda başlayacak olan Futbol Şenliği’ne katılacağını söyledi. Galatasaray Futbol Okulu’na kayıtların devam ettiğinin de bilgisini veren Canlı, en önemli amaçlarının hem ülke hem de kent futboluna temiz, ahlaklı ve yetenekli sporcular kazandırmak olduğunu söyledi. Canlı ayrıca, gelecek yıllarda Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı’nın formasını giyecek sporcuların yetiştirilmesinin yanı sıra, Galatasaray örf ve adetlerine bağlı, rakibe, hakeme, seyirciye saygılı, fair-play ilkelerine bağlı sporcuları Türk futboluna kazandırmak olduğunu söyledi.

BAŞKAN ERKOÇ’A VE KABAKÇI’YA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu hakkında bilgiler veren Koordinatör Yahya Canlı, futbol eğitimlerini yıl boyu sürdürdüklerini ve yaz kış demeden verimli bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. Kahramanmaraş’ta futboldaki alt yapı sorununun çözümü noktasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç öncülüğünde önemli adımların atıldığına dikkat çeken Canlı, “Daha önceki yıllarda futbol noktasında Kahramanmaraş’ımızda bir alt yapı sorunu vardı. Bu sorunu çözmek adına özellikle son yıllarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç öncülüğünde, biz spor adamlarının da katkısıyla bu alt yapı sorununu ortadan kaldırmak ve şehrimizden iyi birer sporcu çıkarmak için çalışmalar yürütüyoruz. Gerçekten bu noktada Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ederim, her alanda sporun gelişmesi için önemli çalışmaları kentimize kazandırıyorlar. Aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya da kentimize kazandırdığı tesisler ve spora desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yöneticilerimizin bu şekilde spora destek vermesini çok önemsiyoruz. Ancak halen yeterli seviyeye gelemedik, bizim şehrimizdeki potansiyel daha fazla. Bunun için daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz de bunun bilincindeyiz ve Galatasaray Futbol Okulu’nu kurarken bunları düşünerek bu işe adım attık. Biz bu şehrin evlatlarının kahve köşelerinde, internet kafelerde ve boş alanlarda vakit geçirmemesi için bir çaba sarf ediyoruz. Bizimle aynı işi yapan herkesin de mutlaka amacı budur. Ancak bizim hayallerimiz ve hedeflerimizin gerçekleşmesi için uzun bir zaman gerekiyor. Biz bu zamanı planladık ve bu süreç içerisinde eksiklerimiz giderek bu şehrin takımlarını, Türk futboluna ve ismini taşıdığımız Galatasaray'a futbolcu yetiştirmeyi arzuluyoruz. Okulumuzda yaz kampı veya kış kampı diye ayrım yoktur. 4 mevsim çalışmalarımız sürmektedir. Okulumuzun geneli 6-16 yaş arası ağırlığındadır. Aileler evlatlarına verilen eğitimi yerinde izleyerek emin ellerde eğitim alan çocukları için hava şartlarına rağmen, onların heyecanlarına ortak olmaktadırlar. Futbol okulumuzun kayıtları halen devam ediyor, futbolu seven bütün çocuklarımızı bekliyoruz.”

İYİ BİREY-İYİ VATANDAŞ-İYİ SPORCU FELSEFESİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Geleceğin yıldız adayı olan sporcuları Galatasaray ruhunun temeli olan iyi birey-iyi vatandaş ve iyi sporcu felsefesiyle yetiştirdiklerini dile getiren Canlı, “Okulumuzda  6-16 Yaş arası alınan sporcular kendi yaş ve fizik gruplarına göre çalışmalarını yapmaktadırlar. Çalışmalarda sadece  futbol değil, aynı zamanda güncel yaşam tarzları, pediatrik davranış özellikleri, örf ve adetlerimiz ile birlikte ‘iyi birey-iyi vatandaş ve iyi sporcu’ temaları işlenmektedir. Sporculara saha çalışmalarında özellikle, koordinasyon gelişimleri, vuruş teknikleri  ve kurallar hakkında bilgilendirmelerle birlikte, beslenme ve fiziksel gelişimler hakkında eğitici bilgiler verilmektedir. Geleceğin yıldız adayları olarak gösterilen bu sporcular aynı zamanda Galatasaray ruhunun temeli olan iyi birey-iyi vatandaş ve iyi sporcu’ felsefesiyle gelecekteki hayallerini en üstte tutan ve işini sevmekle beraber, sorumluluk sahibi kişiler olma yolunda takım ruhunu yaşatır anlayışıyla, aile-okul-futbol üçgeninde verilen eğitimlere çok kısa sürede adaptasyon yaparak  katılmaktadırlar. Futbol okulumuz sadece futbolcu yetiştirmek değil, bilinçli sporcu olma yolunda aday kişileri topluma hazırlayabilmektedir” ifadelerini kullandı.

(Haber: Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz