Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütü mensuplarına yönelik “Zeytin Dalı Harekatı” adıyla saat 17.00'den itibaren başlattığı harekat nedeniyle tüm din görevlilerine bir mesaj gönderen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bütün camilerimizde bu akşam yatsı ve yarın sabah namazı öncesi veya sonrasında Fetih Suresi'nin okunmasını, ordumuza ve milletimize dua edilmesini” istemişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın mesajıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yatsı ve sabah namazlarında bütün camilerde Fetih Suresi okundu ve harekatın zaferle sonuçlanması amacıyla eller semaya kaldırıldı.

DUALARDA VATAN, MİLLET VE ASKERLERİMİZİ UNUTMAYALIM”

Kahramanmaraş’taki duaların merkezinde ise Ulu Camii vardı. Sabah namazı öncesi ilk olarak bütün camilerden de eş zamanlı salalar okundu. Salanın ardından ise cemaatin yoğun katılım gösterdiği Ulu Camii’nde, Muhammet Gevher Kur’an Kursu’ndan hafızlar Fetih Suresi’ni okuyup, tekbirler getirdi. Daha sonra Sabah namazı eda edildi. Sabah namazının tamamlanmasıyla birlikte cami cemaati, bu kez ise Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’in rehberliğinde ellerini semaya açarak dualar etti. Cemaate sık sık dua etmeleri gerektiğini anlatan Müftü Sürgeç, dualarda vatana, millete ve güvenlik güçlerine de yer verilmesi gerektiğini söyledi. Sürgeç, “Dua ibadetin özüdür, sürekli dua etmemiz gerekir. Kardeşlerimiz, Mehmetlerimiz oralarda vurulurken, gece-gündüz soğukta oralarda bulunurken bizde en azından dualarımızla, kalbimizle onların yanında olduğumuzu haykıracağız. İbadetlerimizde ve namazlarımızda ailenize, kendinize, ahiretinize, dünyanıza dua ettiğiniz gibi vatanınıza, milletimize, askerimize de dualarımızda yer verelim” dedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ KORU VE MUHAFAZA ET ALLAH’IM”

Ziya Gökalp’in ‘Asker Duası’ şirini okuyarak devam eden Müftü Celal Sürgeç, “98 yıl önce Rıdvan Hoca o gün ne hissettiyse, bugün bu milletin neslinin gönlüne ve zihnine aynı duyguları koy Allah’ım. Rıdvan Hoca’nın mirasını sahipsiz bırakma Allah’ım. Onun gibi sancağına, ezanına, bayrağına sahip çıkan nesiller nasip eyle Allah’ım. Yine 98 yıl önce bu cami o gün ne güzel, ne muhteşem bir birliğe sahne oldu yarabbi, tekrar o birliği nasip eyle Allah’ım. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenle fırsat verme Allah’ım. Abdal Halil Ağa’nın, Ali Sezai Efendi’lerin, Senem Ayşe’nin yolunda yürüyen, onların miraslarını sahipsiz bırakmayan nesiller olmamızı cümlemize nasip ve müyesser eyle Allah’ım. Vatanımızı, milletimizi, memleketimizi, ordumuzu, güvenlik güçlerimizin tamamını sen koru ve muhafaza eyle Allah’ım. Ordumuzu şuanda bulunduğu her türlü hainlerle, eşkıyalarla, zalimlerle mücadele içerisinde olan Afrin’deki Mehmet’imizi sahipsiz bırakma Allah’ım. Okumuş olduğumuz Fetih Suresi’nin Kur’an-ı hakimi, yaptığımız salavatı şerifleri dergahı uluhiyyetinde kabul ve karin eyle yarabbi” şeklinde dua etti.

RIDVAN HOCA’DAN ALDIĞIMIZ MİRASI YERİNE GETİRDİK”

Yapılan duanın ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın çağrısı üzerine bütün camilerde Fetih Suresi’nin okutulması için mesajlarla talimat verdiklerini söyledi. 98 yıl önce Rıdvan Hoca’nın yine Ulu Cami’den ülkenin geçtiği zorlu süreçte durumdan vazife çıkardığını belirten Sürgeç, bugün de yine din görevlilerinin Rıdvan Hoca’dan aldığı mirası aynı ruhla yerine getirdiğine dikkat çekti. Müftü Sürgeç, “Rabbim bütün güvenlik güçlerimize, ordumuza zaferler nasip ve müyesser eylesin, sahipsiz, kimsesiz, fersiz ve kuvvetsiz bırakmasın diye dualar edelim. Tabi bunun üzerine böyle dar ve sıkıntılı günlerde, ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçlerde, şuanda da içinde bulunduğumuz camide 98 yıl önce nasıl ecdadımız durumdan vazife çıkardıysa o günkü din adamları ve müftülerimiz bizde durumdan vazife çıkardık, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak önce başkanımız Türkiye’deki bütün camilerde yatsı ve sabah namazından önce veya sonra Fetih Suresi’ni okumamızı ve bilahare dua etmemizi istediler. Biz de arkadaşlarımıza bu konuda mesaj geçtik. Bugün ise Kahramanmaraş’ta bütün camilerimizde salalar ve ezanlar okundu, namazdan önce Kur’an kurslarımızda eğitim gören yavrularımız, hafızlarımız burada Fetih Suresi’ni okudular. En son da namazımızı kıldıktan sonra hep beraber ordumuz için dualar ettik. Tabi dua etmek mecburiyetindeyiz, çünkü biz ordumuzla, güvenlik güçlerimizle ve bütün devlet birimleriyle bir devletiz, bir ülkeyiz. Bu vesileyle tarihte burada Ulu Cami’mizde olduğu gibi o görevi o mirası Ali Sazi Efendi’den, Rıdvan Hoca’dan, Sütçü İmam’lar dan devralarak aynı şekilde, aynı heyecanla ve ruhla dualarımızı yaptık. Rabbim dualarımızı kabul eylesin, güvenlik güçlerimizi, ordumuzu mansur ve muzaffer eyleyin. Onların bir damla kanına zeval gelmesin, Rabbim düşmanlarının her türlü plan, proje ve kurguladıkları çeşitli desiselerden muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

DUALARIMIZLA ORDUMUZA DESTEK OLMAK İSTEDİK”

Sabah namazını Ulu Camii’nde kılan AK Parti Kahramanmaraş il Başkanı Ahmet Özdemir ise kahraman Türk ordusunun Afrin’de önemli bir mücadele verdiğini söyledi. Ordumuzun Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle tamamlanması için dualarla destek olduklarını belirten Özdemir, “Sabah namazımı Ulu Cami’mizde eda ettik, Ulu Cami’mizin tabi bizim için hem ibadethane olmasının ötesinde başka milli ve manevi bir değeri de var. Hem Kahramanmaraş’ımızın hem milletimizin her zaman kurtuluşunda burası öncü bir mekan olmuştur. Fikirler burada harekete geçmiştir. Bugün de bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü kahraman ordumuz, dünden itibaren Afrin’de bir mücadele veriyorlar. Biz de istedik ki bugün sabah namazını müteakip cemaatimiz ve il müftümüzün önderliğinde dualarımızla ordumuza destek olmak istedik. İnşallah Rabbimiz onları muzaffer kılsın, İnşallah ülkemizin geleceğini aydınlık kılsın. Temennimiz bütün İslam aleminin, bütün Müslümanların umudu olan Türkiye’nin yaptığı bu hayırlı işlerin sonuçlarını başarıyla almalarını temenni ediyorum. Onun için buradayız ve dualar ediyoruz. Rabbimiz ülkemizi korusun” şeklinde konuştu.

Ayrıca, yatsı ile sabah namazı öncesi ve sonrası Fetih Suresi okunmasına, “Zeytin Dalı Harekatı” sona erene kadar devam edileceği öğrenildi.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz