Dolar/TL, haftaya yatay bir seyirle başlamasının ardından önceki kapanışın hemen altında 5,9480'den işlem görüyor. Aynı zamanda Avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 6,6570'ten, sterlin/TL yüzde 0,1 değer kazancıyla 7,7965'ten satılıyor. Sterlin/dolar paritesi yüzde 0,1 artışla 1,3110, avro/dolar paritesi yüzde 0,2 artışla 1,1190 seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi ise önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 96,8 seviyesinde bulunuyor. Analistler, yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de toptan eşya stokları, Chicago Satınalma Yöneticileri Endeksi, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi aktivite endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi. Teknik açıdan dolar/TL'de 5,97'nin önemli direnç konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,90'ın destek olarak izleneceğini kaydetti.

"ALIM-SATIM NORMALİN ÜSTÜNDE"

Dolar başta olmak üzere döviz kurlarındaki artışlar üzerine Manşet Gazetesi olarak kentteki son durumu öğrenmek üzere kuyumcuları ve dövizcileri ziyaret ettik. Trabzon Bulvarı'nda yer alan Vakkasoğlu Döviz işletmecisi Mehmet Vakkasoğlu, dolar kurundaki yükselişin nedenlerini anlattı. Dolar kurundaki yükseliş sonrası Kahramanmaraşlıların yaklaşımını değerlendiren Vakkasoğlu, “Alım satım normal seviyelerin biraz üstünde diyebilirim. Son bir iki ay, yılın geride kalan aylarına göre yüksek ama onda da yine aşırılık söz konusu değil." dedi.

UZUN SÜREDİR DALGALANMA VAR”

Vakkasoğlu ayrıca,"Uzun süredir Kahramanmaraş'ta döviz alım ve satım işleri ile uğraşıyoruz. Uzun bir süredir dolarda dalgalanmalar var. Şuan ki kurdan daha yüksek aldığımız da oldu. Yine aynı şekilde şuan ki kurdan daha düşük aldığımız da oldu. Döviz değerlerini etkileyen birçok faktör var. İlerleyen günlerde daha da yükselmesini beklemiyorum. Tahmini yeni yıla aşağı yukarı aynı rakamlarda girecek gibi duruyor. Yeni yılda da olağanüstü bir şey olmazsa yine bu seyirde devam edecektir. Kahramanmaraşlılar da hareketlilik var ama aşırı bir hareketlilik yok. Alım satım normal seviyelerin biraz üstünde diyebilirim. Son bir iki ay, yılın geride kalan aylarına göre yüksek ama onda da yine aşırılık söz konusu değil. Yeni yıla 6 TL seviyesinde gireriz büyük ihtimal, ufak ufak da alım satım da artış olur bu yıl böyle biter.” şeklinde konuştu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz