Önceki gün meclis kürsüsünde söz alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta suya yüzde 18 zam yapıldığını, Elbistan’da iftar verilmediğini ifade ederek, Germenicia’ya neden sahip çıkılmadığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Öztunç’un bu iddialarına cevap AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’den geldi. Meclis kürsüsünden Öztunç’un iddialarına karşılık veren Özdemir, Kahramanmaraş’ta suya zam yapılmadığını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün göreve gelmesinin ardından ihtiyaç sahibi ailelere kişi başı 2,5 ton ücretsiz su verilmeye başlandığına dikkat çeken Özdemir, sözlerinin devamında iftar ve Germencia ile ilgili ortaya atılan iddialara da yanıt verdi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA ARTIK TOPLU İFTAR VERİLMİYOR”
Kahramanmaraş’ta artık toplu iftarların verilmediği, bunun yerine ihtiyaç sahibi ailelere yerinde yemek verildiğini ifade eden Özdemir, “Ali Öztunç, Elbistan'da iftar verilmediğini söyledi. Bilgi eksik, bütün Kahramanmaraş'ta artık toplu ifrat verilmiyor çünkü iftar bedellerini ihtiyaç sahibi ailelere yerinde, ailelerin bulunduğu evlerde vermek yöntemiyle bir değişiklik yapıldı. O nedenle, sadece Elbistan'da değil Kahramanmaraş'ın tamamında artık toplu iftar verilmiyor” diye konuştu.

“GERMENİCİA’YI HİZMETE AÇACAĞIZ”
Germenicia ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasının olduğunu ve en kısa zamanda hizmete açacaklarını anlatan Özdemir, “Şu anda kazı çalışmaları devam ediyor, üçüncü aşama kazı yapılıyor. Üçüncü aşama kazı da bittiğinde mozaikler açılacak. Bir noktada hemfikiriz, Germanica dünyanın en gelişmiş medeniyetinin bulgularını içeriyor. Çok yüksek bir medeniyetin göstergesi olan bulguları üçüncü aşama bittiğinde de kamuoyunun bilgisine sunacağız ve hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz