AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısını yarıda bırakarak Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kahramanmaraş’ta AK Parti’ye gönül vermiş il ve ilçe teşkilatlarından eski ve yeni isimlerle bir araya geldi. Toplantıda AK Parti’ye destek veren eski teşkilat başkanlarına Genel Başkan Yardımcıları tarafından plaket takdim edildi.

KİMSENİN KALBİNİ KIRMAYACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünün arifesinde AK Parti Genel Başkanları’nı Kahramanmaraş’ta görmekten gurur duyduklarını söyledi. AK Parti davasına geçmişte hizmet veren herkesi baş üstünde tutacaklarını dile getiren Özdemir, “Bu programın hem zaman olarak hem de içerik olarak bizim için çok önemli bir yeri var. Zaman olarak önemi şu; pazartesi günü bizim şehrimizin kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü. Dolayısıyla biz bunu sadece bir gün olarak kutlamıyoruz. Şehrimizde bir hafta kurtuluş etkinlikleri, heyecanı ve coşkusu olur. Bu anlamda bizim için bu önemli günlerde bir araya gelmiş olmak çok önemli. Ama bir önemi daha var. Diğer önemi şu; Ak Parti kurulduğu günden beri omuz omuza vermiş, davamızı bizim adımıza sırtlamış, ne kadar dava mensubu kardeşimiz, ağabeyimiz, başkanımız, belediye başkanımız varsa bugün hepsi burada. Onlarla bir arada olmak bizim için çok önemliydi. Bu ilk defa yaptığımız bir organizasyon değil ama istedik ki onların bu dava için yaptıkları hizmetleri bizde biliyoruz ve takdir ediyoruz. Bunun için bu organizasyonun bizim için ayrı bir önemi vardı. Arkadaşlarıma hep şunu söyledim; kim olursa olsun bu davaya geçmişte hizmet etmiş kim varsa sadece bu davaya hizmet etmiş olması onu başımızın üstünde taşımak için yeterli bir sebep. Onun için kimseyi dışarıda bırakmayacağız. Kimsenin kabini kırmayacağız. Eksik yâda hatalı yönlerimiz varsa onu yok sayacağız. Çünkü çok önemli bir özellikleri var. Bun davanın en zor günlerinde onlar bu davayı sırtladılar. Bu şuurla hareket ettik ve bugün geldiğimiz noktada bu arkadaşlarımızı bir arada görmüş olmak bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

ONLAR BU DAVANIN GİZLİ KAHRAMANLARIDIR”

Düzenlenen organizasyona büyük önem verdiklerini dile getiren Özdemir, “Bu yemeği çok önemsedik. Geçmişte yaptığımız organizasyonlarda şu sıkıntıları yaşadığımız oldu; biz her ne kadar bütün listeleri almışsak ve davet etmişsek te ulaşamadığımız veya unuttuğumuz arkadaşlarımız oldu. Her organizasyondan sonra beni arayanlar oldu ve , “Biz gelmek istiyorduk ama siz bizi davet etmediniz” diyenler oldu. Onların telefonlarını aldık ve kaydettik. 4-5 organizasyon sonra artık bu şikâyetleri almaz olduk. Ama asıl önemli bir şey daha var; bizim teşkilatımızda görev almamış binlerce dava eri daha var. Onlara da minnettar olduğumuzu söylemeliyim. Çünkü bu davanın onlar gizli kahramanlarıdır” şeklinde konuştu.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Ahmet Özdemir’in konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti ailesinin büyük bir aile olduğunu söyledi. AK Parti siyasetinin temelini samimiyet ve cesaretin oluşturduğunu belirten Ünal, “Bulunduğu mevkiyi bir makam olarak değil, bir sorumluluk olarak görmüş ve bu görev ve sorumluluğu kendini yüceltmek için bir yer olarak değil de o makamı taşımak için daha çok çalışması gerektiğini düşünmüş, o yüzden Türkiye’nin bugününde alın teri bulunan her bir teşkilat mensubumuzu bugün bu vefa gününde en kalbi duygularımla selamlıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki beraberiz. Biz gerçekten büyük bir aileyiz. Bizim siyasetimizin temelini samimiyet ve cesaret oluşturuyor. Recep Tayyip Erdoğan siyasetinin temelini samimiyet ve cesaret oluşturuyor. Samimiyet ve cesaret diyorum, çünkü samimi olmak cesur olmayı gerektirir. O yüzden Cumhurbaşkanımız, “korkaklar zafer anıtı dikemez” der. Samimi olmak korkak olmamayı gerektirir, çünkü bizim tanımımızda dürüstlük kalbinde ve zihninde olanı söyleyebilme cesaretidir. Hesap yapma, tuzak kurma AK Parti’de olmaz. AK Parti’de hesabilik değil hasbilik vardır. Hasbilik olduğu için bugün hepimiz bir çatının altında, bir masanın etrafında kalplerimizi kardeş kılan Allah’a hamt ediyoruz. O yüzden biz hasbiyiz, o yüzden biz samimi ve cesaret sahibiyiz” ifadelerini kullandı.

BU AİLEYE MENSUP OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Kahramanmaraşlı olmaktan ve Kahramanmaraş’ta siyaset yapmaktan gurur duyduğunu belirten Ünal, “Ben bu aileye mensup olmaktan dolayı onur duyuyorum. Gurur duyuyorum hele hele Kahramanmaraşlı olmaktan, Kahramanmaraş’ta siyaset yapmaktan ayrı bir onur ve gurur duyuyorum. 2017 yılında 17 Şubat’ta Cumhurbaşkanımız buraya gelmişti, 12 Şubat’tan beş gün sonraydı. Fethi Sekin yeni şehit düşmüş, Ömer Halisdemir’in acısı kalbimize işlemişti. O gün bir şey söylemiştik hatırlayalım. O gün demiştik Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca’nın, Aslan Bey’in ruhu yeri gelir Ankara’da Ömer Halisdemir olur, yeri gelir İzmir’de Fethi Sekin olur demiştik. Şimdi o ruh Afrin’de kardeşlerim, kahramanların kalbinde teröre karşı büyük bir mücadele veriyor. Biz aynı ruhun aynı ocağın evlatlarıyız. Kahramanmaraş’ı da kıymetli kılan o ruhun ocağı olmasıdır. O yüzden Kahramanmaraş kıymetlidir ve güzeldir. Gelirken Cumhurbaşkanımıza MKYK toplantısında, “Efendim biz Kahramanmaraş’a gidiyoruz, toplantı devam ediyor ama biz müsaadenizi istiyoruz, Kahramanmaraş’ta il başkanlığımız bir vefa yemeği düzenledi, o yüzden gidiyoruz” dedim. Bendende selam söyleyin o zaman dedi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbi selamlarını iletiyorum” açıklamalarında bulundu.

Programda AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’da birer konuşma yaptı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN-Mustafa KILINÇ)

Editör: Mahmut Beyaz