Birçok Avrupa ülkesinde koronavirüs salgını sebebiyle yaşlılar adeta ölüme terk edilirken, Türkiye’de ise özellikle emniyet güçlerince ekmekten tutun da meyve ve sebze alışverişlerine kadar her türlü ihtiyaçları yerine getiriliyor.

Bilindiği üzere virüs salgınının en fazla etkilenen 65 üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmasına kısıtlamalar getirilmişti. Bu noktada görev ise sağlık ve polis ekiplerine düştü. Türk toplumunun en kutsal mesleklerinden birini yapan polisler, kamu düzeni ve güvenliğini sağlama noktasında canı pahasına görev yaparken, her dönemde gösterdiği tavırla toplumun takdirini kazanmayı başarıyor. Bunun en büyük göstergelerinden bir tanesini ise koronavirüs salgınıyla yaşıyoruz. Bir taraftan suç ve suçlularla mücadele eden emniyet güçleri, diğer taraftan da sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş üstü kişilerin market ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye’nin bütün illerinde emniyet güçlerinin yaşlıların ihtiyaçlarını karşıladığı anların videoları sosyal medya hesaplarından yayınlanırken, Kahramanmaraş’ta da durum değişmedi. Kahramanmaraş’ta görev yapan emniyet güçleri, yaşlıların güvenliğinin yanı sıra market ve bakım ihtiyaçlarını da yerine getiriyor. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılayan ekipler, yasağa uymayanları da uyarıp, evlerine gönderiyor. İşte Kahramanmaraş’ta görev yapan polis ekiplerinin alkışı hak ettiklerini gösteren birkaç olayı sizler için derledik.

VİRÜS KOL GEZERKEN PARKLARA GİDENLER UYARILDI!

Kahramanmaraş’ta, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar sorumsuzlukların mıdır bilinmez, diğer insanların da hayatını riske atacak şekilde yasağa uymuyor. Kimisi ise ölümcül virüs kol gezerken, parklara çıkarak mangal yapıyor. Bu noktada görev ise polis ekiplerine düştü. Parklarda kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, 65 yaş üstü vatandaşları uyarıp, evlerine gönderdi.

Ekipler, Kahramanmaraş’ta ki parkları ve oturma alanlarını tek tek denetleyerek, uyarılarda bulundu. Polis ekipleri tedbirleri, “Günün önemine binaen halk sağlığı çok önemli. Bu konuya biraz daha fazla hassasiyet bekliyoruz sizlerden. Evlerinizde kalmanız daha mantıklı, kalabalık yerlere, piknik alanlarına gitmeyelim. Evde kalmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Mangalı dışardan yapmaktansa evde çocuklarımızla yapmak daha sağlıklı. Duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz” ifadeleriyle anlattı.

Ekiplen ayrıca piknik alanlarına gelen araçları da durdurdu, virüse karşı bilgilendirdikten sonra geri gönderdi.

MEGAFONLA VATANDAŞLAR SIK SIK UYARILIYOR!

Bir taraftan ihbarlar kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen yasağa uymayan vatandaşlara tek tek müdahale eden ekipler, diğer taraftan da megafonlarla sokak sokak, cadde cadde gezerek vatandaşları uyarıyor. Ekipler, araçlardan, “Değerli Kahramanmaraş halkı, salgın hastalık sebebiyle sizleri evlerine davet ediyoruz. Duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz” uyarıları yapıyor.

112 VE 155’İ ARAYIN ÇAĞRISI YAPIYORLAR!

Ekipler, yardım ihtiyacı olan vatandaşların 112 ve 155’i aramaları çağrısında bulunurken, “65 yaş üstü vatandaşlarımız lütfen dışarı çıkmayalım. 112 ve 155’i arayarak görevlilerimizden yardım isteyebilirsiniz” şeklinde sesleniyor.

Kahramanmaraş’ta Trafik Şube Müdürlüğü’ne ait üzerinde led ışık tabelalı trafik araçlarından da, “Lütfen zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmayınız” bilgilendirmesi yapılıyor.

Trabzon Caddesi istikametinde seyir eden polis ekipleri ise vatandaşları şu şekilde uyardı, “Değerli hemşerilerimiz, evlerinizde kalmanız, sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokaklara çıkmayalım.”

BANKA SIRALARINI DA POLİSLER DÜZENLEDİ!

Virüs salgınının yayılmasını önlemek adına toplu ve kalabalık ortamlara kesinlikle izin vermeyen polis ekiplerinin, banka sıralarını da düzenlediği görüldü. Uyarılar öncesinde vatandaşlar banka sırasında sık bir şekilde beklerken, ekiplerin uyarılarının ardından ise vatandaşların birbirleri arasında en az birer metre mesafe bıraktıkları görüldü. Polis ekiplerinin banka sıralarına yaptığı müdahaleler de vatandaşların takdirini kazanırken, daha bilinçli olacaklarını ifade etti.

YAŞLI AMCANIN SİPARİŞİNİ DE GETİRDİLER

Cadde ve sokaklarda sık sık vatandaşları uyaran ekipler, sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş üstü kişilerin market ihtiyaçlarını karşılıyor. Polislerin yaşlı vatandaşlara yardım ettiği görüntülerden bir tanesi de Kahramanmaraş’ta kaydedildi. Merkez Onikişubat ilçesi Karacaoğlan Mahallesi'nde yaşayan ve155’i arayarak yardım isteyen 65 yaşındaki emekli öğretmen Ahmet Durmuş’un ekmek talebi polis ekiplerince karşılandı. Yaşlı ve tek yaşayan Durmuş’a siparişlerini teslim eden polisler, uyarılarda bulunarak, “Dayıcığım siparişini getirdik, her ihtiyacın olduğunda 155’i arayabilirsin. Biz gelip sana yardımcı oluruz. Sen 155’i ara ihtiyacın olduğunda biz ekip olarak her ihtiyacında yanına geleceğiz. Siz yeter ki dışarı çıkmayın, kalabalık ortamlara girmeyin” dedi.

“ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN”

Yaşlı vatandaş ise polislere binbir teşekkür birden yaparak, yasaklara uyacağının sözünü verdi. Yaşlı amcanın videolarda polislere şu ifadeleri kullandı duyuldu, “Polisin asıl amacının vatandaşa hizmet etmek, onları korumak ve onların sağlığı, hürriyeti için her türlü imkanları sunmaktır. Polisimiz şimdi de bizim için buradalar. Ekmeği nasıl istediğimi bile sordular kendilerine çok teşekkür ediyorum. Evden çıkmamız yasak olmuş hem de rahatsızdım zaten çıkamıyordum Allah sizden razı olsun. Komşularımız biraz yemek göndermişti. Yalnız yaşıyorum. Cuma günü alışveriş yaptım ama evde bir şey kalmamıştı. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Polislerimizin ve sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar versin. Eskiden böyle zor günler yaşadığımızda devlet yetkililerinden kimseyi göremezdik ama çok şükür artık öyle değil.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz