Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) rektörlüğü görevine Prof. Dr. Niyazi Can’ın atanmasının ardından, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yönetim kadrolarında da bir dizi değişiklik yapılmıştı. Bu kapsamda başhekim İsrafil Orhan görevden alınırken, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yeni başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal olmuştu. Ökkeş Bilal göreve gelmesinin ardından nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini ve projelerini gazetemiz muhabiri Lütfi Yıkan’a anlattı. Özel açıklamalarda bulunan Bilal, “Bu bayrak yarısını biraz daha ileri götürmeye düşünüyoruz. Kahramanmaraş’taki üçüncü basamak tek merkez burası. Artık Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi dışarı göndermeyi çok düşünmeden sağlık sorunlarını burada bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

İşte Tıp Fakültesi hastanesinin yeni Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal ile yapmış olduğumuz röportajın tamamı:

Buradan çok değerli hocalar gitti. Buradaki açığı nasıl kapatacaksınız? Çoğu bölümlerde kapandı?

Şuan da hemen hemen bütün bölümlerimiz acık bir kaç yan uzmanımız eksik onları da rektör hocamızla konuşarak mecburi hizmetten arkadaşlar atanarak yeni takviye kadro alarak arttıracağız.

Eksik bir bölümümüz var mı?

Şuan olarak eksik bölümümüz yok. Bütün bolümler tam kadro olarak çalışıyor sadece bazı yan dallarda eksiklikler var. Tıp fakültesini Kahramanmaraş’ın kullanımına kazandıracağız. Birebir halkı burada bekliyoruz bire bir halkımızı burada bekliyoruz sağlık hizmeti için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Sağlık müdürlüğü ile istişareleriniz var mı?

Tabı bizim aylık toplantılarımız oluyor değerlendirmelerde bulunuyoruz karşılıklı olarak orda yapılamayacak işlemleri burada yapılacak işlemleri hastaların gerek sevki konusunda gerek yapılan işlemler konusunda bağlantılar var. Birbirimizi destekliyoruz daha da arttıracağız. Bir kaç eksik aletimiz cihazımız var yapılan ihalelerle arttırmayı düşünüyoruz.

Buraya ekstra katacağınız bölümler var mı?

Çocuk yan dalları için müracaata bulunduk. Kahramanmaraş’ta olmayan bölümleri getireceğiz. Çocuk nefolojisi ,çocuk enfeksiyonu, gerekirse çocuk yoğun bakımı onların başvurusunu yaptık.

Hocam sızın buraya başladığınızda başhekim olmadan önce şunları yapacağım dediniz mi? Eleştiri yapıyor muydunuz?

Tabı herkes yapıyor öz eleştiri buraya geldikten sonra tüm ekip olarak gerek ben gerek yardımcı arkadaşlar gerek diğer arkadaşlar nasıl daha iyi olabiliriz diye çalışıyoruz.

Personel anlamında sıkıntı yaşıyor musunuz?

Personel anlamında bir sıkıntımız yok yakın geçmiş zamanda atama oldu bunlar devam edecek biraz bütün üniversitelerde olduğu gibi mali sorunlarımız var bunları da inşallah bürokratlarla siyasilerle çözmeye çalışacağız.

Son olarak neler söylemek istesiniz ?

Gönül rahatlığıyla hastalarını getirebilirler. 7/24 ekibimiz profesyonel bütün arkadaşlar alanlarında uzmanlar 7/24 tüm işlemler yapılıyor elimizden geldiğince halkımıza yardımcı olacağız.

Ökkeş Bilal Kimdir?

“Doç. Dr. Ökkeş Bilal 1974 Kahramanmaraş doğumlu olup, ilk ve orta eğitimini babasının görevi nedeniyle ülkenin değişik şehirlerinde tamamlamıştır. 1998 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra 1998-2001 yıllarında Ankara ve Kahramanmaraş’ta pratisyen hekimlik yapmıştır. 2007 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.D. da ihtisasını tamamlamıştır. 2007-2008 yılları arasında Şanlıurfa Siverek Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra 2008-2011 yılları arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2011 yılından itibaren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.D. da görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.”

(Haber: Lütfi Yıkan)

Editör: Mahmut Beyaz