Valilik Fikret Kiraz Toplantı salonunda Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda kent merkezi ve ilçelerdeki okulların çevresinde huzurlu eğitim ortamının devam ettirilmesi ve gerekli tedbirlerin aldırılması ile ilgili konular ele alındı. Okul güvenliği ve kamera durumları, bağımlılıkla mücadele, okul çevresinde bulunan metruk binaların durumu, gıda güvenliği, okul hijyen durumu, okul çevresi trafiği ve okul servisçileri ile ilgili önemli konularım işlendiği toplantıda Vali Özkan, “ Bu süreçte herkese ayrı bir görev düşüyor. Okul yönetimine, öğretmenlere, ailelere, velilere, mahalle muhtarlıklarına, okul aile birliklerine ve ögrencilere düşen ayrı ayrı görevler vardır. Herkes kendi alanını ilgilendiren görevi yerine getirmekle yükümlüdür” dedi.

“EN ÖNEMLİ İŞİMİZ ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜLÜKLERDEN UZAK TUTUP İYİLİKLERLE BULUŞTURMAKTIR”
Konuşmalarına eğitim ögretim ile alakalı bütün birimlerle birlikte hareket ettiklerine değinen ve toplantıda her birimin bir temsilcisinin bulunduğunu söyleyen Vali Özkan, “Toplantımızda ilgili birimlerimizin temsilcilikleri bulunuyor. Milli eğitim müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Aile Sosyal Hizmetler, İŞKUR ve Okul aile birliği gibi. Bizim burada genel olarak alacağımız kararların ya da uygulamaya yönelik kararların aynısı ilçelerde de alınıp uygulanacak. Yeni bir eğitim ögretim yılına başlayacağız hayırlı uğurlu olmasını ve yeni dönemin gençlerimizin, ailelerimizin eğitimde mağrifetle buluşmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. En önemli işimiz çocuklarımızın iyi bir eğitimle ve kötülüklerden uzak iyiliklerle buluşmasıdır. Her anne babanın ve toplumun vazifesi, kamu otoritelerinin stratejik hedefi çocuklarımızın iyi ve güvenli bir eğitim ögretim hayatı sürdürmesidir. Yeni eğitim öğretim yılında öncelikli hedefimizin eğitim kamu hizmetinin yaygınlaştırılması ve kalitesinin arttırılmasıdır” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM SÜRECİNDE HERKESE AYRI BİR GÖREV DÜŞÜYOR”
Konuşmalarının devamında Vali Özkan, “Eğitime tabi tutulan çocuklarımızın, yeni nesillerimizin sağlık ve sıhhat içerisinde eğitim ögretim hizmetinden maksimum düzeyde yararlanabilmeleri, bilimum yanlışlıklardan uzak tutulması ve bütün iyiliklerle buluşturulmaları çerçevesinde bu hizmetin icra edilmesi esastır. Bu çerçevede ulusal düzeyde yapılan belirli protokoller, eylem planları ve her Bakanlığa verilen görevler vardır. Bu görevlerin taşrada ki iz düşümleri olarak bizim de yerine getirmemiz gerek önemli hususlar vardır. Bu hizmetler icra edilirken, alıcılarına götürülürken sadece hizmeti üretip sunanlar değil istifade edenlerin de bu yönetim süreçlerine katılması, bütün sorunların analiz edilmesi, bu analizler sonucundan onların taleplerine göre iyi bir fiziki alt yapı ile mevzuatın çıkarılması gerekiyor. Çocuklarımızın zararlı maddeler başta olmak üzere bütün kötülüklerden uzak tutularak eğitimden istifade etmelerini nasıl sağlayabiliriz, sorusuna cevap bularak hep beraber en önemli vazifemizi yerine getirmemiz gerekiyor. Bu süreçte herkese ayrı bir görev düşüyor. Okul yönetimine, öğretmenlere, ailelere, velilere, mahalle muhtarlıklarına, okul aile birliklerine ve ögrencilere düşen görevler vardır. Herkes kendi alanını ilgilendiren görevleri yerine getirmekle yükümlüdür” ifadelerini kullandı.

“İLİMİZE 832 TANE YENİ ÖĞRETMEN ATANDI”
Yeni eğitim ögretim yılına Kahramanmaraş ili açısından sevindirici bir gelişme ile başladıklarını söylen İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “2019-2020 eğitim ögretim yılımıza geçtiğimiz pazartesi başlamış bulunuyoruz. Bu dönem eğitim yılına ilimizde çok sevindirici bir gelişme ile başladık. 832 tane yeni öğretmenimiz ilimize atanmış bulunuyor. Bu sayı geçtiğimiz senelere nazaran çok yüksek bir sayı. 2 bin 300 civarında ücretli öğretmen ile hizmet verirken bu öğretmenlerimizin yüzde 40’ı kadrolu şekilde hizmet verecek. Atanan öğretmenlerimizin güvenlik soruşturma süreçleri İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hızlı bir şekilde ilerliyor ve sonuçlanıyor. Fiziki alt yapı bakımından inşaatı devam eden okullarımızın bir kısmı tamamlandı bir kısmı ise tamamlanamadı. Tamamlananlarla ilgili bütün tertip ve düzen çalışmaları eğitim ögretim başlamadan önce ilgili birimlerimiz tarafından sağlandı. İl Milli Eğitim kadrosu olarak ilimizdeki okullarımızın yüzde 99’unu bizati gidip yerinde inceleyerek eksikleri varsa tamamlamak üzere eğitim ögretime hazır hale getirdik” dedi.

HABER: TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz