Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme hakkı verilmesiyle kutlanmaya başlanan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü münasebetiyle, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Demokrasi Meydanı’nda stant açtı. Ekipler açtıkları stantta kadına yönelik şiddete karşı geliştirilen Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasıyla ilgili broşür dağıtarak, bilgilendirmede bulundu. Jandarma ekipleri ayrıca burada kadınlara karanfil ve maske hediye edip, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutladı. Yapılan çalışmanın çok güzel ve faydalı olduğunu belirten kadınlar ise emeği geçenlere teşekkür etti.

HAKLARIMIZI BİLMEMİZ GÜZEL BİR ŞEY”

İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı çalışmayı değerlendiren Zeliha Baltacı ismindeki vatandaş, şu ifadeleri kullandı: “Jandarma Komutanlığı’nın bu uygulamasını çok güzel buldum. Tebrik ederim. Böyle olunca bizde gururlanıyoruz, yalnız olmadığımızı biliyoruz. KADES uygulaması hakkında bilgilenmemiz önemli. Kadın olduğumuz için başımıza her şey gelebiliyor, o yüzeden gerektiği yerde nerelere başvuracağımız, haklarımızı bilmemiz güzel bir şey.”

KADES UYGULAMASI NEDİR?

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerden indirebileceği ‘Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması: aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip/devriyenin sevk edildiği bir uygulamadır.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz