Başvuruların şahsen İŞKUR İl Müdürlüğü ve İnternet üzerinden yapılırken Belediyeler, Orman Bölge Müdürlüğü ve Müftülük kurumlarında çalışma imkânı verilecek. Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğünde bayanlarda yaş sınırlaması olmazken erkeklerde ise 35 yaş üstü alınacak. Başvurular 3 Mart Cuma günü sona ererken işe alınacak kişiler ise noter huzurunda kura ile belirlenecek. Kura çekiminde ismi çıkan kişiler ise 15 Mart günü iş başı yapacak. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, “İşsizlik sigortası fonundan özellikle kamu yararına Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde kamu ve kuruluşlarında işçi çalıştırıyoruz. Bunların asgari ücretten maaşlarını, SGK’sını biz yatırıyoruz” dedi.


 

CUMA SON GÜN”

Kahramanmaraş’ta İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından bin 600 kişilik kontenjan ayrıldığını dile getiren Yüce, başvuruların Cuma günü son bulacağını söyledi. Yüce, “Türkiye İş Kurumu işçi, işveren arasında aracılık hizmetlerinin yanında görevlerinin biride toplum yararına program çerçevesinde eleman çalıştırıyoruz. Bunun finansmanı işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor. İşsizlik sigortası fonundan özellikle kamu yararına Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde kamu ve kuruluşlarında işçi çalıştırıyoruz. Bunların asgari ücretten maaşlarını SGK’sını biz yatırıyoruz. İlimizde de Genel müdürlüğümüz tarafından bin 600 kişilik kontenjan ayrıldı. Valimizin başkanlığında hangi kurumlarda ne kadar kişi çalıştıracağı noktasında dağılımımızı yaptık. 3 kurumda çalıştıracağız. Orman Genel Müdürlüğümüzün ağaçlandırma işlerinde, belediyelerin park bahçe, çevre düzenlenmesi, kamusal alt yapının yenilenmesiyle ilgili birimlerinde ve Müftülüğün kuran kursları, camilerin temizliği, çevre düzenlemesi konusunda bin 600 kişilik eleman çalıştıracağız. Müracaatlar 27.02.2017 Pazartesi itibariyle başladı, 03.03.2017 Cuma günü sona erecek” şeklinde konuştu.


 

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK”

Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü için 35 yaş üstü erkekler alınacağına da değinen Yüce, konuşmasında şunları kaydetti: “Bayanlar ve yüzde 40’ın üzerinde olan engellilerde yaş sınırlaması yok. Müftülük için herhangi bir yaş şartı yok. 18-65 yaş arası çalışabilecek herkes bayan erkek başvurabilir. Yaş kısıtlamasının amacı toplum Yararına ve kamu yararına herkesin bildiği projeleri yapıyoruz biz. Toplumda dezavantajlı grup dediğimiz iş bulması daha zor olan kişiler için yapılmış bir proje. Bugün gençler nereye gitse her işi yapar ama 35, 40 yaşının üzerinde ki insanlar kolay kolay iş yapamaz. Dezavantajlı konumdan avantajlı konuma geçirmek için 35 yaş üstü erkekler için böyle bir şart konuldu. Bayanlar için böyle bir sınırlama yok. İnşallah 15 Mart’ta ise görevlerine başlayacaklar. 6 ay süreyle asgari ücretle maaşlarını alacaklar. Sigorta primlerini yatıracağız. Kahramanmaraş’a ciddi manada 30-40 milyon TL ilimize girdi sağlayacak. Kurumumuzun ekonomiye bir katkısı olacak.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz