Her fırsatta halkın içine inerek sorunlara kulak veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, uğraşları sonucu aradığı cevaplara ulaşıyor. Kentte mevcut bulunan sorunların cevaplarına yönelik bakanlıkların kapısını sıklıkla aşındıran Milletvekili Prof. Dr. Aycan, Kahramanmaraş sorunlarının gündemden düşmesine izin vermiyor.

TREN SEFERLERİ DURDU

Kente değer katan önemli projelerden olan demir yolu hattı proje çalışmasının akıbeti hakkında bakanlığa soru önergesi gönderen Prof. Dr. Aycan’a cevap gecikmedi. Demir yolu proje çalışmasının devam ettiğini bildiren bakanlık, pandemiden dolayı tren seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.

İşte Aycan’ın soru önergesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen cevap:

AYCAN’IN SORULARI

“ Kahramanmaraş’ın her geçen gün kent nüfusu artmaktadır. Ayrıca üretim ve ticari kapasitesi de yükselmektedir. Bu şehrin ulaşım ihtiyacını arttırmaktadır.    

Bu kapsamda;

  1. Kahramanmaraş il merkezine demiryolu ile gidebilmek mümkün müdür? Hangi tren seferleri il merkezine uğramaktadır? Günlük sıklığı nedir? Günlük sefer sayısını arttırmayı planlıyor musunuz?
  2. Yük trenleri il merkezine ne sıklıkla uğramaktadır? Yük treni seferlerini arttırmayı düşünüyor musunuz?
  3. Kahramanmaraş’a yüksek hızlı tren ile ulaşım sağlanmasıyla ilgili projeleriniz var mıdır? Varsa proje ne aşamadadır? Kahramanmaraş il merkezine yüksek hızlı tren ile ulaşım ne zaman mümkün olacaktır?”

BAKANLIKTAN GELEN CEVAP

“COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında şehirlerarası yolculukların kısıtlanması nedeniyle 28 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm Anahat ve Bölgesel Tren seferleri ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.  Öte yandan, Kahramanmaraş-Nurdağı arasında 50 km'lik güzergâh uzunluğuna sahip, 200 km/saat hıza uygun çift hatli sinyalli elektrikli hızlı demiryolu hattının proje çalışmaları devam etmektedir.”

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz