Geçtiğimiz hafta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti 6. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi’nde İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Feyzullah Eren Aşçı, kongre sonrası hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Manşet Gazetesi ekibine özel açıklamalarda bulundu. Hedeflerinden üye sayısına, sahadaki çalışmalarından gençlerin isteklerine kadar birçok konuda düşüncelerini paylaşan Aşçı, coşkuyla geçen 6. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi’ni istedikleri gibi tamamladıklarını söyledi. Yıllardan beri teşkilatlarda yer alan arkadaşlarıyla birlikte görevin başında olduğunu belirten Aşçı, şehirde ne kadar genç varsa hepsine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

“ONLARIN SESİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Feyzullah Eren Aşçı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kongremize Türkiye’nin ilk il Gençlik Kolları Kongresini yaptığımızdan dolayı genel merkezimiz tarafından aşırı önemseniyordu. Yıllardan beri teşkilatlarda yer alan arkadaşlarla birlikte bu görevin başındayız. Öncelikle şehrimizin öncelikli ihtiyaçları var. Biz hem teşkilatımızla hem gençlik meclislerimizle şehirde ne kadar genç varsa ulaşmayı hedefliyoruz. Onların sesi olmaya çalışacağız. Elimizden geldiğince onların istediklerini tabii ki olması gerektiği şekilde hizmetlerine sunacağız.

“BİZ GELECEĞİNİ DİZAYN EDEN BİR EKİBİZ”

İnsanların geçmişte yaşadıklarını anlatarak belli bir yere kadar ilerleme kaydedebiliriz ancak yenilikleri de göstermek gerekiyor. AK Parti politikasında şu vardır; geçmişini unutma ama geleceğini dizayn et. Biz geleceğini dizayn eden bir ekibiz. Geçmişini unutmamak her türlü avantajı ve dezavantajı görmemizde destek sağlıyor. Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak sahadaki teşkilatta olup olmasın tüm arkadaşlarımızın geleceğini kendi dizayn etmesi için destek sağlamak istiyoruz. Yani bir genç Üniversite tercihinde veya farklı bir meslek seçmek istiyor biz onları doğru bir şekilde yönlendirmeye veya o noktaya ulaşırken yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gençlik Kolları olarak dezavantajlı arkadaşlarımıza yanında bulunmak istiyoruz.

“GENÇLER KENDİSİNE DÜŞENİ YAPMASI GEREKİYOR Kİ...”

Biz bugünü hedefliyoruz. Bugün içerisinde yapmamız gereken tüm görevleri yaparsak inşallah yarınların daha güzel olacağına inanan bir ekibiz. Tabii ki 2023’te 2053’te 2071’de Türkiye’nin genel anlamda hedefleri var. Biz gençlerde bu hedeflerin içerisinde bizatihi bulunan yapıdayız. Bu gençler kendisine düşeni yapması gerekiyor ki devlet olarak millet olarak bu hedeflere ulaşalım. Bu noktada her bir arkadaşımızın kendi kişisel gelişimine, tarihini bilmesi, sosyal yapısını bilmesi ve Türkiye’nin Türkiye’den büyüktür faktörünü kabul etmesi gerekiyor. Biz de tüm gençlerimize bunları anlatıyoruz.

“SADECE AK PARTİ GENÇLİK KOLLARINDA 17 BİN ÜYEMİZ VAR”

Cumhurbaşkanımız çalıştığı müddetçe gençler arkasından zaten koşuyor. Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak sahada gencin eğer istediklerini beklentilerini karşıladığımız müddetçe veya onların vizyonu doğrultusunda kendileriyle aynı frekansı yakaladığımızda zaten kendiliğinde üyelerimiz geliyor. Sadece AK Parti Gençlik Kollarında 17 bin üyemiz var. Tam olarak bilmiyorum diğer partilerin ana kademesinin Kadın Kolları, Gençlik Kollarının toplam üyesi bu kadar yoktur. Tüm İlçelerde ayriyeten Aklıselim teşkilatımız var Aklıselim teşkilatımızda 18 yaşın altı onlar üye bile olamıyor. Üniversiteli gençlerimiz var aileleri burada değil, kendileri üniversite okuduktan sonra memleketlerine dönecek. Onlarda üye değil. Onları da sayarsak aslında tüm teşkilatlarından daha fazla genç kardeşlerimiz var bizim ekibimizde.

“İŞSİZLİĞİN PANDEMİ SONRASINDA KADEMELER ŞEKLİNDE ÇÖZECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Her gencimize üniversite imkanı sunduk. İnsanları yıllarına eğitime harcadıktan sonra 20-25 yaşından sonra mezun oluyor. Üniversite okuduktan sonra kendi mesleğini dizayn etmek istiyor. Şimdi şurada bir durum var. Sütçü İmam Üniversitesinde belli bir puan sıralamasında öğrenci üniversiteye yerleşiyor ve bu hayatını dizayn etme noktasında kendisine farklı bir görev düşünmediği takdirde kendini mesleği anlamında geliştirmeyip dışarı çıktığında yani mezun olduğunda bakıyor ki iş olanakları az. Özellikle pandeminin başlangıcı itibariyle ekonomik sıkıntılar yaşadık. Bunu hep birlikte kabul ediyoruz ama bu Türkiye’nin değil tüm dünyanın yaşadığı sorunlar. İşsizlik oranı biraz arttı, partime çalışılan yerler mecburen kapatıldı. Şu anda gençlerin en çok sıkıntı çektiği konu işsizlik. İşsizliğin pandemi sonrasında kademeler şeklinde ilerleyeceğiz ve bunu çözeceğimize inanıyorum. Hem devlet olarak, hem hükümet olarak İnşallah bunun altından kalkacağız. Gençler bu noktada istihdam sağlamışsa özellikle mesleği anlamında kendini geliştirmiş bir bireyin iş bulduğu takdirde bizlere anlayışla baktığını göreceğiz.

“TÜM GENÇLERİN YARDIMCISI OLACAĞIZ, ELİNDEN TUTACAĞIZ”

Biz ekip olarak üniversite de Üniversite Başkanlığı yapmış, Sütçü İmam Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığına seçilmiş bir ekibiz. O süreçten beri hiçbir insanı siyasal düşüncesiyle ayırt etmeksizin hizmet ettik. Biz şunu söylüyoruz. Yerli ve milli kavramı altında çalışan tüm vakıfların, tüm derneklerin, tüm gençlerin yardımcısı olacağız, elinden tutacağız. Hep birlikte koşacağız. Biz gençlerin kesinlikle 2023,2053 ve 2071 hedeflerine durmaksızın koşması gerektiğini bildiriyoruz. Türkiye’deki bir gencin kendini geliştirmenin yanında toplumsal görevinin olduğunu, milletine, ülkesine, geçmişine tarihine bir borcu olduğunu bildiriyoruz. Bu şekilde İnşallah şehrin gençliğini hem belediyelerimizle, hem Bakanımızla, Milletvekillerimizle, İl Başkanımızla bu şehrin gelişimini ve geliştiğini göreceğiz.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz