Yeni tip koronavirüs salgını sonrası oluşan ve yaklaşık 1,5 yıldır devam eden pandemi süreci insanlığı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Virüsün ortaya çıktığı tarihten hemen hemen 7-8 ay sonra bulunan ve virüse karşı umut ışığı olan aşılar, vücuttaki antikor seviyesini yükseltmesi anlamında çok önemli bir rol oynuyor. Bu doğrultuda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, aşı olma yaşının 35’lere kadar düşürülmesi ve bunun yanında SGK çalışanlarına da aşı hakkı getirilmesi Kahramanmaraş’taki aşı merkezlerinde yoğunluk oluşturdu. Yoğunluğun yaşandığı adreslerden biri de Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Aşı Uygulama Merkezi olurken, burada ikinci doz aşısını olan Mustafa Saçaklı isimli bir vatandaş ilk doz aşıyı vurulduğundaki kalabalıkla şimdiki kalabalık arasındaki farka dikkat çekti. Öte yandan, yoğunluk bu doğrultuda devam ederse Kahramanmaraş’taki aşılama çalışmasının 1 ay sonra tamamlanacağı ön görülüyor. 

Aşı olan vatandaşların aşılamayla ilgili yorumu şu şekildi:

Mustafa Saçaklı;

Aşı olduğumdan dolayı çok memnunum, hemşire hanımın eli çok rahatmış vurulduk mu vurulmadık mı hiç farkına bile varmadık. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. Bir önce bu salgından kurtulmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ta aşılama bayağı hızlanmış, biz ikincileri vurulduk önceki geldiğimiz de çok sakindi ama şu anda Maşallah halkın aşıya yoğun bir ilgisi var. Bütün Kahramanmaraş halkının aşı vurulmasını canı gönülden istiyorum.

Emrullah Gök;

Şu an aşı oldum çok rahat hissediyorum. Aşı sırası gelenler gelsinler aşılarını olsunlar. Kötü bir şey olsa devlet bizi yönlendirir mi? İnsanlara şunu söylemek istiyorum; korkacak bir şey yok, bunu doktoru da vuruluyor hemşiresi de vuruluyor, herkes vuruluyor. İnsanlar gelsin vurulsunlar.

Nezihat Gül;

Ben iki kere hastalık geçirdim birini çok ağır geçirdim birini hafif atlattım. Böyle bir imkan sunduğu için Bakanımıza teşekkür ediyorum. Aşıdan memnunuz, şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Aşı olmayanlara aşı olmasını isterim.

Mustafa Gül;

2. doz aşılarımızı vuruldu. Memnunuz devletimizden Allah razı olsun. İnsanların aşı olmalarını tavsiye ederim. Bir an önce şu maskeleri atalım, rahatlayalım. Kahramanmaraş’ta vatandaşların aşıya olan ilgisi sevindirici.

Mustafa Bakır;

Aşıyı vuruldum şu anda bir sıkıntı yok. Aşı sırası gelenlere aşılarını olmalarını tavsiye ederim. Şuanda gözlediğim kadarıyla Kahramanmaraş’ta aşıya çok talep var. Herkes vurulmak istiyor.

Ahmet Karaca;

Aşıyı olduk en azından psikolojikmen rahatız. Kahramanmaraş’taki aşılama iyi gidiyor en azından randevusuz bile şu anda aşı yapıyorlar. Herhangi bir randevu almadan gelip belli yaşın üzerinde herkes vurulabiliyormuş. Bizim için çok büyük bir nimettir. Aşı olmak istemeyen vatandaşlar var, bu işle uğraşan profesörlere ve doktorlara inanmayıp kuytu köşedeki insanlara inanıyorlar buna da diyecek bir şey yok yani.

Yakup Ay;

Toplum sağlığı için kendi sağlığımız için bunu yaptırmak zorundayız. Allah devletimizden milletimizden binlerce razı olsun. Birbirimize saygılı olmalıyız aşımızı olmalıyız, çünkü bu aşı kendi sağlımızdan toplum sağlığını ilgilendirin bir şey. Kahramanmaraş’ta aşılama çok iyi gidiyor. Aşı olalım ki önümüzdeki bayramları sevdiklerimizle geçirelim.

KAHRAMANMARAŞ’TA TOPLAM 384 BİN 367 DOZ AŞI YAPILDI!

Sağlık Bakanlığı’na ait "https://covid19asi.saglik.gov.tr" adresinden canlı olarak ulaşılabilen aşılama tablosuna bakıldığında 17 Haziran saat: 17.01 itibariyle Türkiye genelinde 24 milyon 350 bin 219 kişiye 1. doz aşı uygulanırken, 14 milyon 138 bin 31 kişiye ise 2. doz aşı uygulandı. Toplamda ise 38 milyon 488 bin 250 doz aşı yapıldı. Kahramanmaraş özeline bakıldığında da 242 bin 162 kişi 1. doz, 142 bin 205 kişi de 2. doz aşı oldu. Böylece toplam doz miktarı 384 bin 367 olarak gerçekleşti.

Haber: Abdulsamet İspir

 

Editör: Mahmut Beyaz