50 yıl önce gördüğü güvercinlere aşık olan 65 yaşındaki Mircan Çam, hayalindeki mesleğin kuş beslemek olduğunu ve 50 yıldır kuşlar ile yatıp kalktığını söyledi.

Güvercinlere büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu anlatan Mircan Çam " Güvercin yetiştirmeye bir merakla başladım. Hiçbir ticari gelirim ve beklentim olmadı. Güvercinleri çok seviyorum, zamanımın tamamını güvercinlerin bakımı, yemlenmesi, suyu vermesi, kuluçkaya yatanların bakımı ile geçiriyorum. Bizim tüm dünyamız kuştur. Eğer güvercinlerimiz yanımızdaysa huzurluyuz, rahatız. Güvercinimiz rahatsız olduğu zaman biz de rahatsız oluruz. Dünyanın neresinde olursan ol eğer kuş beslemiş ve onlarla ilgilenmiş isen kesinlikle onlardan ayrılamazsın” ifadelerini kullandı. 

KUŞ SEVDASI ÇOK FARKLI BİR SEVDADIR

Kuş sevdasını anlatarak onlara çok büyük ilgi duyduğunu ifade eden Çam, “Bizlere Hayaliniz neydi diye sorulduğunda ise Kimisi öğretmen, kimisi polis, kimisi mimar, doktor vesaire olmak isterdi. Tüm kalbimle benim bu soruya verdiğim yanıt, her seferinde, dilim döndüğünce şuydu: ‘Güvercin yetiştireceğim, kimsesiz çocuklara yardım için çalışacağım ve evsizlere yardım edeceğim bir işte çalışacağım. Dedeleri, nineleri terk edenler gibi değil, onlara bakan bir yerde çalışacağım. Ben ağaç diken bir yerde çalışacağım. Ben en çok da kimsesi olmayan tüm hayvanlara yardım edeceğim, onları mutlu etmek için bir yerde çalışacağım derdim ve 50 yıldır hayatımı kuşların etrafına kurdum. Ailemden çok zamanımın büyük bir kısmını güvercinlerimle geçiyorum” dedi.

STRESE KARŞI GÜVERCİN

Güvercin besleyerek stres dağıtıyorum diyen Çam,“ Güvercinleri seyrederken günlük yaşamın sıkıntılarından kurtuluyorum. Bu işin keyifli taraflarının yanı sıra güvercin beslemenin sorumlulukları da çok büyük. Yemlerini veriyor, yavru yumurtalarını ve yavru gelişimini kontrol ediyoruz. Kümesin temizliğini yapıyoruz. Hasta kuşlarla ayrıca ilgileniyoruz. İnsanın ne kadar sıkıntısı, derdi olursa olsun güvercinlerle on dakika geçirdikten sonra insanda ne keder kalır ne sıkıntı. Bu anlatmakla olmaz, bunu ancak yaşayan bilir.”şeklinde konuştu.

GÜVERCİNLER ASIRLARDIR İNSANLARIN EN YAKIN DOSTU OLMUŞTUR

Onlardan vazgeçemediğini dile getiren Çam, “Güvercinlerime özenle bakıyorum. Kısacası bunlara bağlandım. Bu sevgiyi daha da artırarak sürdürmeyi düşünüyorum. Zor ve stresli bir iş fakat bunlarla bu zorluğu ve stresi atıyorum. Güvercinler asırlardır insanların en yakın dosttu olmuştur. Güvercinler benim çocuklarım gibidir” ifadelerini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz