Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı özgürlük ve bağımsızlık ateşi, 101’inci yılında yurdun dört bir yanında olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da coşku ve gururla kutlandı.

Kahramanmaraşlı genç sporcuların katılımıyla 12 Şubat Stadyumu’nda Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinliklerin ilki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarma yaparak milli mücadeleyi başlattığı 1919 yılına vurgu yapmak adına saat 19:19’da gerçekleştirildi. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye azami derecede dikkat edilen programda genç sporcular İstiklal Marşı’nı büyük bir coşkuyla okurken, stadyumun çevresindeki evlerden vatandaşların da İstiklal Marşı’nı okuduğu görüldü. Genç sporcuların akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftarlarını da stadyumda yapmasının ardından etkinliklerin ikincisine geçildi. Yüzlerce meşaleyle koreografi eşliğinde ay yıldız yapılırken, genç sporcular da asker selamıyla bir kez daha yürekten İstiklal Marşı’nı okudu. İstiklal Marşı’nın ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

“GENÇLERİMİZLE SAHALARDA BULUŞMAYI ÖZLEDİK”

Etkinliklerin ardından açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, “Öncelikle başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm milletimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum. Ayrıca bu gece idrak ettiğimiz Kadir Gecesi’ni de tebrik ediyorum, Rabbim tüm dualarımızı kabul eylesin. Milletimizin koronavirüs salgını sebebiyle geçirmiş olduğu bu sıkıntılı sürecin de İnşallah tez zamanda bitmesini Rabbim’den diliyorum. Gençlerimizle sahalarımızda, cıvıl cıvıl ortamlarda buluşmayı özledik. İnşallah bayramdan sonraki süreçte bu iş biter, bizler de gençlerimizle salonlarımıza, sahalarımıza, havuzlarımıza döneriz. Arkadamda gördüğünüz gençlerin hepsi sporcu kardeşlerim. Çeşitli spor dallarında ilimizi temsil eden kardeşlerim. İnşallah bu sürecin sonunda tekrar sahalarda buluşmak istiyoruz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZA YAKIŞIR BİR GÖRÜNTÜ VERMEK İSTEDİK”

Koronavirüs salgını sebebiyle geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenmese de Kahramanmaraş’a yakışır bir görüntü vermek istedilerini belirten Boz, “Bugün malum 19 Mayıs. Virüs salgını olmasaydı salonlarda, stadyumlarda, meydanlarda kutlayacaktık ama bu süreçte olsak da bugünü değerlendirmemiz gerekiyordu. Bakanlığımız tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 19:19’da İstiklal Marşı’nı salonlarımızda, statlarımızda, yurtlarımızda okuyarak kutladık. Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir görüntü vermek istedik. Umarım halkımız da beğenir. Çok ügzel etkinliklerde gençlerimizle, sporcularımızla, milletimizle bir araya gelmeyi Rabbim’den diliyorum. Önümüz bayram, tüm sporcu kardeşlerimizin ve gençlerimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum, Rabbim nice huzurlu ve sağlıklı bayramlara ulaşmamızı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz