İzmir ve İstanbul gibi birçok ilin almayı başaramadığı uluslararası EXPO Fuarı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in başarılı girişimleriyle 2023 yılında Kahramanmaraş’ın ev sahipliğinde düzenlenecek. Fuara Kahramanmaraş’ın ev sahipliği yapacağı müjdesinin verilmesinin ardından çalışmaların başladığı ve büyük oranda tamamlanan EXPO 2023 alanında gerek Onikişubat Belediyesi gerekse de yatırımcılar çalışmalarını sürdürüyor. Onikişubat Belediyesi’nin rüya projesi EXPO 2023’ün rekreasyon alanı içerisine Yatırımcı Mesut Şahinkanat tarafından inşa edilen Blueland Aquapark, açılış için gün sayıyor. Türkiye’nin en yüksek aquaparkını bünyesinde barındıracak olan Blueland Aqupark, toplamda 83 bin 500 metrekareden oluşuyor. 16 bin metrekare aquapark, 51 bin 228 metrekare lunapark ve 16 bin 270 metrekare organizasyon alanından oluşan Blueland Aquapark, dönme dolap, hızlı tren, discovery, crazy dance, chaos, gondol, super shooter, büyük uçak, çarpışan oto, balon, atlı karınca, laleli küçük salıncak, çocuk uçağı, cocuk go kart ve yetişkin go kart ile Kahramanmaraş’ın yeni eğlence merkezi olacak. Blueland Aqupark hakkında detaylı bilgiyi yatırımcı Mesut Şahinkanat gazetemize verdi.

KAHRAMANMARAŞ’IN TEK TURİSTİK TESİSİDİR DİYEBİLİRİZ”

Blueland Aquapark’ın Kahramanmaraş’ın tek turistik tesisi olma özelliğine sahip olduğunu belirten Şahinkanat, “Blueland Aquapark, 800 bin metrekarelik bir alana kurulan EXPO 2023 alanının 80 dönümüne kurulan eğlence parkı. Blueland Aquapark öncelikle bir turistik tesistir, Kahramanmaraş’ın tek turistik tesisidir diyebiliriz. Turizm Yatırım Belgesi alabilmek için bazı enlere sahip olmak lazım. Bizim burada seçtiğimiz enlerimiz var, öncelikle onlardan bahsetmek istiyorum. 55 bin metrekarelik lunapark alanımızda bir adet go kart pistimiz var, 397 metre uzunluğunda ve Türkiye’nin en uzun go kart pistidir. Bu alanın yanında bulunan kapalı alanımızda da yine Türkiye’nin en büyük soft play alanı var yani çocuk top havuzumuz var. Burası da bin 500 metrekare alana kurulu, örneklerinde 500 ya da 600 metrekare alana kuruluyor ama biz devasa bir şey olsun istedik, Türkiye normlarının iki katında, Avrupa’da da bu büyüklükte örneği yok. Yüz ölçümü olarak daha büyük Aquaparklar olabilir Türkiye’nin belirli noktalarında ama kaydırak yüksekliği anlamında en yüksek Aquaparkı 15 metre yüksekliğiyle Kahramanmaraş’tadır” dedi.

HANEFİ MAHÇİÇEK’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EXPO 2023 projesinin Kahramanmaraş için önemli olduğunu belirterek Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür eden Şahinkanat, “Böyle bir yatırımı buraya kazandırmak için nasıl yola çıktık derseniz, öncelikle Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum. Böyle devasa bir projeyi, hayallerini ortaya koyduğunda buralara da cesaretli yatırımcılar gerekliydi tabi ki. Burası çok ciddi bir yatırım, yaklaşık 100 milyon TL değerinde yatırım yaptık buraya. Biz de Kahramanmaraş halkının böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu düşündük, başkanımızın projesinde biz de taşın altına elimizi koyalım dedik ve kolları sıvadık. Kamuoyundan da çok olumlu tepkiler alıyoruz, insanlar sabırsızlıkla ne zaman açılacağını bekliyor, sürekli sosyal medya aracılığıyla mesaj atıyorlar. Sezon anlamında biraz geciktik ama bu gecikmenin teknik sebepleri var, bizim elimizde olmayan imkanlardan dolayı geciktik. Yoksa biz sezon başında açmayı isterdik. İnşallah bayramdan önce tam faal bir şekilde Blueland Aquapark alanımız halkımızın hizmetinde olacak. Blueland Aquapark’ı son süret yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Peyzaj düzenlemelerimiz bitti, temizlik çalışmalarımız var, lunaparkta da birkaç oyun grubumuzun kuruluş çalışmaları devam ediyor. Tam anlamıyla bayramdan önce tesislerimiz faaliyette olacak” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK AQUPARKIMIZ BU BÖLGEDE TEK”

Blueland Aquapark’ın içinde bulunan çocuk aquparkının bölgede tek olduğunu ve örneğinin de Türkiye’de bulunmadığını anlatan Şahinkanat, “Çocuk aquparkımız bu bölgede tek, bölgede başka yok. Gaziantep, Mersin gibi illerde çocuk aquparkı yok, çocuklarımızı da düşünerek, sadece yetişkinler eğlenmesin dedik ve onlara yönelik de bir aqupark yaptırdık. Bu aquaparkımız üç kaydıraklı, normalde çocuk aquparkları da tek kaydıraklı oluyor ama biz bunu üçe çıkardık. Bir tane de bebek aquaparkımız var, orası da 20 santim derinliğinde, çocuklar zarar görmesin diye kaydırak sistemi yok ama sadece su tabancalarından su fışkırtır gibi serinlik verecek, boğulma ve düşmeyi engelleyecek bebek aquparkımız var. 0-3 yaş çocuklarımız buradan faydalanacak, sosyal medyadan da duyurduk burası çocuklarımıza ücretsiz olacak” şeklinde konuştu.

HALKIMIZI BEKLİYORUZ”

Kahramanmaraş halkını Blueland Aquapark’a davet eden Şahinkanat, “Kamuoyundan karışık olması noktasında çok fazla talep var, bu talebi değerlendiriyoruz. Yönetim olarak açacağız, biraz işleteceğiz, taleplere göre bu konuda bir adım atmayı planlıyoruz. Şu an kesinleşmedi ama haftanın bir gününü aile günü olarak belirleme ihtimalimiz var ancak şuan için haftanın üç günü bayanlar, diğer dört günümüzü de erkekler günü olarak belirledik. Öncelikle bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz, daha açılmadan merak edip buraya gelen çok sayıda misafirimiz de oluyor. Doyasıya eğlence için Kahramanmaraş halkımızı buraya bekliyoruz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz