Onikişubat ilçesine bağlı olan Hayrullah Mahallesi sınırlarındaki Ali Sezai Efendi Caddesi’nde yer Şazibey Halk Pazarı kaynaklı, çevreye yayılan kokular halktan tepki topluyor. Pazar içerisinde ki balıkçıların çeşitli balık artıklarını çevre çöp kutularına atması söz konusu caddede çirkin görüntü ve kokulara sebep olurken, pazar ile bitişik konumlanmış Gazi Ortaokulu öğrenci ve velilerini de mağdur ediyor.

"BURASI BU ŞEHRİN ÇOK KULLANILAN YOLLARINDAN BİR TANESİ"

Fatih Ortaokulu'nda bir öğrenci velisi ve çevre sakini olan Tuba Kirik bu konuda,"Diğer birçok vatandaşımız gibi bizler de bu yol ve çevresinde olan kokudan rahatsız oluyoruz. Sıradan bir balık kokusu olsa tahammül edilebilecek bir durum olabilirdi ama pazar içersindeki esnafların muhtemelen attıkları çöpler, zamanı geçmiş balıklar ve diğer buna benzer atıkları çöp kutusuna atması sonucu oluşan bir koku. Şehrin işlek olmayan veya insanların az kullandığı bir yol da değil. Burası bu şehrin çok kullanılan yollarından bir tanesidir. Hemen yanında bir okul var. Bu okulda okuyan birçok öğrenci ve veli gün içerisinde en az 2 kere bu yolu kullanıyor. Bu yolu kullanırken burnunu tutmamak elde değil.

"BU ÇÖP KUTULARINDAN YAYILAN KOKUYA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI"

Balık pazarından yayılan kokuya değil bu çöp kutularından yayılan kokuya bir çözüm bulunmalı. Yıllardır bu şehirde balık pazarı var. Mutlaka bu pazar yerlerinin etrafları balık kokacak. Bu durum çok farklı özelliklede akşam saatlerinde dayanılmaz bir seviyeye ulaşıyor. En azından bu okulda okuyan öğrencilerin rahatsız olmayacağı seviyeye indirilmesini istiyoruz. Okul çıkış saatinde buraya gelindiğinde herkesin bu durumdan muzdarip olduğu görülecektir. Bu soruna çözüm bulunması öğrencilerin daha güvenli ve kısa yoldan evlerine ulaşmasını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

HABER: ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz