31 Mart yerel seçimleri için süre her geçen gün biraz daha kısalırken, partilerin Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan Adayları halkı ikna etmek adına yoğun bir şekilde ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta Büyükşehir için projelerini ilk açıklayan isim Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç olmuştu. Öztunç, hafif raylı sistem, Kahramanlar Stadyumu, Aksu Çayının temizlenmesi başta olmak üzere birden çok projesini Kahramanmaraşlılarla paylaşmıştı. Bunun akabinde ise Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör merakla beklenen projelerini kamuoyuna tanıtmıştı. Güngör’de başta Aksu Çayının temizlenmesi, kentsel dönüşüm, şehrin Güney tarafında yeni bir yerleşim yeri olmak üzere birçok önemli projeyi halkına duyurmuştu. İki aday da projelerini açıklamasının ardından tüm Kahramanmaraş’ı karış karış gezerken, vatandaşların oylarını alabilmek için hedeflerini anlatmaya devam ediyor. Peki, seçime 8 gün kala Kahramanmaraş halkının seçimdeki en güçlü iki adaydan Hayrettin Güngör ve Ali Öztunç hakkındaki görüşleri neler?

İşte merak edilen bu sorunun yanıtı haberimizde;

Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç hakkındaki görüşler;

“ALİ ÖZTUNÇ GÜZEL AMA PARTİSİNE OY VERMEM”

Mehmet Karslı

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’un konuşmaları çok güzel. Fakat ben Ali Öztunç’un partisi olan CHP’ye oy vermek istemiyorum. Çünkü CHP bizim askerimize, polisimize kurşun sıkan HDP ile işbirliği yapıyor. Hani Ali Öztunç CHP’den aday olmasaydı ben şahsen Ali Öztunç’a oy verirdim. CHP’nin bu memlekete hayrı olmaz. Bu memlekette bir dikili taşı yok. Ali Öztunç, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirse bu memlekete bir fayda sağlar mı? Bunu başkan olduğu zaman görürüz. Yani bunu zaman gösterir. Milletvekili olarak Ali Öztunç bence gayet başarılı.

“ŞU ANDA KARARSIZ BİR DURUMDAYIM”

Yunus Sağlık

Ben CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’u henüz tanımıyorum. Bu kapsamda da görmeden tanımadan bir şey demem yanlış olur. Ancak bir iki defa televizyonda programına denk geldim. Gayet güzel konuşuyor. Bu memleket için bir şeyler yapmak istiyor.  Ama seçim günü Ali Öztunç’a oy verecek miyim bunu seçim günü gösterir. Şu anda kararsız bir durumdayım. Şu anda Kahramanmaraş’ta hem büyükşehir de hem de ilçelerde bizim istediğimiz adaylar yok. Bu zamana kadar oylar hep AK Partiye idi. Bundan sonrası ne olur bilemem.

“ALİ ÖZTUNÇ CHP’DEN ADAY OLMASAYDI OY VEREBİLİRDİM”

Süleyman Yılmaz

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’u tanıyorum. Kendisi milletvekili ve Elbistanlı. Kendisi iyi biri, bu memleket için güzel işler yapacağından eminin ama benim babam CHP’den aday olsa babama bile oy vermem. Ben bugüne kadar AK Parti’den başka hiçbir partiye oy vermedim bugünden sonra da vermem. Benim yaşım 72 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar iyi bir adam milletinize hizmet eden bir adam daha tanımadım. Ancak nitekim belediye seçimleri genel seçimlerden biraz daha farklı. Çünkü yerel seçimlerde önemli olan adayın niteliği. Belki Ali Öztunç, Hayrettin Güngör’den daha iyi olabilir ama ben partisinden ötürü oy vermeyeceğim.

BENDEN VE AİLEMDEN CHP’YE OY YOK”

Hacı Altun

Ben CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’u hiç beğenmiyorum. Biz AK Partiliyiz. Ben Ali Öztunç’un tam anlamıyla yâda AK Parti gibi bu şehre hizmet edeceğine inanmıyorum. Ben koyu bir Cumhur İttifakı taraftarıyım. Bu yüzden de benden ve ailemden CHP’ye oy yok. Kendisi iyi bir insan olabilir ama bu yarışta ipi Hayrettin Güngör’ün göğüsleyeceğini düşünüyorum. Gönlümde zaten bundan yana.

“ALİ ÖZTUNÇ’A HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Mehmet Aksu

Ben CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Neden mi? çünkü bazı AK Partili arkadaşlarım adamı daha tanımadan, etmeden hemen önyargı ile yaklaşıyorlar ve oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Ben Ali Öztunç’un sadece ismini duydum, bugüne kadar hiçbir zaman bir araya gelmedik ve dolayısıyla da tam anlamıyla tanımıyorum. Belki Ali Öztunç bu şehir için daha iyi olacaktır ama arkadaşlarımız hemen önyargı ile yaklaşıyorlar. Tabii size de bir detayı aktarmak istiyorum; şöyle bir çevrenize baktığınız zaman her yerde AK Parti’nin eserleri var. Türkiye şu anda bu hale güzel bir şekilde geldiyse AK Parti’nin sayesinde geldi. Biz AK Parti’ye tüm bu hizmetlerden sonra nasıl sırt çevirebiliriz. Bu yüzden bizim oyumuz AK Partiye.

“VAAT ETTİKLERİNİ YAPARSA ÇOK GÜZEL OLUR”

Mehmet Gözalan

Ali Öztunç’u tanıyorum. Konuşmalarını da beğeniyorum ama gerçekten bu vaat ettiklerini yaparsa çok güzel olur. Kim hak ediyorsa o kazansın demek istiyorum. Şu anki ortama bakacak olursak Ali Öztunç’un Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını kazanabileceğini düşünüyorum. Doğruyu konuşmak gerekirse AK Parti her zaman kazanan bir parti. Ancak birkaç dönemdir AK Parti Kahramanmaraş’a hizmet yapmıyor. Bu nedenle bu seçim yarışında Ali Öztunç’u çok şanslı görüyorum.

“ALİ ÖZTUNÇ’UN KAZANMASINI İSTERİM”

Turgut Deniz

Ali Öztunç özellikle memleketlim olması açısından kazanmasını isterim. Çünkü yerel seçimlerde adaylar ön plana çıkıyor. Kendim bir istatistik oluşturdum. AK Parti’de ceketimi göndersem kazanırım imajı var. Bizim iktidar ile bir sorunumuz yok ama belediye başkanları arasında isme değil hizmete oy verileceğine kanaatkârım. Ali Öztunç’un özellikle meclisteki konuşmalarını çok beğeniyorum. Yalnız Ali Öztunç’tan bir isteğim var. Eğer ki Ali Bey Belediye Başkanı olarak seçilirse memleketi Elbistan’a fabrikalar açmasını istiyorum. Çünkü ben Elbistan’dan Kahramanmaraş’a iş için geldim. Orada iş imkânları kısıtlı.

“OYUMU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ALİ ÖZTUNÇ’A VERECEĞİM”

Yunus Koca

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’u yakinen tanıyorum. Kahramanmaraş’ta AK Parti’nin 6 tane milletvekili var. Bu 6 tane milletvekilinin ben bir tanesinin ismini bilmem. Çünkü bir günden bir güne bu şehirde 6 milletvekilimizin içerisinde birinin memlekete faydasını görmedim. CHP Milletvekili Ali Öztunç var. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine adaylığını koymuş. İnşallah Ali Öztunç kazanır. Ben şahsım adına konuşuyorum. 31 Martta sandıkta oyumu gönül rahatlığıyla Ali Öztunç’a vereceğim. Ben bugüne kadar CHP’ye oy vermedim. Ben bu zamana kadar oyumu MHP’ye kullandım. Ama bu seçimde Ali Öztunç’a vereceğim.

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör hakkındaki görüşler;

“KAHRAMANMARAŞ İÇİN PLAN VE PROJE ÇOK ÖNEMLİ”

Kadir Görgülü

Tabi seçimlere az bir süre kaldı, bir hafta sonra belediyelerimizi yönetecek başkanlarımızı seçeceğiz. AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın adayının Hayrettin Güngör olduğunu biliyorum. Kendisini dinleme imkanım oldu, konuşmasını, duruşunu ben beğendim. Projelerini de televizyondan dinlemiştim. Ben Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş’ın geleceği açısından iyi olacağını tahmin ediyorum. Kendi memleketimizin adamı, ben buraya hizmet edeceğini düşünüyorum. Bilgisi ve görgüsü daha fazla. Çok önemli yerlerde çalışmış ona göre de tecrübesi vardır. İnşallah hayırlısı olur, güzel hizmetleri Kahramanmaraş’a kazandırır. Önemli yerlerde de görev yapması sebebiyle Kahramanmaraş için iyi olacağı kanaatindeyim. Bizim Kahramanmaraş için plan ve proje çok önemli. Tecrübeyle birlikte çok daha faydalı olacaktır.

“HAYRETTİN GÜNGÖR’E İNANIYORUM”

Bayram Karabuğaş

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör’ü gıyaben tanıyorum. Ben Hayrettin Güngör’e inanıyorum ve sandığa giderken de buna göre oyumu kullanacağım. Hayrettin Güngör’ün köyünü biliyorum, Göksun’lu olduğunu öğrendim, çok fazla tanıdıklarım var. Arkadaşlardan duyduğum kadarıyla Belediyeler Birliği’nde de görev almış ama nasıl çalışmalar yaptı o kadar bilemiyorum. Ben seçimde Hayrettin Güngör’e oy vermeyi düşünüyorum. Öncelikle Allah rızası için oy vereceğim, kendisini seviyorum. Ulu Cami’de beraber namaz da kılmıştık, isabet olmuştu. Özellikle de AK Partili olmasından dolayı ben oyumu Hayrettin Güngör’den yana kullanacağım.

“TUTARLI BİRİSİ PROJELERİNİ DE BEĞENDİM”

Mustafa Ak

Şahsen Hayrettin Güngör’le karşılaşmadık ama televizyonda gördüm, projelerini dinledim. Ben iyi gördüm, tutarlı birisi, projelerin devam edeceğini söylemişti. Ben seçimde nasip olursa kendisini destekleyeceğim. İzlediğim kadarıyla projelerini de beğendim. Zaten benim soy ismim Ak, o yüzden devamlı olarak Ak Parti’nin destekçisiyim. İnsan soy ismini değiştiremez, tuttuğu partisini de değiştiremez. Hayrettin Güngör’ün belediye başkanı seçileceğine inanıyorum. İnşallah göreve geldiğinde de Kahramanmaraş için önemli çalışmalar yapar. Dinlediğim gibi tutarlı bir şekilde çalışırsa memleketimiz için iyi olur.

“HAYRETTİN GÜNGÖR’Ü DESTEKLEYECEĞİZ, SEÇİMİ KAZANDIRACAĞIZ”

Ahmet Çolakoğlu

Ben Onikişubat İlçesi’ne bağlı Karadere Mahallesi’ndenim. AK Parti çıktı çıkalı, sonuna kadar ömür boyu Ak Partili olacağım. Elimden geldiği kadar desteğimi vereceğim. Hayrettin Güngör’de AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı, kendisini tanıyorum. Göksunlu olduğunu biliyorum, çok iyi birisi. Özellikle AK Partili olduğu için Hayrettin Güngör’ü destekleyeceğiz, seçimi kazandıracağız. Ben haberleri çok izlerim, projelerini de izledim. Kahramanmaraş için her şeyi vaat ediyor, yapacağına da söz veriyor. Ben verdiği sözleri yerine getireceğini ümit ediyorum. Kahramanmaraş için Hayrettin Güngör iyi olacaktır. Önemli görevler yapan birisini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye olarak görmeyi istiyoruz. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYLARINI DESTEKLEYECEĞİM”

Mustafa Uz

Şahsi olarak Hayrettin Güngör’ü tanımıyorum ama seçim gezilerinde görmüştüm, sohbet etme imkanımız oldu. Nerelerde çalıştığını, nasıl yönettiğini anlatmıştı. Kahramanmaraş’ı da eğer seçilirse nasıl yöneteceğini anlattı. Kendisinin sözleri bana güven verdi. O nedenle Büyükşehir Belediyesi’nde Hayrettin Güngör’ü destekleyeceğim. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğim. Bizim için asıl önemli olan o dur. Recep Tayyip Erdoğan olmazsa bizim Türkiye’nin hali bitmiştir. Türkiye’nin iyi olmasını istiyorsak, AK Parti’yi ve MHP’yi desteklememiz lazım. Onların kurduğu Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleyeceğim. Çünkü biz geçmişte sağ sol ayrımını gördük, eğer biz sağ kolsak, partimizi asla değişmeyeceğiz, aynı davamızda devam edeceğiz. Bu kötülere yol vermeyeceğiz, izin vermeyeceğiz ki ona göre de de destek alacağız. Hayrettin Güngör’ün de Kahramanmaraş’a yakışacak yatırımlar yapacağına inanıyorum. Allah’ın izniyle bizim ümidimiz var. Her şeyin hayırlısını isteyeceğiz, seçimlerde de inşallah hayırlısı neyse o olsun.

“BENİM CANIM ACIYOR, OY VERMEYECEĞİM”

Mustafa Taşkın

Seçimlere çok az kaldı ama ben ortamı çok da iyi görmüyorum. İnsanlar canı yandığı zaman canı yandığı şekilde hareket eder. Benim canım yandığı için kesinlikle seçimler için bir tercihim yok. Ben bugüne kadar AK Parti’ye oy vermiştim ama bugünden sonra ne AK Parti’ye ne de Hayrettin Güngör’e oy vermeyeceğim. Benim tek bir oğlum vardı, uzman çavuştu doğuda. Dağdan indi, meskun mahal diye Siirt’e getirdiler. Şuan üç senedir beri içeride yatıyor, 12,5 sene gün verdiler. FETÖ ile herhangi bir bağlantısı olmadığı halde benim oğlumu içeride yatırıyorlar. Ben nasıl gidip de oy vereyim. Benim canım yanıyor. Oy zamanı geldiğinde akıllarına düşüyorum, yanımıza geliyorlar, seçim bittiği zaman da halini hatırını soran yok.

“HAYRETTİN GÜNGÖR’E GÜVENİYORUM”

Selahattin Eygül

Seçimlere az kaldı, adaylar da çalışıyor ama ben sadece AK Partili adayların çalıştığını görüyorum. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da Hayrettin Güngör. Yoğun çalıştığı için hem çarşıda hem de televizyonlarda izlediğim için kendisini artık tanıyorum. Ben iyi görüyorum kendisini. Konuşmalarının tutarlı olduğunu görüyorum, verdiği sözleri yapacak gibi duruyor. Böyle baktığınız zaman da güven veriyor yapmak istediği çalışmalar da zaten Kahramanmaraş için birinci derecede önemli olan şeyler. Bence yerinde projeler yapmış. Ben Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş için daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Zaten önemli görevler yapmış, adam Cumhurbaşkanımızın da sürekli yanında olacak. Bildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanlığı’nın yerel yönetimlerle ilgili biriminin de üyesi. Cumhurbaşkanının yanında Büyükşehir Belediye Başkanımızı görmek bizi sevindirir. Ben Hayrettin Güngör’e güveniyorum ve oyumu da ona kullanacağım.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz