Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon TL olacak. Çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 436 milyon 540 bin lira. Milli Piyango İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 31 Aralık 2019'da yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 80 milyon TL’lik büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 8 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek. Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 80 milyon lira, en küçüğü ise 80 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak. Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi kapsamında ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 436 milyon 540 bin TL olacak. Tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet de 20 liradan satılıyor. Geçtiğimiz yıllara göre artan ikramiye miktarlarının satışları da olumlu etkilemesi beklenirken, Kahramanmaraşlı milli piyango bilet satıcıları satışların düşük olmasından dert yandı.
 

"İLERLEYEN GÜNLERDE ARTMASINI UMUYORUZ"

Milli piyango bilet satıcısı Ahmet Arı, bilet satışlarının geçen yıllara göre çok düşük olduğunu belirtirken satışların ilerleyen günlerde artmasını umduklarını söyledi. Arı bu konuda: "Bilet satışları şuan hiç iç açıcı durumda değil. Halkımızın pek ilgisi olduğunu söyleyemem. İnsanlar bakıp geçiyor. Almak isteyen çok az insan var. İlerleyen günlerde artmasını umuyoruz. Şuan ki gidişat devam ederse durumun ve satışların çok kötü olduğunu söyleyebilirim. Geçen yıllarla kıyasladığımız da ise arada uçurumlar var. Geçen sene ki satışlarımızın yarısı bile yok. Her yıl ikramiye artıyor. Bu yıl daha da yükseldi ama yine de bunun satışlara bir etkisini göremedik. Olumlu etkisi şurada dursun, çok daha kötüye gitti. Bunu birçok sebebe bağlamak mümkün ama en büyük etkeni ekonomik krizdir. Ekonominin kötü olması her alanı etkilediği gibi bizi de etkiledi.

"SURİYELİLER DE O KÜLTÜR YOK"

İnsanların cebinde para olmayınca çoğu şeyden tasarruf ediyorlar. Yerel olarak düşündüğümüz de Suriyelilerin buraya gelmesi bizim halkın iş bulmasını zorlaştırdı. Halk iş bulamayınca ekonomide tasarrufa gittiler. Suriyelilerde iş ve para var o Suriyelilerde de piyango kültürü yok. Ara sıra aldıkları oluyor ama çok küçük rakamlar. Bizimkilerin aldıkları yüzde 90 ise onların ki yüzde 10'dur. Bu yıl ilerleyen günler de satışlar açılsa bile geçtiğimiz yılları yakalaması mümkün gözükmüyor. Önümüzde yıllarda umarım ekonomik dar boğaz geçer de halkımız bazı ihtiyaçlarına bütçe ayırabilirler." ifadelerini kullandı.

Milli piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenleri ise sizler için derledik;

1-Milli Piyango bileti satın aldığınızda, Milli Piyango satış bayisinden almanız gerekmektedir.

2-Bileti satan bayinin ve ya gezici bayinin yaka kartına dikkat ediniz. Eğer Milli Piyango Genel Müdürlüğünden verilen kartı bulunmuyorsa bileti satın almayın.

3-Satın aldığınız biletin arkasında bayilik mührü bulunmalıdır. Aksi takdirde satın aldığınız bilet geçersizdir.

4-Biletinizin pürüzsüz ve buruşuksuz olmasına dikkat ediniz. Pürüzlü ve buruşuk olan biletleri satın almayın.

5-Milli piyango biletinin sol alt kısmında güvenlik numarası bulunmalıdır.

6-Güvenlik numarasını parmaklarınızla kontrol ettiğinizde kabarık durmuyorsa biletinin orijinal olmayabilir.

7-Satın aldığınız bileti ışığa tutunuz. Biletin dokusu içerisinde MP (Milli Piyango) amblemi bulunmalıdır.

8-Ultraviyole (UV) ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar (3mm.) bulunuyor.

 9-Son olarak 18 yaşını henüz doldurmamış olanlar bilet satın alamaz, alsalar bile ikramiye ödenmez.
 

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz