Öztürk Enerji tarafından öğrenciler arasında atıklarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Atıktan Enerjiye Yeşil İzler yarışmasında başvurular için son haftaya girildi. Yarışmaya 31 Mayıs 2019 saat 17.00’ye kadar başvuru yapılabilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’ni işleten Öztürk Enerji tarafından hayata geçirilen Atıktan Enerjiye Yeşil İzler yarışmasının temel amacı; kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlama, oluşan atık miktarını azaltma, atıkları yeniden değerlendirme ve geri dönüşüme kazandırma bilincini geliştirmek.

ÖĞRENCILER “SIFIR ATIK” IÇIN PROJELER GELIŞTIRECEK

Kahramanmaraş’ta okuyan öğrencilerin başvurabileceği yarışmanın bu yıl ki ana teması; ‘sıfır atık’. Yarışmaya; poster, film, fotoğraf gibi görsel sunum ve eserler ile başvurulabiliyor.

BIRINCILIK ÖDÜLÜ: TABLET BILGISAYAR

Başvuran eserler; yaratıcılık, özgünlük ve sıfır atık konusu için kolay anlaşılabilir bir çözüm sunabilme kriterlerine göre jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmada birinci gelen tablet bilgisayar, ikinci drone ve üçüncü ise grafik tablet ile ödüllendirilecek. Ödül Töreni, Öztürk Enerji tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’nde kurulan Dönüşüm Müzesi’nde gerçekleşecek.

Editör: Mahmut Beyaz