Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunu bıçak gibi kesen Mehmetçik, düzenlediği yeni harekatla terör mevzilerini bir bir vurarak hainlere dar ediyor. Barış Pınarı Harekatı kapsamında kahraman Türk ordusu destansı bir mücadele verirken, Türk milleti de büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyor. Kahramanmaraş’ta görev yapan mahalle muhtarları, İl Özel İdaresi önünde toplanarak  Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklaması yaptı. Muhtarlar adına basın açıklamasını Onikişubat Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Serintepe Mahalle Muhtarı Ramazan Gürbak yaptı.

“TARİHE BAKARAK İYİ OKUMAK GEREKİYOR”

Gürbak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Suriye’nin kuzeyinde yuvalanmış eli kanlı terör örgütlerini yok etmek üzere yürütülmekte olan Barış Pınarı Harekatına Kahramanmaraş Muhtarları olarak Destek Bildirimizi açıklamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Kurtuluş Savaşında ilk zafer müjdesini veren,  İstiklal madalyası ile onurlandırılmış Kahramanmaraş’tan kahraman ordumuza ve tüm güvenlik güçlerimize selamlarımızı iletiyoruz. Tarihi zaferlerle dolu olan, Kavimler Göçü'yle şimdiki Avrupa'nın bile temellerini oluşturan, atının üzengisini öpmenin şeref sayıldığı,  çağ açıp çağ kapayan bu milletin evlatları, tüm mazlumların umudu olmak için, Barış Pınarı Harekatını başlatmıştır. Bu harekatı,  bu hamleyi tarihe bakarak iyi okumak gerekir.

“BARIŞ PINARI HAREKATI, SADECE TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI DEĞİLDİR”

10 Ağustos 1920 tarihli Sevr Dayatmasında der ki : "Fıratın doğusundaki Kürt vilayetlerinde özerk bir Devlet kurulacaktır. " Altını çizerek tekrar ediyorum. "Fıratın doğusundaki Kürt vilayetlerinde özerk bir Devlet kurulacaktır. " diyorlar.  Sevr Dayatması,  Kürt Devleti yalanıyla Büyük Îsrail'in temellerini kurmaya çalışan siyonist  planıydı. Vazgeçtiler mi sanıyorsunuz? Vazgeçmediler.  99 yıl sonra bugün Fırat'ın doğusunda bu Sevr Dayatması gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.  Bu gün şanlı ordumuzun Fırat'ın doğusunda sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı, sadece terör örgütlerine karşı değildir; SEVR'e karşıdır. Geçmişte, Sevr oyununa dur diyen Kürt kardeşlerimiz, bugün aynı oyuna, Mısır'ın,  Lübnan'ın,  Suriye'nin ve Libya'nın düştüğü durumu görerek Selahaddin Eyyubi'nin sadakat ve cesaretiyle dur demektedirler. 

“İSLAM'IN AYDINLIK YÜZÜNÜ KİRLETMEYE ÇALIŞMAKTADIRLAR”

Siyonist ve emperyal güçler, milletimizin dünyaya emsal teşkil eden bu birlikteliğinden rahatsızlık duydukları için terörü finanse etmekteler, onlara tırlar dolusu silah ve mühimmat sağlamaktadırlar. Irkçı YPG üzerinden bu birlikteliği bozmaya, DEAŞ üzerinden İslam'ın aydınlık yüzünü kirletmeye çalışmaktadırlar. Ve gittiği her yere huzur götüren ordumuzu sosyal medyada yalan haber ve bilgilerle sivilleri katlediyor gibi göstermekteler,  sanki Kürtlere operasyon yapılıyor gibi empoze etmektedirler. Bu harekat, öncelikle sınır güvenliğimizi sağlayarak  ülkemizin Güneydoğusu başta olmak üzere terör örgütlerinden bölge halkını korumak, Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarına tekrar dönme imkanı sağlamak, aynı zamanda Suriye'nin Doğusunda yaşayan Süryani, Kürt ve diğer tüm kardeşlerimizi YPG ve DEAŞ zulmünden kurtarmak için yapılmaktadır. 15 Temmuz ruhu, inancı ve birlikteliğiyle, Afrin, Elbab ve Cerablus’da nasıl huzuru temin ettiysek, Fırat'ın Doğusunda da temin edeceğiz. 

“SÜTÇÜ İMAM’IN TORUNLARI VAZGEÇMEDİ”

Buradan, başta siyonistler ve yandaşlarına sesleniyoruz. Biz de vazgeçmedik. Fransız'a sesleniyoruz, Sütçü İmamın torunları vazgeçmedi. İngiliz'e sesleniyoruz, yankılanıyor Rıdvan Hoca'nın sesi hala Ulu Cami'de. Ermeni'ye sesleniyoruz, ölmedi daha Abdal Halil Ağa. Dün Lawrence(Lavrens)'in uşakları bugün Trump'ın,  Netanyahu'nun uşaklığını yapıyor.

Ama şunu unutuyorlar. Dün Abdülhamit'in zekası bu gün sayın Cumhurbaşkanımızda vücut bulmuş durumda. Bu duygu ve düşüncelerle Kahramanlık madalyasının bir kişiye değil,  bir şehre verildiği, her bir ferdinin  birer Sütçü İmam olduğu, ölümün öldüğü diyar olan Kahraman şehir maraştan dün bunları nasıl def ettikteysek, bu günde aynı ruhla sayın başkomutanımızın ve şanlı ordumuzun tam destek arkasında olduğumuzu Kahramanmaraş muhtarları olarak ilan ediyoruz. Ve son olarak diyoruz ki; Onlarda oyun bitmezse, bizdede er bitmez.”

Asker selamı veren grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz