Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de partinin il başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Acılı annelerin oturma eylemi yürekleri dağlarken, gerek siyaset, gerek iş gerekse de sanat dünyasından isimler Diyarbakır annelerine destek olmak amacıyla ziyaret ediyor. Diyarbakır annelerine bir destek de Kahramanmaraşlı kadınlardan geldi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kahramanmaraş Şube Başkanı Mutlu Aslantürk öncülüğündeki heyet, HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Aslantürk öncülüğündeki heyet, burada evlatları için oturma eylemini sürdüren annelerle tek tek görüştü. Aslantürk, annelerin ellerini tutarak, yaşadıkları üzüntüyü paylaştı. Annelerin kaçırılan çocuklarının fotoğrafını gösterip, evlatlarına duydukları özlemi anlatması sırasında duygusal anlar yaşandı. Oğlu PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan bir anneye İstanbul Darulaceze Müdürlüğü’nden bir öğrencinin yazdığı mektupla birlikte gönderdiği resim duygulu anların yaşanmasına vesile olurken, acılı annenin resmi bağrına basarak saklaması Aslantürk başta olmak üzere destek vermeye gelen herkesi duygulandırdı. 

“KADEM OLARAK ANNELERİN ACISINI DERİNDEN HİSSEDİYORUZ”
Yaşadıklarını gazetemize anlatan Mutlu Aslantürk, oturma eylemine ilk başlayan ve oğluna kavuşan Hacire Ana’nın diğer annelere umut olduğunu belirterek, “Diyarbakırlı annelerin sesi, çocuklarına yardım etmek isteyen çaresiz birçok annenin feryadı oldu Hacire Ana. Bir oğlunu kanlı terör örgütüne kurban veren acılı anne, diğer oğlunu da kaybetmemek için ilk defa 22 Ağustos’ta harekete geçerek dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu için HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. Azim ve kararlılığını herkese gösteren Hacire Ana, kısa süre sonra oğluna kavuştu. Hacire Ana’nın bu haklı eylemi aynı gerekçeyle oğlundan ayrı kalan diğer ailelere de umut oldu. Kadın ve Demokrasi Derneği olarak çocuklarından koparılan annelerin yaşadığı acıyı derinden hissediyoruz” dedi. 

“BU FERYADA KULAK VERİP, DESTEK OLUNMALI”
Diyarbakırlı anne ve babaların da çocuklarıyla birlikte huzurlu bir gelecek hayalleri kurmalarına kimsenin engel olamayacağına dikkat çeken Istanbul'dan  bir öğrencinin yazdığı resimli mektupla birlikte gönderdiği resmin kendilerini duygulandırdığını belirterek Aslantürk, “Hayatını çocuklarının geleceği için çabalayarak geçiren tüm anne-babalar gibi Diyarbakırlı anne ve babaların da çocuklarıyla birlikte huzurlu bir gelecek hayalleri kurmalarını kimse engel olamaz. Bu haklı mücadelede çocuklarını geri almak için hayatı pahasına uğraş veren Diyarbakırlı cesur annelerin yanındayız. Dağa kaçırıldığı iddia edilen gençlerin, güven içinde ailelerinin yanına dönebilmeleri için gerekli bütün hukuki çalışmaları yapacak ve olayın takipçisi olacağız. Burada gördüğümüz manzaradan gerçekten çok etkilendik, özellikle İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nden bir öğrencinin yazdığı mektupla birlikte gönderdiği resim bizi çok duygulandırdı. Umut dolu yüreği ile İstanbul’dan bu mektubu yazan küçük kardeşimiz gibi, coğrafyamızda hikmet ve maneviyatla yaşayan tüm vatandaşlarımızı özellikle annelerimizi bu feryatlara kulak verip destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BEN SAHİP ÇIKAMADIM AMA DEVLETİME GÜVENİYORUM”
Acılı bir annenin oğlunun nasıl kaçırıldığını anlattığını ve bu olayı unutamadığını kaydeden Aslantürk, “Acılı bir annemiz oğlunun nasıl kaçırıldığını anlatmıştı, onu asla unutamıyorum, her an aklıma geliyor. Oğlu Mühendislik Fakültesi’ni bitirmiş, askerliğini yapmış ailesiyle birlikte memleketine geldiği esnada yollarını kesmiş PKK’lı teröristler. Araçta arama yapmışlar ve çocuğu arabadan indirip kaçırmışlar. Çocuğun babası oğlumu almayın, beni alın demiş ama dinlememişler. Çocuk beş yıldır ortada yok, ara ara çocuğun videolarını gönderiyorlarmış esir kaldığına dair. Annenin orada bir feryadı vardı, ‘Evladıma bakamadım, avuçlarımdan kayıp gitti, sahip çıkamadım. Ben sahip çıkamadım ama devletime güveniyorum, inanıyorum. Beni evladımla devletim kavuşturacaktır’ diyordu. Orada annemizin anlattığı bu hikaye beni çok etkiledi. Ben çocuğuma bakamadım, sahip çıkamadım ama devletime güveniyorum, devletim çocuğumla beni kavuşturacaktır demesi, bana derin duygular yaşattı” şeklinde konuştu.


(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz