Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün daha güvenli bir kent oluşturmasına yardımcı olmak amacıyla sorumluluk üstlenen iş insanları, trafik ve asayiş hizmetlerinde kullanılmak amacıyla aldığı 27 araçla dev destek verdi. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edilen 27 aracın teslim töreni, Emniyet Müdürlüğü’nün inşaatı biten fakat resmi açılışı gerçekleştirilmeyen yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. Törene, Kahramanmaraş Vali Vekili Halil Avşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Numan Öksüz, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, 27 aracı hibe eden iş adamları ile temsilcileri ve çok sayıda polis katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci bir selamlama konuşması yaptı. İnci’nin konuşmasının ardından plaket ve teşekkür belgesi iş insanlarına protokol mensuplarınca takdim edildi. İnşaatı tamamlanan Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası ise katılımcıların gözlerini kamaştırdı.

“TEŞKİLATIMIZ HAYATİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞTİR”

Türk Emniyet Teşkilatı’nın üstlendiği sorumluluğu yerine getirdiğini ve halktan aldığı destekle daha da büyüdüğünü ve güçlendiğini dile getiren Emniyet Müdürü İnci, “İl Emniyet müdürlüğümüz hizmetlerinde kullanılacak olan hayırsever iş adamlarımız tarafından hibe edilen araçların teslim törenindeyiz. Bugün burada polis, halk birlikteliğinin onurlu duruşunu sergiliyoruz. Polis teşkilatımıza gösterilen sevginin ve desteğin ne kadar büyük olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz. Teşrif ettiğiniz için sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü korumak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışan polis teşkilatımız şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, yüksek bir şuurla ve halkla bütünleşerek büyük bir inançla vazifesine devam etmektedir. Teşkilatımız kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi hayati görevler üstlenmiştir. Üstlendiği bu sorumluluğu yerine getirirken, halktan aldığı destekle daha da büyümekte ve güçlenmektedir” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU İLİ”

Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en huzurlu illeri arasında yer aldığına dikkat çeken İnci, 27 araçlık destek için iş insanlarına teşekkür ederek, “Bu şehirde görev yapmanın bu değerli halka hizmet etmenin her türlü tehlikeye karşı canı pahasına çalışan polisimize destek veren iş adamlarımız bu zorlu süreçte; teşkilatımızla bizde sizinle nöbetteyiz. Suçlunun karşısındayız, suçluyla mücadele eden devletimizin yanındayız mesajı verilmektedir. Bu sayede polisimiz daha güvende, daha seri çalışacak daha kaliteli hizmet sunmak için fedakarlık ve özveri gösterecektir. Emniyet asayiş derneğinin öncülüğünde ilimizde faaliyet gösteren iş adamlarının hibe ve dernek üzerinde maddi destek ile 27 adet araç teşkilatımıza kazandırılmıştır. Terörle mücadele, narkotik suçlarla mücadele, trafik ve asayiş hizmetlerinin temini başta olmak üzere il merkezli ve ilçelerde teşkilatımızın farklı birimlerine dağıtılmıştır. Emeği geçen destek sunan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“SUÇ SAYILARI HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR”

Kahramanmaraş’ta suç sayılarının her geçen gün düştüğünü ifade eden İnci, “Yapılan huzur uygulamaları sayesinde sokaklar, meydanlar ve parklar ciddi oranda suçtan arındırılmıştır. Uyuşturucu ile mücadele etkin bir şekilde devam etmektedir. Her geçen gün azalmakta olup, 2019 yılında uyuşturucuya bağlı ölüm olayı meydana gelmemesi bizleri sevindirmiştir. Uyuşturucu tacirlerine yönelik amansız mücadele devam etmektedir. Başta FETÖ/PYD olmak üzere terör örgütleriyle mücadele profesyonel çalışmalara projeli ve operasyonel çalışmalara aralıksız devam edilmektedir. Bir tek vatan haini kalmayana denk hainlerin tek tek tespit edilip kanun karşısına çıkartana dek mücadeleye devam edilecektir” dedi.

“CANLA VE BAŞLA DAHA DİNAMİK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İnci sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı, “Kahramanmaraş’a Emniyet Müdürlüğü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada suçların minimalize edilmesi için canla ve başla daha dinamik, daha diri bir şekilde gece gündüz demeden, siz değerli halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetler anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum.”

Tören, araçların teslimi sebebiyle kurdele kesilmesiyle devam etti. Törenin ardından Emniyet Müdürü İnci, katılımcılara yeni hizmet binasını gezdirdi.

Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz